Ahojte kočky nedávno som dávala fórum kde som sa pýtala ako dlho Ste sa snažili o babo atd , používali ste nejaké vitamíny , výživy či už tabletky a podobne , ktoré Vám naozaj pomohli? 🙂
@amelia89 ahoj, dosť často sa stretávam s tým že baby tiež odporúčali kyselinu listovú vraj aj tu najlacnejšiu že to všetko ma pomáhať 😅tak myslím že to možné je 🙂 , zohnala si to v lekárni ? 🙂
@simona1998 no jasne to je normalne vyzivovy doplnok,ked otehotnies to budes minimalne brat do 3 mesiaca este to ti odporuci kazdy gynekolog 🙂
@simona1998 kyselina listová nepomáha k otehotneniu. Je dôležitá pre vývoj plodu a keďže jej máme nedostatok, je dobre ju dopĺňať aspoň tri mesiace pred plánovaným otehotnením. Ale taktiež môžeš zaradiť do jedálnička veľa listovej zeleniny a zásoby budú tiež.
@simona1998 nie akurat som v tej dobe sportovala, zdravo sa stravovala. A sex som si riadne uzila :D nato nezabudaj..;)
na otehotnenie pomaha najma sex 🙂
kyselina listova B9 je dolezita pre zdravy vyvoj plodu a odporuca sa brat od momentu, ked uvazujes o tehotenstve. Sama o sebe k otehotneniu nepomaha, ale je dolezita pre vyvoj nervovej sustavy a jej nedostatok moze viest k razstepu chrbtice u plodu. Telo si ju nevie ukladat, takze pravidelny prisun je dolezity. A on napriklad aj posobi na spravnu tvrbu krvi atd atd atd... len si treba dat pozor, pretoze mnohe tehotenske vitaminy ju obsahuju, takze potom ju uz samostatne brat netreba. A v poslednej dobe sa hovori aj o tom, ze vela ludi nevie vyuzit kys. listovu, preto je lepsie brat jej stiepenu formu Quatrefolic, to som zistila nedavno. Hodne zien berie napriklad Pink Fertil, Inofolic a podobne. Ci to pomaha neviem. Niekde som pocula aj opacny nazor...
@simona1998 mne pomohol inofolic, jeden mesiac som ho zacala pit a uz o dva mesiace mi neskala...
@simona1998 Ja beriem kvapky gynex na prírodnej báze, kotvicnik zemný, macu, kyselinu listovú. Manžel kotvicnik macu zinok a selén. Berieme to zatiaľ prvý mesiac. Mne prišla skôr ovulácia aj vďaka fytosoji ktorú som brala na začiatku cyklu namiesto clostilu. Namiesto 20dc prišla ovulka už 16teho .Nemám také silné pms aspoň a celkovo sa cítim lepšie 🙂 zatiaľ sme neotehotneli vďaka týmto vitamínom a bylinkam ale je to iba prvý cyklus čiže ...🙂
Ja som nebrala žiadne vitaminy🙂 , od apríla sme si prestali dávať pozor a išli naplno, no a 8juna som už bola tehotná 5 týždňov
@simona1998 ahoj no my sme sa snažili rok nebrala som nejaké extra vitamíny iba obyčajnú kyselinu listovú po roku sa podarilo no potom som potratila a teraz som brala pinkfertil+ a som pravdepodobne tehotná mala som pozitívne testy tak vo štvrtok idem na gyndu
Ja užívam teraz už nejakú dobu tieto vitamíny 🙂 Užívala som ich aj pri Terezke, tak som si ich kúpila aj teraz, keď by sme chceli aby malá neostala jedináčik. Porovnávala som si viacero vitamínov a doplnkov, ale tento sa mi najviac pozdáva, lebo obsahuje aj metafolin, aj cholin a táto kombinácia je potrebná 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.