Ahojte, buduci mesiac sa vydavam a chcem sa Vás opýtať kedže beriem 2 roky antikoncepciu, chceme babetko takze ju planujem vysadit.Mali ste nejaku pauzu, myslim nejaké mesiace a potom ste sa pokusali alebo ihned?Je tam nejake riziko že bebude vsetko v poriadku keby sme chceli ihned?
@ebi88 Blahoželam, dufam že aj nám sa pošťastí už sa neviem dočkať toho obdobia🙂
@modroocka86 no aby ste neboli prekvapeni, ze to hned vyslo, ako ja. Chceli sme, ale predsa len som myslela, ze nejaky mesiac to aj kvoli antike potrva, kym sa telo spamata a ono zrazu to bolo 🙂
Ja som tiez zostala tehotna hned po vysadeni a to som ju brala 7rokov :-P.
@ebi88 🙂 ja budem len rada ak by aj hned len nech je zdravucke 🙂
@zorilka hmm len ked moj snubenec sa dost toho obava a chce aspon 3 mesiace pockat, mne zas jeden gynekolog vravel ze nieje potrebne cakat. Preto som chcela vediet aj nazory zien co to maju za sebou 🙂
@modroocka86 dost zalezi od tvojho tela.. su baby,ktore vysadia a hned su tehotne.. su baby u ktorych par cyklov nenastane ovulacia a trva nejaky cas pokial sa vsetko "obnovi"..Drzim palce
@nivea777 Dakujem krasne 🙂
@modroocka86 brala som anti vyse 10rokov ked sme sa rozhodli pre tretie bejby 🙂 dr vravela ze nemusi byt pauza, ze sa nic nestane ... keby som nechodila este vtedy na dvojtyzdnovky do Rakuska tak verim tomu ze otehotniem hned, takto som mala mesiac pauzu kym sa zadarilo, a to som sa tiez bala ako dlho budeme cakat .. a az som sa zlakla ked to prislo hned 🙂 .. no a samozrejme podla ocakavania a dufania vsetko bolo ok, nas sinter ma dva a pol roka 🙂
@dasenka1203 Tak dobre sa to čita že sa Vám všetkým pošťastilo a máte zdravé detičky 🙂 Teším sa s Vami .Normálne ste ma ukľudnili 🙂
Ja som mala 5rokov mirenu a otehotnela som hneď no potratila som v 20tt ...skratka maternica nebola zotavena je to o nahode ...
@fialka1989 to mi je ľuto ☹ ako čítam je to naozaj individuálne
Aj ja som otehotnela hned na prvy sup po vysadeni 🙂 cakala som ze.az tak za pol roka sa zadari
@veronikavojvodova super😊
@fialka1989 lekar nevedel posudit ci je maternica dostatocne silna aby sa tomu zabranilo? Nebrala si ani kys. Listovu?
@modroocka86 Nemusíš čakať na nič - na žiadne "čistenie tela" a podobné hlúposti. Ale ako ti tu už bolo napísané - každá sme iná - niektorá otehotnie skoro hneď niektorá nie. Ja som brala pred prvým tehu 7 rokov - otehotnela som 3.mesiac po vysadení, pred druhým tehu 5 rokov - otehotnela som 2.mesiac po vysadení a dokonca na prvý a jediný pokus. Obe moje tehotenstvá boli v pohode a deti mám zdravé.
@evittam 🙂
@modroocka86 kiup si kys. Listovu a jedz uz teraz. Posilni maternicu atd.
@ebi88 Je zbytočné brať hocijaké umelé doplnky výživy pokiaľ to nie je nutné a bude mať normálne a zdravé tehotenstvo.... 😉 Je obdobie kedy sa k vitamínom a potrebným látkam v normálnom množstve dostaneš v prírodnej forme v strave a nie v umelej, ktorú aj tak tvoje telo nevie efektívne spracovať a väčšinu vylúči. 😉
@ebi88 Pozri hádať sa tu s tebou nemienim - lekári ti odporučia všeličo z čoho majú profit a hlavne tieto reklamné umelé hovadiny typu "tehotenské vitamíny", "tehotenské to a tamto". Ak si zdravá, normálna žena, máš normálny krvný obraz, ktorý je v poriadku nemáš prečo brať umelé výživové doplnky preventívne (radšej si kúpim za tie peniaze zdravšiu a prospešnejšiu verziu vitamínov a minerálov) - ale to je každého vec a názor. Ja som nikdy nič podobné nebrala, ani mi to žiadny lekár "nepchal pod nos" a čuduj sa svete mám dve zdravé deti.....
@evittam tak snad nie cely,
Asi by mi traja lekari nepovedali ze mam brat, tak hadat sa nechcem, ale trocha sudnosti, jediny vitamin ktory preukazatelne ma vplyv na zenu, na dieta, tak asi az taka somarina to nie je, a co ked nie kazdy ma vyvazenu stravu.. Sak ja nikoho nenutim, mna sa to spytal lekar ako prve ci beriem, brala som lebo mi to poradil druhy lekar skor, sste ked som sq radila ohladne tehotenstva hned po dobrati HAK. Mozno mi pomohla mozno nie no nemyslim zeby uskodila.
V poslednej dobe mám taký pocit, že niektoré ženy či už tehotné, dojčiace a podobne sa bez internetu a neviem čoho nedokázali ani pohnúť - stále sa tu "točia" otázky v štýle " čo môžem a nemôžem keď som tehu alebo dojčím, čo mám alebo nemám robiť, čo mám alebo nemám jesť......" No ja neviem ako som tie moje dve tehotenstvá a všetko prežila bez takýchto zbytočných problémov. 😅
@evittam ja chodim cvicit, kardio, posilka,dokonca aj drepujem, jem vsetko, aj huby, prisadnem si aj k mojej na balkone fajciacej mame na kus reci, a ochutnala som dokonca aj za hlt tohtorocneho burciaku. Kupem sa v teplej vode, som aj hodinu vo vani, opalovala som sa, farbim si vlasy aj lakujem nechty. Uvedomujem si ze nie som chora ale tehotna, a ze psychicka pohoda a spokojnost je najviac a ze keby toto vsetko malo tak hrozne skodit asi by neexistovalo umele prerusenie tehotenstva lekarom. Myslim ze kys listova je minimum z moznych paranojidnych tehotenskych prejavov,ak to bola narazka na to, a to hlavne v case, ked uz ani ovocie nie je to co byvalo... K dvom zdravym detom blahozelam. Nie kazdy ma/ moze mat take stastie.
samozrejme, ze je tam riziko. 2 roky dennodenne si si dobrovolne dopovala zdravy plodny organizmus syntetickymi hormonmi a tabletkami a teraz cakas, ze ta niekto ukludni, ze ale cosi, nic sa nemoze stat . skusenosti su vselijake, niekto ti povie, ze "vysadili sme a na prvy sup sa podarilo bez problemov" co je povzbudive, pre teba to ale ma nulovu vypovednu hodnotu, lebo mozes byt presne opacny pripad.
toto hovoria napriklad studie (nazvy uvadzam v zatvorkach):
Zvyseny vyskyt vaznych vyvojovych chyb a onkologickych ochoreni bol pozorovany nielen u deti ktorych matky otehotneli pocas uzivania hormonalenj antikoncepcie, ale aj u deti, ktorych matky otehotneli v kratkom casovom intervale po skonceni uzivania oralnych kontraceptiv. Velmi dolezite pre vyvoj dietata je najma tzv. prekoncepcne obdobie, co je obdobie priblizne tri mesaice pred pocatim. V tomto obdobi by sa mali zeny vyhnut akymkolvek nebezpecnym chemickycm latkam, vratane tzv. endokrinnych disruptorov, medzi ktore patri aj etinylestradiol obsiahnuty v hormonlnej antikoncepcii. Z vyvojovych chyb boli u potomkov pozorovane poruchy neuralnej trubice (Waller, 2010; Kasan a J. Andrews, 1980) ako aj transpozicia velkych ciev (Waller, 2010). Zvysene riziko Downovho syndromu bolo dokonca pozorovane u zien, ktore pouzivali oralnu antikoncepciu 6 mesiacov pred pocatim (Shawky, 2009). Z onkologickych ochoreni bolo pozorovane vyssie riziko detskych akutnych leukemii (Xiao Ou Shu a kol., 2002, Pombo-de-Oliveira a kol. 2006). Riziko jedneho typu nadorov mozgu, tzv. ependymomu, bolo takmer 9 nasobne vyssie (Linet, 1999). Dalsie onkologicke ochorenie- neuroblastom- sa castejsie vyskytovalo u chlapcov tych matiek, ktore pouzivali hormonalnu antikoncepciu naposledy mesiac pred pocatim dietata (Olshan, 1999). Riziko dalsieho onkologickeho ochorenia- choriokarcinomu, ktore postihuje matky, bolo najvyssie, ked zeny uzivali oralne kontraceptiva pocas cyklu, v ktorom nastalo otehotnenie (Palmer, 1999). U potomkov, ktorych matky otehotneli v kratkom casovom intervale po vysadeni oralnych kontraceptiv sa vo vyssej miere vyskytuje nizka, resp. velmi nizka porodna hmotnost a predcasny porod (Chen a kol. 2009; Jensen 2015). Na zaklade uvedenych skuktocnosti mozno odporucat, aby interval medzi skoncenim uzivania HA a pocatim dietata bol najmenej 6 mesiacov
.... ja dodam azda len tolko, ze nie 6 mesiacov, ale najlepsie ich neuzivat uz nikdy viac. Dzim palce, aby bolo vsetko ok.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som brala dva roky, vysadila som, a na prvy sup som ostala tehotna, co som ani sama necakala ze tak skoro. Pytala som sa troch lekarov co si myslia o prestavke. Dvaja povedli ze netreba, jeden ze je potrebna lebo sa nemusi vytvorit zltkovy vak a podobne, skratka vadne tehotenstvo. My sme to nechali na prirodu a zatial je klop klop vsetko ok, babatko ma vsetko co ma mat <3 🙂