Ahojte. Tento cyklus som nasadila vitex a píše sa ze sa nemá užívať s ďalším progesteronom ale chcem sa spýtať ci ste náhodou neuzivali tieto dve kombinácie spolu. Ďakujem 🙂
@bambulienka25 užívam ho od začiatku cyklu trosku s a bojím ci ne zablokuje ovu ak by hej budem ho len od ovu po ms ale vsade píšu inak 😬
vitex a progesteron sa moze uzivat spolu !!!! /farm
@zuzka251 v upozorneni k uzivaniu.
Da sa najst aj na stranke adc, kompletnom zozname sortimentu lekarni
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/kiw...
@zuzka251 áno? Lebo je písané že nie ale jedna mamička mi raz písala ze to užívala spolu a aj kamiska tak som z toho zmätena a neviem co to môžem nasadiť. Môže to nejak uškodiť neviete?
@beruska1108
Vitex jahňací je rastlina, ktorá upravuje hromonálne problémy u žien.
Je zdrojom takzvaných fytoestrogénov. Nemala by sa užívať len v kombinácii s inou hormonálnou liečbou.
Vitex pomáha zvyšovať hladinu progesterónu a znižuje hladinu prolaktínu, ktoré riadia ovuláciu a tým podporuje ovuláciu (uvoľnenie vajíčka).
@mikasz a keď beriem lieky na štítnu žľazu?
@beruska1108 to by som sa asi poradila s endokrinologickou. Ja beriem euthyrox a upozornila ma akurat na estrogeny
@beruska1108 v poradni s lekarnikom som nasla, ze euthyrox a vitex je ok, pripadne skus polozit otazku tam
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
@mikasz no ja mam pocit ze mam zvýšený prolaktin koli výtoku z prsníkov aj 4 roky od kojenia tak preto skúšam vitex môj lekár mi nechcel zobrat krv na hormóny.. Ale skúsim jej pondelok zavolať ci vie teda poradiť zatiaľ ho užívam týždeň ale dávam si odstup aj niekoľko hodín od l thyroxinu
@beruska1108 tak ako zobrat krv je podla mna najmenej co mohol spravit 🙈
Ten vitex a euthyrox by mal byt ok, akurat vitex a progesteron nie.
@mikasz no sak mohol ale robil aj folikometriu pár krát folik som mavala veľký aj 25mm a ovuluje len z jedného vaječníka to sa mu jedine nepáčilo ale v apríli idem na kontrolu na endo a dám si vziať krv aj na prolaktin. Super ze sa to môže spolu pred prvý tehu som brala gynex a bolo to oka.. Tak teda utrogestan nemám nasadiť?
@beruska1108 ten utrogestan by som zatial nedavala.
@mikasz ja tam nic o progesterone nevidim. okrem toho taketo pribalove info nie su relevantny zdroj informacii. vitex sa neodporuca niekedy pri estrogennej! a antipsychotickej! liecbe, o progesterone nie je rec nikde. treba sa na to vzdy spytat lekara alebo lekarnika, pripadnesi kuknut odborne info, aby stesi zbytocne nekazili liecbu.
Ahojte baby nezvýšili sa vám lieky utrogestan mala by som záujem Dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.