Vitamín B6 na predĺženie lutealnej fázy

frida1990
16. jan 2023

Ahojte, mávam troška kratšiu lutealnu fázu, iba 11 dní, ideálne by mala trvať 14 dní, takže by som ju chcela o 2-3 dni predĺžiť. Materská kašička ani Gynex či iné doplnky mi lutealnu fázu nepredĺžili. Chcem teraz vyskúšať vitamín B6 vo vyšších dávkach. Ako ste B6 užívali na predĺženie LF? Koľko mg denne a ako dlho? Berie sa každý deň alebo iba od dňa ovulácie po MS? Vopred ďakujem.

gejb
16. jan 2023

@frida1990 práve to testujem prvy cyklus na sebe ,pripnem sa. 📌

frida1990
autor
16. jan 2023

@gejb Koľko mg denne zatiaľ berieš? Ja to chcem tiež začať testovať, asi to urobím tak že od 1.DC až po ovu budem užívať cca 20 mg a od ovu do MS zvýšim na 60-100 mg. Ale neviem či je to takto ok, lekárka sa mi k tomu nijako nevyjadrila, iba že môžem skúsiť, za to ma zaujímajú skúsenosti žien, tak hádam sa niečo dozvieme 🙂.

rooberta
16. jan 2023

Ja mam tiez LF 11dni a pridavam na zoznam pripravok, ktory mi vobec nepomohol ju predlzit ani o den - Vitex. 😁 Myslite, ze je velky problem takato kratsia LF? Niekde citam ze to nemam vobec riesit, ze je to v pohode, inde zas ze je to problem. Ktory konkretny B6 beriete?

gejb
16. jan 2023

@frida1990 ja mam LF len 8 dní. Tento mesiac beriem od ovulky 30mg B6. Nemám ho čistý len ako Bkomplex a B6 +magnézium tak si toho nechcem dávať az tak veľa. Plus som pridala Vitex a veľa vit.C. Ak to nezaberie tak kúpim čistý B6 a zvýšim dávky..my sa totiž snažíme už 4 roky a až teraz som sama tu na MK zistila, že nestačí ze ovulácia je, ale ze LF musí byt min 10 dni..😔

frida1990
autor
16. jan 2023

@gejb áno 8 dní je veľmi máličko, to nestihne sa uhniezdiť ešte za taký čas, ak u vás už nič iné nezaberie, určite pýtajte utrogestan od doktora, prírodný progesterón, on by nemal pustiť menštruáciu tak skoro

frida1990
autor
16. jan 2023

@rooberta áno ja tiež sa stretávam s tým že ak je to nad 10 dní tak by to malo byť ok ale že častokrát embryjku to trvá dlhšie ako 10 dní a ak už na 11sty deň sa začne olupovať sliznica pri nástupe MS, tak vyplaví aj embryjko, ktoré sa nestihlo poriadne uhniezdiť. Ja som si teraz kúpila značku Now oni maju B6 vo forme P-5-P čo je najvstrebateľnejšia forma, nemusí sa metabolizovať pečeňou takže je okamžite v tele využiteľný. Užívať plánujem nakoniec denne tých 50-70 mg, tak som si to tu naštudovala že to by malo byť ok, uvidíme či to niečo spraví. Na vitex som sa tiež chystala ale aj som si myslela že ten moc účinok na toto nebude mať

gejb
16. jan 2023

@frida1990 áno o ňom viem, mam ho doma lebo som už bola na IVF a nejaký mi este ostal. Tento mesiac skúšam bez, lebo ma čakajú odbery krvi tak ich nechcem zmanipulovať....

gejb
16. jan 2023

@frida1990 bola som si prave kúpiť v lekárni čistý B6, takže prechádzam na dennú dávku 60 mg + vitex+ Céčko. Ci zabralo budem vedieť o par dní 😊🤞. (Rada pre ostatnych: treba si pytat pyridoxin, nie b6-ku)

frida1990
autor
16. jan 2023

@gejb super držím palce ♥️ dobre že hovoríš, ja som myslela že pyridoxin je B6, nie je to tak?

gejb
16. jan 2023

@frida1990 áno je! Ale keď som bola v lekárni a pytala si B6 teta mi dala len b6+magnézium, ze iny vraj nemaju. Tam je ho ale malo,len 10mg. Teraz som si pytala pyridoxin a vytiahla zo šuflika čistý, s obsahom 20mg/tableta.

frida1990
autor
16. jan 2023

@gejb Jaj tak, ja mám ten značky Now a ten má 50 mg na tabletu, majú aj také že 100 mg na tabletu ale to už je celkom dosť

rooberta
16. jan 2023

Dakujem za rady pojdem si aj ja kupit. Neviem ci poznate na instagrame profil ownyourcycle, je to lektorka STM metody a ona razi heslo, ze vsetko pod 12 dni je zle, ale nejaku radu od nej ako to predlzit som nezachytila.

frida1990
autor
16. jan 2023

@rooberta nepoznám ju, ale tiež poznám túto teóriu že aspoň tých 12 dní je optimálne, a dáva to logiku určite, otestujeme B12stku či to funguje a dáme vedieť ☺️

iramka
16. jan 2023

@frida1990 ja som mala opacny problem, az privelmi dlhu, bezne som mavala cyklus 28dni a po predcasnom porode a psychickej traume som bola na 34-36dni, lutealna bola 16. Mne pomohla bylina Shatavari v tabletkach, upravil sa mi cyklus na 28, hned po mesiaci, ale na udrzanie takeho stavu som ju musela uzivat dlhodobejsie, inak som bola po vysadeni o 3 mesiace na 36. Ta bylina je vraj dobra ked sa snazis otehotniet celkovo, tak si myslim, ze by ju vedela aj predlzit. Dnes som 26tt 🙃

frida1990
autor
17. jan 2023

@iramka ja som shatavari skúšala a nič, aj aswagandu, ale je pravda že som to vzdala asi po 2 mesiacoch užívania, možno som mala užívať dlhšie. No každopádne je skvelé že ti to zafungovalo ☺️🙏

iramka
17. jan 2023

@frida1990 na dlzke cyklu sa mi to prejavilo prakticky hned, ale otehotnela som cca pol roka, ako som zacala s tou bylinou..aku si mala znacku? Ja som si kupila planet ayurveda. Mozno to nepomoze..no kto nevyskusal, tak by mohol.

frida1990
autor
17. jan 2023

@iramka ja som mala presne tú istú značku, Planet Ayurveda, ja keď som za 2 mesiace na sebe nespozorovala žiadnu zmenu, tak som ju prestala užívať ale možno to chcelo ešte vytrvať, každopádne v braní B6 budem o to vytrvalejšia 😁. Jasné, každému zaberá čosi iné, každý je jedinečný, treba skúšať

frida1990
autor
7. feb 2023

Ahojte, posielam za seba update, dnes som 14DPO a menzes stále nikde, zatiaľ najdlhšia lutealna fáza akú som kedy mala. Doteraz vždy prišla MS už na 11DPO a to bolo málo. Čiže B6 mi zabralo už hneď v prvom cykle. Celý cyklus užívam Bkomplex značky Now v koenzýmovej forme (najviac vstrebateľné), kde je 50 mg B6, plus od ovulacie som začala užívať ešte k tomu navyše ďalších 20 mg samotnej B6 (vo forme 5-P-5, najviac vstrebateľná forma), plus som začala užívať aj myo-inositol, asi aj ten niečo spravil, a krásne mi to predĺžilo lutealnu fázu. Doteraz mi na predĺženie LF nikdy nič nepomohlo a to som skúšala ozaj kadečo. Takže za mňa super.

gejb
7. feb 2023

@frida1990
Pridávam sa...ja som brala 60mg denne a LF mi to predĺžilo o celé 3 dní. Hneď v prvý mesiac užívania

frida1990
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rooberta
7. feb 2023

Super baby, ďakujem že ste napísali, budúci cyklus začnem brať aj ja 🍀❤️

frida1990
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frida1990
autor
7. mar 2023

Ženy, ja neviem čo tá B6stka. Po tom, ako sa mi hneď ten prvý cyklus krásne predĺžila lutealna faza až na 15 dní, som pokračovala v užívaní B6 tak isto naďalej a čakala som opäť takú fajn dlhšiu LF, no MS prišla už 10 DPO, takže musím sa vrátiť k utrogestanu...

rooberta
8. mar 2023

@frida1990 tak to si ma nepotesila, ja som zacala tento cyklus brat B6 tiez, ale este som od MS daleko, uvidim. 😕

frida1990
autor
10. mar 2023

@rooberta no ja netuším či to len nejaká náhoda 🤷 treba to asi dlhšie testovať, držím palce nech ti to pomôže dlhodobo, možno aj mne sa ďalší cyklus zas predĺži, ktovie, ale radšej to poistím s utrogestanom pre istotu

rooberta
28. mar 2023

@frida1990 Ahoj, no hlásim ako som dopadla, tento cyklus som užívala prvá krát Inofolic a pyridoxin 60mg poctivo každý deň. Výsledok je taký, že som dnes 9dpo a dostala som menštruáciu. Skoro som na WCku odpadla, lebo veď čakala som opačný efekt 😄

frida1990
autor
28. mar 2023

@rooberta vážne? 🙈 No ja som ostala tiež prekvapená, ja som prvý cyklus dostala MS krásne na 15sty deň a ďalší cyklus drrb na 10ty, takže tento cyklus idem pre istotu užívať utrogestan od 3DPO po 11DPO, a 4 dni po vysadení chodí MS. To mám istotku. No škoda, dúfala som že pôjde tá LF predĺžiť aj bez užívania progesterónu

diaszoky
28. mar 2023

@frida1990 kasli nato ja som mala tiez kratku a podarilo sa

rooberta
28. mar 2023

@frida1990 Ja si myslím že na vine bude skôr ten inofolic, ale keďže mám z neho ešte dve krabičky dám mu šancu aj tento cyklus, ale pyridoxin už nekúpim. Bude ako bude. Držím palce v boji ☘️

frida1990
autor
29. mar 2023

@diaszoky to veľmi rada počujem, akú dlhú lutealnu fázu si mavala?
@rooberta môže byť že ten myoinositol, inak aj ja ho užívam a možno mi to ten skrátil, ktovie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre