Ahojte, môže alkohol negatívnym spôsobom vplývať na počatie? Snažíme sa o dieťa už cca rok a z toho, že sa nedarí, som naozaj nešťastná. Včera a predvčerom som mala potvrdenú ovuláciu testom a aj iné symptómy naznačovali ovulácie, tak sme sa s priateľom o to pokúsili. Lenže takisto včera sme išli na jednu oslavu, kde som sa veľmi opila. Trápi ma celá situácia s tým, že sa nedarí a tak som proste potrebovala na to zabudnúť. Vypila som množstvo pív (naozaj neviem koľko) a dnes, keď mi je z toho celkom zle, má aj trápi, či som nejakým spôsobom nezabránila ďalšiemu pokusu otehotnieť 😓. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.
Tak pokial nepijes tvrdy alkohol denno denne od rana do vecera tak by to az tak vadit nemalo. Ale je pravda, ze ked sme sa zacali snazit o babo a sledovala som si ovu tak som uplne prestala pit. (A to som pila len prilezitostne max vino)
praveze ja mam pocit, ze ten alkohol mi pomohol 🤣
@mamamasama presne 😁
nema to vplyv kym nepijes kazdy den, skusenost 2x 🙄😂😂😂
@janeane to, ze si sa vcera opila, z toho vycitky nemaj. Uplne ta chapem, nam sa syn podaril po 4rokoch a tiez som mavala rozne stavy, lomcovali mnou hormony.
Ale samozrejme z dlhodobeho hladiska moze mat alkohol negativny vplyv na pocatie, ovplyvnuje dozrievanie vajicok aj spermii...
Nepises kolko mas rokov, kazdopadne ak sa snazite uz rok, urcite je na case poriesit aj s lekarom-minimalne hormonalny profil a pohlavne choroby tebe aj partnerovi, tebe-folikulometriu a priechodnost vajcovodov, partnerovi-spermiogram
A z dalsich vysetreni hematologia, reprodukcna imunologia, genetika...
Drzim palce
@mikasz Ďakujem za radu. No mám 28 a dohodli sme sa s lekárkou, že počkáme do novembra, keď pôjdem na preventívku. Ale aj sama lekárka tvrdila, že som ešte mladá, ale to je taký argument 😑. Prvého pol roka som sa inak vyhýbala alkoholu takmer úplne, ale keďže to nepomáhalo, tak som na to začala kašľať. Dokonca som na to ešte aj potom stále myslela - nemôžeš si vypiť lebo čo ak... A to mi tiež moc nepomáhalo. Tak snáď sa máte vsetky pravdu a mohlo by to teraz dokonca pomôcť 🙈
@janeane ano si mlada, ale z vlastnej skusenosti viem, ze to moze trvat dlho... Prveho som nakoniec rodila v 31, teraz cakam druhe a budem mat skoro 35 ked pojdem rodit a to som chcela stihnut deti do 30-tky 🤷🏼♀️
Takze cez leto oddychni, uzivajte si milovanie a ked to nepride, tak urcite ries 😉✊
@janeane hlavne uvolni psychiku, skor ta psychika robi vacsie zlo, ako raz za pol roka sa opit.
jednorázovo určite nevadí
@kristianka2255 to si plne uvedomujem, len je to veľmi ťažké, keďže mám kamošky, ktoré počas môjho snaženia už otehotnieť stihli a navyše sa to podarilo už aj páru, s ktorým ideme na dovolenku 🙈 a potom že nemysli na to, keď som dúfala, že to do leta stihnem aj ja.
Veľa počati je práve pod vplyvom alkoholu 😀
Ahojte baby ktorá a vás užívala duqhaston ?a ako sa to užíva môže sa NATO piť alkohol keď máme oslavu a neviem či by sa NATO malo ďakujem za odpoveď🙏🤷
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janeane 1x som otehotnela na dovolenke, kde sme boli permanentne pod vplyvom.. 2x cez Vianoce, kedy sa tiez strnga 🤷♀️😁
a xyz deti "vzniklo" pocas diskotek, ci dedinskych zabav 🤷♀️😉