Vyšetrenia pred otehotnením

ivkav5
9. máj 2023

Ahojte,

s partnerom by sme sa chceli zacat pokusat o dietatko a tak sa chcem opytat, ci ste riesili pred planovanym otehotnenim aj nejake vysetrenia u lekarov alebo ste sa na to len tak vrhli 😀 ? Ziadne zdravotne problemy na sebe nepozorujem, respektive nemam pocit aby ma trapilo nieco vazne, no predsa len vaham, ze ci nemam ist aspon za vseobecnym na krv alebo teda za svojim gynekologom. Ako ste to riesili vy? Vdaka 🙂

vkatush
9. máj 2023

@ivkav5 ja som len pre istotu (moju) šla na gyndu v rámci preventívnej. A spomenula som, že sa pomaly začneme snažiť. Doktorka mi na to po vyšetrení, že mám ideálne podmienky, tuším povedala "krásna maternica" alebo niečo také 😂
Malý vyšiel na prvú šupu 😂

Keď tak odporúčam skontrolovať si železo (z krvi u obvodnej alebo gyndy) a začať brať kyselinu listovú. Držím palce ❤️

mamuch321
9. máj 2023

@ivkav5 bolo to v plane ale skor som otehotnela ako som sa dostala ku gyn 😀 kyselinu listovu som uzivala tri mesiace predtym uz

beata_k
9. máj 2023

@ivkav5 Nic sme neriesili.

anjelicek26
9. máj 2023

Tak ked chces mat pocit, ze nieco robis

Preventivka u obvodneho, vela mladych ludi to flaka... zobrat krv, kyselinu listovu, zelezo, vitamin D s krvi, ak chyba - podoplnat.

U gynekologa ster s krcka maternice, nech ti do toho potom nesprta ako tehotnej...

Pozriet polohu maternice, ci tam nie su anomalie, ci su dobre zobrazitelne vajecniky... Inak ani nic, proste plodeniu zdar, drzim palceky.

beatrixx1525
9. máj 2023

Chcela som si poriešiť reumatické problémy a migrény, vypýtala som si výmenné lístky, aj som sa objednala ale dva dni pred vyšetreniami som zistila že už teda by to neboli vyšetrenia pred otehotnením 😂 vzhľadom na svoje zdravie som ani len nedúfala že to vyjde hneď tak z prvej dokonca som sa práve bála že to nepôjde ani po dlhej dobe, preto som tie vyšetrenia chcela riešiť. No a potom už sa neoplatilo teda

barju
9. máj 2023

@ivkav5 chcela som k plánovanému tehotenstvu pristupovať svedomito, začala som brat kyselinu listovú,omega 3,D3,maca a vceliu materskú kašičku a bola som na prehliadke asi po 2 mesiacoch snaženia. Povedala že všetko ok,nevidí dôvod prečo by sme nemohli ale keď sa nám 6mesiacov nebude dariť tak kvôli veku že máme po 30 máme ísť do centra asistovanej reprodukcie. Tam sme aj skoncili,už budeme mať 34 a dieťa žiadne, tento mesiac som potratila v 7tyzdni. Z CAR nás poslali na hematologiu a genetiku. Z toho mi vyplýva, že môžeš sa nechať skontrolovať ale úspech to nezaručí.

zuz987123
9. máj 2023

@ivkav5 ja ešte okrem gyn a všeobecného lekára odporúčam zubára. Ak máš kazy, môžeš si ich dať spraviť hneď 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre