Ahojte ženy. Vždy som mala pravidelný cyklus (ovulácia cca 18DC, MS cca na 32DC), avšak posledné dva cykly sa mi riadne predĺžili - najskôr mi prišla MS až na 39DC, a hneď ďalší cyklus mám dlhý až moc - som aktuálne 46DC a menštruácie nikde. Tehotná nie som, aj keď sa o to snažíme. Cystu nemám (možno bola a vstrebala sa). Ovulácia netuším či a kedy bola, bazálne teploty síce mám posledné dva týždne vysoké, ale sliznica je relatívne nízko: 9,8 mm. Doktorka netuší čo sa mi s cyklom deje, povedala, že možno je to tým, že mi kleslo AMH pod 1.0 a že vtedy začína ovulácia už vynechávať. Stalo sa vám niektorej niečo podobné, že keď kleslo AMH pod 1, začali vám problémy s cyklom? Mám sa začať báť?
@miimss samozrejme viem čo znamená AMH. Zaujímalo ma, či niektorá zo žien mala / má podobnú skúsenosť. Mám 33 a začiatkom tohto roka som mala AMH 1.07 takže predpokladám, že dnes už bude pod 1. Na krvné testy sa chystám onedlho.
Neporadím zrejme, ale ja som ako 29 ročná mala AMH okolo 0,8 ak si dobre pamätám, ovuláciu aj menzes pravidelne. Teraz mám 35 rokov, netuším aké AMH, ale mám 2 deti odvtedy a menzes stále pravidelný.
@katesocka no práveže táto info mi dosť pomohla, aj povzbudila, ďakujem 🙂
Samozrejme to neznamená, že u každej ženy je to rovnaké. Ale držím palce, aby si otehotnela čo najskôr. O prvé tehotenstvo sme sa snažili takmer 2 roky, druhé 3 mesiace. Brala som Kotvicnik, Maca, D a E vitamín na zlepšenie kvality vajíčok keď už ich mám menej.
@katesocka jasné, skôr mi ide o to, že AMH tesne pod 1.0 neznamená nejakú blížiacu sa menopauzu a podobne
Ja mam AMH udajne 3.5, 31 rokov a cykly som mala 39, 41 dnove, bez ovulacie. Beriem inofolic a uz mam ovulaciu posledne mesiace, snazime sa o prve dieta. PCO nemam.
@jakoma ja som bola na vyšetrení a AMH som mala 1.29, takže nakoniec tieto moje problémy neboli spôsobené znížením AMH
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pokiaľ vieš čo znamená AMH, tak vieš že sa asi dostavaš do prechodu a vtedy buď sa cykly natiahnu alebo začnú vynechávať. Ono samotné číslo nemá výpovednú hodnotu pokiaľ neudas aj svoj vek. Mne tiež v 30tke zisťovali AMH a mala som niečo cez 1, nepamätám sa presne. Gynekológ sa vyjadril že mi hrozí predčasná menopauza.