Ahojte... chcela by som sa spýtať.. dnes som bola na 1.konzultácii u gynekológa, kam ma poslala moja gyn.. Manžel ma morfológiu 1%, ja nepravidelný cyklus - posunutú ovuláciu...
Okrem bežného sona , kultivácie, krvi na imuno, a papiera na endokryno, mi vypísal hneď papier na hysteroskopiu, a potom aj laparoskopiu priechodnosť vaječníkov...
Snažíme sa rok, ja 30r, manžel 37. neviem ako sa mám k tomu postaviť, je takýto postup pri pátraní či nie je niekde aj u mňa problém? Zdá sa mi to na počiatočné vyšetrenia dosť.... skrz aj tu morfológiu spermií, má niečo take zmysel.... nebolo to CAR, tam bol manžel na spermiogram, a kázali nam prísť obom na konzultáciu ak do leta neotehotniem, že sa pozrú aj na mňa ( helios KE )... Viem,že čo lekár to iný názor, ale hneď toto som nečakala že 2 zákroky a ešte nič
Nám sa podarilo po troch rokoch,úplne prirodzené a hlavne nečakane....mala som 37.Lekarka má už po pol roku chcela posielať tam a tam a vraj sa to už po takom čase hodnotí ako neplodnosť.Ale niečo také nebolo pre mňa.Videla som z okolia čo to zo ženami robila,túžba mať dieťa prevládla nad vse ostatné,ako obsesia.Tak som si povedala ja,my tak skončiť nechceme a buď nám bude dopriate alebo sa stým zmiernime a budeme hold žiť ďalej....ja som sa cítila dobre,nemala som pocit,že by mi niečo bolo a podobne min muž.Ale človek zažíva aj stresy v práci,neodhadnes obdobie plodnosti,ja som si to ani nikdy nerátala....a teraz máme krásneho ročného Adamka 💖zdravého ako buk a celé trhu bez problémov ani zle mi nebývalo....takže držím ti palce nech sa rozhodneš akokolvek
@iluviel ahoj. Nepocula som o hormonalnej joge...navigujes ma na nejaku stranku?
Tak tá morfológia nič moc, ale dá sa. ono záleží na tebe, či to chceš tak rýchlo hrotiť, alebo počkáte ešte. Veľa gynekológov narozdiel od toho tvojho často nič nerieši a stále bude presviedčať, že máte čas ono sa to raz podarí, len ťažko sa to chápe žene, čo každý mesiac čaká a túži po tých dvoch čiarkach. ja som si laparoskopiou prešla a nieje to nič strašné, bolesť fakt ten jeden deň po zákroku také silnejšie menštruačné, ale oproti kontrakciách lahoda-pohoda. na druhý deň ma postavili a fungovala som úplne normálne síce s nafúknutým bruchom, ale inak nič a tie tri rezíky centimetrové ani nieje vidieť kde som mala. ja som do toho išla po troch rokoch, lebo mne doktorka tvrdila, že sme mladí, máme čas, aj keď po roku som jej už prestávala veriť. až nový gynekológ po pár mesiacoch folikulometrie ma tam odporučil a neľutujem, lebo ja som mala silné pco a pri laparke mi urobili drilling vaječníkov, a od vtedy mi cyklus znovu nabehol. ono ak si tú laparku nedáš urobiť teraz, tak ak pôjdete do centra tak ti tam urobia hyfosy a tam sa dopláca tuším okolo 150 eur, záleží od centra, ktoré si vyberiete.
@miskanathan ahoj 🙂 Tuto u tejto dobrej duse Terezky som si robila kurz ja (ona normalne prisla ku mne domov, nerobieva hromadne kurzy), velmi ju odporucam: https://www.yogatezaia.com/sk/domovska-stranka Podla mna je ta joga pre zeny nesmierne prospesna a mne sa podarilo po troch mesiacoch cvicenia otehotniet na prvy pokus 🙂 Jedina nevyhoda je, ze sa to podla mna neda naucit ani podla knihy, ani podla videa. Vela sa tam totiz pracuje s roznymi druhmi dychania a to treba vidiet a treba aby ta lektor opravil ked to nerobis dobre, inak to cele nema zmysel. Drzim ti palceky, urcite to pomoze!!! Inak ked si to budes googlit, tak cely nazov je "Hormonalna jogova terapia podla Dinah Rodrigues" 🙂
Ja si teda vobec nemyslim, ze je to skoro zacat riesit. Liecba neplodnosti je dlhy proces, nam sa napr.syn podaril po 4r.
Presne ako pise @bebotka, laparoskopia nie je nic strasne, prve postavenie boli ale potom je to uz lepsie, za par dni nevies, ze ti nieco bolo, len citis svalovicu na bruchu. Navyse lekarom to da presny pohlad na tvoje vajecniky, ci priechodne vajcovody, ci netrpis endometriozou ci zrastami. Treba mysliet aj na to, ze po laparke sa odporuca chvilu pockat so snazenim, aspon 3-6mes.
Oproti tomu hysteroskopia je uplne neivazivny zakrok, to mi robili rok po laparke na jednodnovke a potom fungujes uplne v pohode. Zavedu ti kameru do maternice a pozru ako vyzera zvnutra, aka je struktura, ci nemas polypy a pod. V podstate ju nakopnu, ja som hned dalsi mesiac po nej otehotnela.
K tymto vysetreniam, ak by ste vase problemy potom riesili cez car, by som este doplnila hematologiu, genetiku paru a partnera vysetrenie u urologa a komplexnejsi spermiogram, zatial nasadenie vyzivovych doplnkov.
sme na tom podobne, morfo mame 0,5% ja ovulacia az na 20DC, nedorasta sliznica, ale sami si chodime po vysetreniach, teraz som objednana na hematologiu, ideme sa objednat este na imuno, manzela k urologovi
priechodnosť vaječníkov som si dala skontrolovať aj ja, ale kontrastnou láskou na súkromnej klinike. Bez uspania, za 10 min. Tak ak na to máš, aj toto je cesta.
@iluviel ahoj, ja som bola tiez na kurze hormonalnej jogy, ale presne ako pises, cvicim to podla videa, ale aj tak stale neviem, ci to robim dobre napr. spravit vakuum asi neviem doteraz alebo stiahnut mulabandhu alebo zavriet krcna bandhu tiez neviem, ci to robim dobre. Ako si vedela, ze to robis dobre?
nic z toho povinne nie je, je to o tom nenatahovat zbytocne cas. za mna absolvovat, budes vediet na com si.my sme sa takto bez vysetreni trapili 2.5 roka, lebo ved nechame to na prirodu.a po 2.5 roku som zistila vdaka laparke nepriechodnost vajcovodov. strasne lutujem, ze som to neriesila uz skor. a uvedom si, ze sme v covidovom case- o 2 mes.sa opat budu vykonavat len nutne operacie, cize vsetko sa ti natiahne o pol roka, mozno aj na dlhsie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Fuuuhaaaa, po roku snazenia by som ja este ma hysteroskopiu veru nesla. To nie je zas tak dlho. Minuly rok som po cisarskom lezala na oddeleni kde sa robia taketo zakroky a teda vidiet tie ubolene baby nebolo bohvieco. Nenechaj sa este rezat, skusaj inak - bylinky, doplnky stravy, hormonalna joga (to pomohlo mne 🤷), eliminovat stres, cokolvek neinvazivne. Lebo po rezani zvyknu byt aj zrasty a to nie je sranda ☹