Vysadenie antikoncepcie a snaženie sa o dieťatko

21. mar 2021

Ahojte žienky 🙂
Určite sú tú múdrejšie, vyspelejsie a skúsenejšie ženy ako ja tak chcem od vás poradiť.
Aši na zaviatku januára som prestala brať HAK.
Odvtedy sa s priateľom snažíme o bábo, áno je to krátko, ale chcem sa opýtať či sa nám nedarí otehotnieť kvôli tomu? Telo sa z toho ešte stále "spamätáva"?
Dá sa tento proces nejako urýchliť? Aby som mohla otehotnieť "rýchlejšie"? 😀 Alebo, aby tie tabletky už na moje telo nemali žiaden vplyv.
Ďakujem za každú radu!

meluela
21. mar 2021

Tesne po vysadeni HAK je dokonca vyssia pravdepodobnost otehotniet, takze nie je tak ze by sa telo muselo spamatavat. Ono to nie je taka samozrejmost otehotniet, vsak o skusate len nejake 2 cykly? Kludne to moze trvat aj rok aj ked telo nema ziaden problem .. to je ako ked hadzes kockou pri clovecku a niekedy riadne dlho trva kym padne 6tka.

joannita
21. mar 2021

Keby sa to dalo urychlit, nesnazili by sa niektore baby 5, 8, 10 rokov.... 😉 Nejde to urychlit. Musite len skusat, mozno sa vam podari buduci cyklus a mozno za 5 rokov. Znie to mozno tvrdo, ale klamat ti nebudem.... Vela stastia

paulinka17
21. mar 2021

Inak ja som niekde čítala že by sa praveze mala dať pauza. Nemalo by sa otehotnieť hneď po vysadení, cca 2-3 mesiace by sa malo počkať

zuzkapap
21. mar 2021

Mne gynekológicka povedala ze najväčšia šanca na otehotnenie je hneď po vysadení... Tak sme sa samozrejme snažili ale nič z toho prvý mesiac :D ja som brala hak 11 rokov, tak som sa bala ze co to spraví so mnou... Cykly som mala po vysadeni náhodné od 33 do 44 dní, nevedela som ze ci vôbec ovulujem. Ďalší mesiac som bola rozhodnuta merat si BT aby som zistila na com som ale už netreba lebo som našla včera na teste 2 čiarky 😄 dokopy to trvalo cca pol roka 🙂 pila som len alchemikovy caj prvých 10 dní cyklu posledné dva cykly inak nič

jaankaa17
21. mar 2021

Ja s om vysadila po 8rokoch a tehotná som zostala 3mes.po vysadení. Potom sme chceli druhé vysadila som asi tak po 2rokoch a nedarilo sa rok nakoniec mi doktorka predpisala
Clostilbegyt a Duphaston a po prvom užití som ostala tehotná len to skončilo 8tt mimomaternicové pred 2mesiacmi

nikazuz
21. mar 2021

Ja ked som vysadila prvy krat, bolo to po 14rokoch ako som zacala brat hak a otehotnela som hned prvy cyklus. Po porode som zas zacala brat hak a vysadila ju po 2 rokoch a zase som otehotnela po 3 rokoch od vysadenia

amelie2017
21. mar 2021

Prve snazenie- vysadenie tabletiek v auguste, pozitivny test v decembri, ale neuspesne. V aprili to vyslo. A teraz pri 2. to vyslo na druhy cyklus.

autor
21. mar 2021

@joannita ja som nemyslela, že rýchlejšie otehotnieť, veď chápem, že každá by to takto chcela, myslela som ten proces kým sa telo spamätáva z tých tabletiek... Asi som sa zle vyjadrila 😊

autor
21. mar 2021

HAK som brala len rok, má to stále taky veľký vplyv na telo?? 😏

becyn97
21. mar 2021

skus kvapky Gynex😊

autor
21. mar 2021

@becyn97 skúsim, ďakujem za radu ❤️

viktoria1425
22. mar 2021

Mne gynekolog povedal,že telo sa z antikoncepcie spamätava tak dlho ako bola braná 🙂

sense
22. mar 2021

Brala som hak cez 10 rokov , otehotnela som na druhy cyklus...

zuzikaslat
22. mar 2021

Niektoré žienky otehotneli dosť rýchlo po HAK, ale aj o to prišli... aj mne sa to stalo... Bolo by dobré pred otehotnením telo celkovo prečistiť, aby sa zbavilo ťažkých kovov a toxických látok, ktoré sa cez lieky ale aj nesprávnou životosprávou dostali do tela a tak pripraviť telo na tehotenstvo, aby nebolo zaťažené. Takto sa dá vyhnúť aj niektorým komplikáciám počas tehotenstva... v prípade záujmu rada poradím...

autor
22. mar 2021

@viktoria1425 tak vidíš,ze ženy tu písali, že otehotneli hneď po vysadení a brali HAK roky... 😏

viktoria1425
22. mar 2021

Len som napisala o čistení tela 🙂 to ,že sa da otehotnieť nespochybnujem

becyn97
22. mar 2021

@zuzikaslat ale prosim ta😄 to ze sa tebe stalo neznamena ze to musi stat aj inym...napr.ja som brala hak 6rokov,po vysadeni na 2.cyklus som ostala tehotna...a uz som v 21tt..sestra,mamina takisto brali hak a mali bezproblemove tehotenstvo😉

autor
22. mar 2021

@becyn97 ☹️ tak potom neviem či sme len nestihli tie plodné dní alebo ako... 😏Ale tak každá žena je iná, no...

zuzikaslat
23. mar 2021

@becyn97 napísala som, že niektorým sa to stalo... to, že vy v rodine nemáte organizmus tak zaťažený, je super, ale to neznamená, že aj ostatné patria k tým šťastným... takže môj komentár je pre tie žienky, ktoré vedia, že potrebujú pomoc... prajem všetko dobré

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre