Vitamínové doplnky pred otehotnením

7rebeka11
4. máj 2014

Žienky, skúste mi poradiť. Brali ste nejaké vitamínové doplnky pred otehotnením? Pýtala som sa na to lekárky, tá mi dala kopec letáčikov, z ktorých len 3 boli vitamíny (NosiFol, INOFOLIC a LadeeVita), zvyšok kopec reklamy na intímnu hygienu atď, atď.... Snažila som sa pozrieť si o týchto vitamínoch na nete, našla som, že sú odporúčané ženám, ktoré majú problémy s otehotnením (PCO...), ja žiadne problémy nemám, preto neviem. Viem, že hľadať odpoveď tu na fóre, asi tiež nebude to orechové, len chcem vedieť, s čím iným máte skúsenosti. Po pravde som zástanca toho, že čo najmenej chémie do tele, tým lepšie, ale Dr. mi odporučila určite nejaké vit. aspoň 3 mesiace pred otehotnením brať. Je jasné, že chcem zdravé dieťa, snažím sa jesť zdravo, i keď nie vždy to v tomto uponáhľanom svete ide.... Myslela som, že mi Dr. odporučí nejakú konktrétnu značku: Toto a toto si kúpte a berte a nie že: Je toho na trhu veľmi veľa, niečo si vyberte. Aké množstvo kys. listovej, horčíka, zinku... by mali odporúčať ideálne doplnky? Ďakujem za váš čas, rady a skúsenosti.

mirka1011
4. máj 2014

@7rebeka11 tak pokial mas pestru stravu, tak uplne staci cista kyselina listova, vsetky ostatne mutlivitaminy su dobre len na to, aby farmaceuticke spolocnosti zarabali 🙂 viac ziskas z cerstveho ovocia a zeleniny ako z tychto vitaminov 🙂

7rebeka11
autor
4. máj 2014

@mirka1011 ďakujem, myslíš že je úplne jedno, akú kúpim? Asi sa popýtať v lekárni.

mirka1011
4. máj 2014

@7rebeka11 pred tehu som brala elasti Q a ked sa zadarilo, tak mi dr predpisal accidum follicum, ale v podstate to je jedno

dobromila1111
4. máj 2014

@7rebeka11
Ahoj, ja som mesiac po vysadení HAK brala femibion, potom už len kyselinu listovú (asi do 8.mesiaca tehu). Inak nič, ani počas tehu (nedalo sa).

lal
4. máj 2014

No mna zaujala veta, ze nemas ziadne problemy s otehotnenim....tak velmi ti zelam, aby si nemala 🙂 Ja len ze to som si myslela aj ja, nikdy ziadny zapal, nikdy ziadna mykoza, nikdy som nebrala hak, fakt nic a snazime sa uz dva roky bezuspesne... Momentalne skusam onofolic s kyselinou listovou a alchemilkovym cajom. Inak podla mna nic netreba specialne.

7rebeka11
autor
4. máj 2014

@lal možno som to hlúpo napísala, myslela som to tak, že som zatiaľ nemala žiadne problémy s cyklom, zápalmi a tak... problémy s otehotnením samozrejme môžem mať ☹ aj keď dúfam, že nie... Želám ti, aby sa vám podarilo bábätko. 2 roky už je dosť dlhá doba, čo na to Dr.? Koľko máš rokov, ak sa môžem spýtať?

lal
4. máj 2014

@7rebeka11 ja viem ako si to myslela, ja som si o sebe myslela to iste, ze hned po svadbe zostanem tehotna 🙂 Menzes mavam uplne presne, ozaj nikdy ziadne problemy, u gynekologa som poriadne ani nebola, nebolo treba....Mam 30 rokov, teraz som bola na preventivke a spomenukla som ze dva roky nic, dr ma skontrolovala ale povedala, ze nevidi dovod aby som neotehotnela, nemam nic nezvycajne, ziadne problemy. Takze sa snazime dalej 🙂 Odporucila mi ten inofolic a citala som na neho same chvaly, tak dufam ze pomoze aj mne. Skoda ze som sa o nom nedozvedela skor.Preto odporucam preventivne aj tebe, su to vitaminy, neuskodia a mozu len pomoct 🙂

7rebeka11
autor
4. máj 2014

@lal áno, prečítala som si fórum, kde písali hlavne ženy, ktorým sa nedarilo, že vďaka nemu sa zadarilo... dúfam, že budeš onedlho i ty medzi nimi 🙂 tiež mi tiahne na 30-tku, cena je síce u neho vyššia, ale asi pôjdem do toho 🙂

stellamaris
4. máj 2014

@7rebeka11 ja som pred otehu brala Centrum Materna vitaminy plus listovku este extra.Mesiace pred otehu som brala vitaminy E a C a Magnezium.Moj nazor je,ze urcite vitaminy je vhodne doplnit este pred otehotnenim.Syn sa narodil zdravy ako buk 🙂

sarinka123
4. máj 2014

Ja som nic nebrala. Naco. Zbytocne chémie dobseba davat.
V tehotenstve som brala kyselinu listovu. Inak nic a stravovala sa normalne.

7rebeka11
autor
4. máj 2014

@sarinka123 veď práve, ja som tiež proti tej chémii, ale ak by potom niečo nebolo v poriadku, určite by som si to vyčítala, že som preto nič neurobila...

euka210
4. máj 2014

ono je to cisty biznis zamerany presne...na mamicky a strach aby bolo babo zdrave. Ale brali mase mamy tehu vitaminy? Sme nejako tym vari poznaceni? Nie kazde tehu je predsa dopredu planovane. Ked je plnohodnotna strava, tak naco vitaminy?
Pri prvom som brala prve mesiace, aj to ma z nich napinalo 🙂 ...ale teraz pri druhom len kys. listovu 3m. Skor som si kupila jednu krabicku vitaminov na obdobie dojcenia v zime.

stellamaris
4. máj 2014

@euka210 vies co,mam kolegynu,ktora ma niekolko zdravotnych problemov,ktorych sa dalo predist prave branim vitaminov.Jej mama mala akutny nedostatok viacerych vitaminov a v tehu nic nebrala.Skolioza a depresie su iba jej jednoduchsie zdravotne problemy 😖

marcik48
4. máj 2014

Ja som nemohla otehotniet vyse roka hlavne kvoli PCO.Raz som bola na akutnej operaci. Po nej som zacala brat Inofolic. Poctivo cca 9 mesiacov. Islo to do penazi ale po case som zacala som mat ovulaciu. Teraz som v 6 mesiaci a drobec vyzera byt zdravy. Inofolic urcite odporucam 🙂. Ak chcete predam zasielku co som prebrala od kuriera v den ked som zistila ze ho uz nepotrebujem🙂🙂🙂

7rebeka11
autor
6. máj 2014

@euka210 to je pravda, staré mamy rodili na poli, ale mali kvalitné domáce mäsko, zeleninku, všetko si dopestovali. Pri dnešnej strave, keď nevieme, čo vôbec jeme... Snažím sa jesť zdravo, som proti chémii, čo pchcáme do tela, ale chcem niečo len preto, keby náhodou... Aby som si potom nevyčítala, že som to podcenila.

7rebeka11
autor
6. máj 2014

@euka210 kys. listovú si brala až vtedy, ako si otehotnela, či ešte predtým?

euka210
6. máj 2014

@7rebeka11 az potom

matulisa
19. máj 2014

Ahojte, my sa snažíme len 2 týždne, ale som reumatička, takže veľa sme plánovali... Dnes som 10DC, bola som na folikulometrii a vajíčko žiadne ☹ Doktor povedal ze si mám kúpiť femibion800, takže dúfam že pomôže 🙂

hilia
10. jan 2021

@7rebeka11 alchamilkovy caj sa vyuziva, ked v prvych mesiacoch chce zena ukoncit tehotenstvo.