Ahojte, mate s tým skúsenosť? Spermiogram skvelý, moje vyšetrenia tiež, folikulometria v poriadku, výstelka maternice ok, genetika ok, protilátky tiež aj hormonalny profil. Užívam kys. Listovú už rok aj včeliu materskú kašičku 3 mesiac. Na podporu ovulácie už 6 mesiacov picham pregnyl, potom užívam progesteron... Podľa gyn v CAR budem určite tehotná... ALE KEDY PREBOHA? nerozumiem tomu... Som z toho zúfalá... Aké sú vaše príbehy? Co vám pomohlo? Ďakujem
Vysaď všetky tie hlúposti ak máš vyšetrenia OK. Začni si merať bazalnu teplotu + ovulačné testy- zistíš či a kedy cca máš ovuláciu.
A hlavne je to psychika, skús sa uvoľniť.( chápem že to nie je ľahké)
@erika434 chápem, ale nebudeš tam chodiť večne. A inak keď máš všetko OK tak sa z toho teš a snaž sa dostať do psych pohody.
Moja kamoska sa snažila otehotnieť 2,5 roka a pritom mala aj ona aj on problém a otehotnela potom keď sa úplne prestali snažiť a už ani nechcela keď si raz vyslovene nedali pozor ;)))
@4stanka4 ako keby som citala môj príbeh ❤️
Nám sa nedarilo tiež, a mm si myslel, že nie je v poriadku, lebo ja už som dieťa mala. Kámoška mi poradila, aby chlap nosil voľné trenky a nie slipy. Do pol roka som otehotnela. A ak sa holí tam dole, tak by s tým mal prestať, lebo tie chlpy udržujú optimálnu teplotu na pohyblivosť spermií. To mi povedal gynekológ a že aj kvôli tomu veľa párov sa snaží a bez výsledku.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@erika434 ahoj.My sme sa snažili asi rok 1 a 3-4 mesiace a tiež všetko v poriadku,boli sme aj v CAR-nebol žiaden dôvod aby sa nám to nepodarilo prirodzene.V novembri som bola na HyFoSy (cca 1-2 dni pred ovuláciou) v posledný možný deň v danom cykle.Dr. nám odporučila IUI. S manželom sme sa dohodli že do toho pôjdeme najskôr v januári kedže ovu vychádzala rovno cez sviatky tak to nemalo význam riešiť v decembri.Už som sa pripravovala psychicky na to že v januári pôjdeme a snáď sa podarí,ešte som v lekárni vybrala aj clostilbegyt nech ho už mám pripravený. Už som bola zmierená s tým že to tak ľahko nepôjde. 12.12 som bola posledný deň v práci a keď som bola na wc tak som mala taký ružový výtok (síce pár dní skôr ako obyčajne)-aj som sa potešila že budem mať na Vianoce pokoj aj mi to bolo ľúto a neriešila som.
Lenže MS nie a nie sa rozbehnúť tak som si ráno 18.12 po cca 3 dňoch meškania spravila test a čiarky mi skoro vybili oči 😄
Teraz som začala 19tt ❤
Mne asi zabralo to že som sa zmierila s IUI a fakt som to už neriešila.Naozaj obdivujem všetkých ktorí sa snažia roky lebo mne už nebolo všetko jedno a to sme sa snažili relatívne krátko.
Držím palce nech sa čoskoro zadarí 😉