Ahoj dívčiny, chci se zeptat, zda některá z Vás neví, po jak dlouhé době co žena přestane kouřit, se jí zlepší schopnost otěhotnět.. Případně pokud žena kouří např. cca 10 let a pak ze dne na den s tím skoncuje, za jak dlouho je šance že se jí povede přijít do jiného stavu? S přítelem jsme se rozhodli, že bysme si chtěli už pořídit miminko, skoncovala jsem s bohémským životem (večírky atd..), téměř se ze mě stal abstinent, akorát ty cigarety........to je moje poslední neřest, se kterou jsem se rozhodla rozloučit.. Zkrátka si chci pročistit tělo a co nejvíce podpořit svou plodnost.. Pročesávala jsem důkladně informace o tomto pozitivním účinku na ženskou plodnost (skoncování s kouřením) na internetu, ale nikde jsem nic takového nenašla, spíš jsem jen narazila na články typu: Ženy které kouří mají problém otěhotnět (a nic víc k tomu) anebo Vliv kouření v těhotenství (což jde úplně mimo mě), proto zkouším štěstí tady a zároveň Vás prosím, máte některá z Vás nějaké informace o tom???? Případně osobní zkušenost???? Předem moc děkuji za rady! 🙂
@winekiss Nemám osobnú skúsenosť, ani nejaké relevantné údaje - ale predsa pozitívnu správu: tvoje telo sa začína regenerovať ihneď po skončení fajčenia, teda nie je to otázka dní ale skôr hodín, ozdravný proces začína okamžite. Ak sa teda rozhodneš otehotnieť po skoncovaní s fajčením, budeš na tom (ty, tvoje telo i bábo) vždy lepšie ako fajčiarky, ktoré otehotnejú 😉 . Veľa zdaru! A možno tu niekto prispeje aj s informáciou dokedy sa telo ex-fajčiarky dostane do stavu pred prvou cigaretou v živote...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, na tvoje otázky bohužiaľ neviem odpovedať, len môžem poskytnúť svoju osobnú skúsenosť. Ja som otehotnela ako fajčiarka (nie silná, fajčila som cca 4-5 cigariet denne). No a hneď ako som zistila, že som tehotná, tak som s tým zo dňa na deň sekla 😉 .