Zdravím vedeli by ste mi odporučiť vitamíny počas snaženia? Užívala som minulý mesiac fembion 1
@ingrida1127 kys.listova a vit.D
Odporúčam pokračovať v tom s čím si začala, všetky výživové doplnky treba užívať minimálne tri mesiace aby mali účinok.
mne na repro imunologii kazala kys. listovu a vitamin D3 a zvysit davku na 2000 jednotiek minimalne 🙂
@misa11111 suhlasim s vami, ze aj s vitaminmi treba opatrne
myslim, ze na tej reprodukcnej imunologii asi vedia co odporucaju, 2000 IU (50 µg) je v zasade v rozpati odporucanej dennej davka (1000-2000), brala som 1000 a povedala, ze mozem zvysit v case snazenia sa na 2000 co je stale v norme 🙂 kazdopadne teraz uz beriem len Femibion2
@ingrida1127 ja by som odporúčala pokračovať s femibion 1. Takto, sú to najkvalitnejšie a najkomplexnejšie vitaminy pre správnu funkciu ženského tela, je tam všetko čo potrebujeme + je tam už aj kyselina listova aj v naštiepenej forme, ktorú tvoje telo určite príjme ☺️ ja užívam femibion1 + z dr.max komplex vapnik+horčík+zinok.
Samozrejme aj mega dávky Bčka kvôli práve problému, že moje telo nevie spracovať vitaminy typu B (homocysteinová formula) a to mi zistili až po treťom chemickom tehotenstve 🙏🤔. Ale k femibionu ak nemáš problém ti odporučia lekári ešte dodatočnú kyselinu listovú na poobedňajšie užívanie ☺️ je to na tebe čo si vyberieš.
@millky ďakujem takže k fembionu si môžem ešte kúpiť zvlášť kyselinu listovu?
@ingrida1127 úplne ti stačí femibion 😉 ja som ho brala od plánovania az do pôrodu
@ingrida1127 áno môžeš si dokúpiť, nič nepokazíš. Moja svokra je sestra na gynde a ona mi to odporučila. Lebo ono je to tak, že kys.listová, aby si ju prijala, sa musí naštiepiť v tele. Na to slúžia enzýmy. A vo Femi1 máš 400μg už naštiepenej a 400μg ktorú musí tvoje telo spracovať, a nikto ti nezaručí, že ju tvoje telo dokáže celú naštiepiť a prijať, preto je dobré ešte večer doplniť zvlášť kys.listovú nech má telo pravidelný prísun. Mám odporučenú od Elasti-Q, pretože tá má aj trošku iného Bčka, ktoré ju pomáha štiepiť a vstrebať. Ale vravím, môžeš, nemusíš.... Ja musím 😆 ak už by si bola tehu, stačí ti len Femibion úplne bezproblémov. Predavkovanie ti nehrozí
Odporúčam Pregnafolin a Femibion.
@ingrida1127 načo by si si to ešte zvlášť k nemu kupovala? Femibion obsahuje kyselinu listovú a aj v jej aktívnej forme, čiže metafolín a pri tom máš istotu, že ho telo využije ako treba bez problémov 😉 Vôbec by som neriešila ešte niečo naviac, ono všetkého veľa škodí, aj s vitamínmi proste s mierou.
@diaalex aj ja tak, podla mna nema moc zmysel a nie je dobre kombinovat nejako vela toho a zbytocne, tento doplnok obsahuje, presne take mnozstvo vitaminov ake potrebujeme, vlastne ake deti potrebuju a to je podstatne 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
kyselina listova a vyvazena strava