Vysadenie progesterónu a možné tehotenstvo

18. máj 2022

Dobrý deň, 16.5. som mala ovulaciu a aj sme sa snažili. Vkladám si progesterón 16.-25. DC, potom za 3 dni čakám menštruáciu. Neublíži vysadenie progesterónu začínajúcemu tehotenstvu, ak sa zadarilo? Testovať budem posledný deň užívania progesterónu, ale zdá sa mi, že 3 dni pred MS je skoro aby test niečo ukázal.

miskamicha
18. máj 2022

Nie nie je skoro aby test ukazal. 10-11 dpo uz ukaze 🙂 ber o den dlhsie neublizi ti to a hotovo. 26.den cyklu sprav rano livsane test /podla mna ukazuje lepsie ako mamatest/ na tom som 9dpo vecer mala ducha. Drzim palce.

babushkaem
18. máj 2022

Ja by som to tiež trochu predĺžila, veď jedine čo sa ti stane je, že MS príde trochu neskôr, ale aspoň si budeš istá, či vysadiť alebo nie 🤷🏻‍♀️

bolarazjedna
18. máj 2022

Ja som mala rovnaké obavy, ako ty. Ale zo skúseností, nie, neublíži. Ak sa to bábo chce uchytiť, uchytí sa. Ja som dlhodobo brala progesteron v druhej polke cyklu (bez nej som špinila už od 17dc pri 28 dňových cykloch, resp aj pri užívaní progesteronu, ibaže menej). V ten mesiac, čo som ostala tehotná, som stratila nervy, tak som svojvoľne navýšila progesteron na 2x2 tbl asi od 21.dna cyklu. Potom som vynechala po 25.dni, tak ako doktor kázal, počkala som 4 dni, a na 5.den som si spravila test, kde jasne 2 čiarky, tak som hneď volala doktorovi a nasadili sme progesteron naspäť.
Ale aj predtým ma vždy doktor ubezpecoval, že tie 3-4dni bez progesteronu nevadia.

autor
18. máj 2022

@bolarazjedna Ja beriem len malú dávku, 100 mg 1x denne

bolarazjedna
18. máj 2022

Ja som mala predpísané 2x1 tbl.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre