Vianočná depresia z neplodnosti.

21. dec 2019

Dnes pred vianocami to na mna dolahlo 😭. Dalsie Vianoce bez dietatka. Tak velmi by sme s muzom chceli mat dietatko a nedari sa nam uz 5 rokov 😕. Buduci rok este skusime umele oplodnenie. Ale asi by som sa mala zmierit s tym, ze nam dietatko nie je dopriate. A neviem sa s tym zmierit. Niekto povie, uzivajte si dovolenky, vylety, sport atd. Ano peniaze na vsetko toto mame. Ale mna to uz vobec nebavi. Vsade su rodinky s detmi. A ja sa uz citim menej cenna, kedze nemame aj my babatko. Adoptovat si nechceme, to uz ozaj radsej nemat dieta 😭. Citim sa z toho tak smutne, ze nie som tehotna 😕. Tak som verila, ze tento rok sa to uz podari, a nic 😕

benit
21. dec 2019

Nezufaj, znama to uz vzdala, tiez bola po umelych. Mala po 40 a vrhla sa v praci na vyssiu poziciu, ze sa bude naplnat teda pracovne. Nebola tam ani 2 mesiace a bum tehotna. Ono asi netreba stale na to mysliet, vycistit si hlavu a pride to. Drzim palce.😊

eliska13
21. dec 2019

Nie sú vsade len rodinky s deťmi ty to tak vidíš, lebo Ta to teraz trápi.Mas métu umelé oplodnenie to znamená, že máte šancu nedaj sa zvalcovať pocitmi.Hned v januári sa pusti do toho a necakajte

bielavlcica
21. dec 2019

A preco nechces dieta adoptovat? Len preto,ze neni to vasa krv? Kolko defi zije v domovoch a chcelo by vyrastat v rodine

autor
21. dec 2019

@bielavlcica tak si ty adoptuj 😊. Na biele babatko sa caka 7 rokov priemerne, a vzdy bude mat geny svojich rodicov. My adoptovat nechceme. Ja tu smutim, ze chcem dietatko nase ktore porodim 😭.

juliet86
21. dec 2019

nic nie je stratene ak nemate za sebou ivf. skus zopar kol a verim ze to date. vysoke percento parov opakovanym ivf to da. ak ti je prilis tazko vyhladaj psychologicku pomoc

autor
21. dec 2019

@juliet86 nie je mi az tak ze potrebujem pomoc, a navyse jedine co mi pomoze je babatko 😊, a to mi psycholog neda. Dnes to na mna dolahlo, a som z toho smutna.

asia83
21. dec 2019

@bielavlcica Ja ju chápem. Je mi ľúto detí v detských domovoch, ale adoptovať si ich je skôr poslanie než rodičovstvo. Je to náročné, gény sú gény.

asia83
21. dec 2019

Úplne normálne sú vaše pocity. Ak keď som už obohratá platňa, ale cestujte a užívajte si slobodu. Ono fakt to s tým dieťaťom nie je ľahké potom, cestovanie, sloboda, súkromie, ranný, večerný, spánok atď. Kým nepodrastie. Dieťa je obeta. Ďalšia vec. Možno uvažujete tak, že iní majú aj ja chcem, chcem im dokázať, že aj ja to viem, že nie som niečo menej. Zlé. Dieťa je o láske, nie o súperení. Prajem vám, nech sa vám splní, čo si prajete.

katra44
21. dec 2019

Ani nevieš ako ti rozumiem. My už skúšame viac ako 3 roky a stále nič. Všetci okolo mna už majú deti alebo sú tehotné a predpokladám že o chvíľu začnú byt znova tehotné a ja stále nič. Najviac má asi vytáča keď začnú radiť že na to nemám myslieť. Ako? Ako sa dá prestať myslieť nato že chcem byt matka? Neverím týmto fámam pretože žiadna žena predsa nemysli na to hneď od prvého momentu, ale až po nejakom čase skúšania a užívania. Nám sa dokonca podarilo po prvý krát otehotnieť a v 5 tt bolo po radosti. V utorok som o to prišla a mali to byt najkrajšie Vianoce. Nemám ti čo poradiť, iba nevzdávaj to. My budeme skúšať to poslednej možnosti aj keď je to psychicky veľmi náročné, hlavne tie hormóny si so mnou robia čo chcú. Ale musíme to vydržať

halienka
21. dec 2019

jediné čo ti pomôže je prestať sa na to upínať a čo najmenej na to myslieť. A šanca je stále, ja som tiež otehotnela až keď som to prestala vkuse riešiť, po 12 rokoch. Takže pusti si nejaký veselý film, hudbu, odkloň zámerne myšlienky niekam inam, nájdi si nejakého koníčka a ver, že ono to potom príde.

h_petra
21. dec 2019

@bielavlcica lebo NECHCE! Adopcia nie je povinna a nikto sa nemusi na to citit.

pribinak
21. dec 2019

Ale ved ty si nevyužila este vsetky miznosti, ktore ti moderna medicína ponuka. Treba sa nastaviť tak, ze buduci rok skúsiš nejaky výdobytok modernej medicíny a uvidis
Drzim palce ;)

pribinak
21. dec 2019

@bielavlcica ty mas adoptované? Adopcia je sice riesenie, ale nie pre kazdeho

zuzuliatko18
21. dec 2019

Na tom, ze nemysliet na to, nieco je, my sme toho dokazom. Tento rok sme absolvovali furu vysetreni, vsetko ok, na male odchylky sme dostali vitaminy. Potom prislo leto, riesili sme zmenu byvania, kupu novej nehnutelnosti, takze trapit sa tym, ze nemame dieta proste nebolo casu a bum, podarilo sa. Drzim palce, ak nemate zdravotny problem, naozaj vela robi psychika. Cakali sme na tuto chvilu vyse 5 rokov.

bielavlcica
21. dec 2019

@pribinak nemam adoptovane ale ja sama som bola adoptovana a nebyt mojich adoptivnych rosicov nebola by som tam kde som.
Chapem,ze vlastne je lepsie lebo je z teba ale to uz sa idems delit na biele a cierne? Ja ta neodsudzujem ale vacsina zien tu odsudzuje zeny ked sa rozhdonu nemat deti. A popravde nechapem a zrejme asi nepochopim tu vasu posadnutost mat dieta. Ked nemozem mat vlastne tak radsej zostanem bezdetna ako si zobrat dieta z dd. Ja ti poviem tak...ja som bola adoptovana 2 uzasnymi ludmi co ale uz deri mali ale rozhodli sa mi dat sancu a neprihliadali na to,ze moja matka bola fetacka vo vezeni a otec tiez trestne stihany. Vdaka nim som vystudovala mam domov, mam auto a som spokojna lebo som v zivots dosiahla to co som chcela. Nikdy medzi mnou a surodencami rozdiel nerobili aj ked ma rozmaznavali. Na adopciu tiez cakali dlho ale vyplatilo sa im to. Ja kebyze mam tie moznosti co mali oni radsej si dieta adoptujem aj keby som cakala 7 rokov. ale pomohla by som dalsiemu. Charakter dietata sa da zmenit. Preco ked moja bio rodina su kriminalnici preco nim nie som aj ja? Zamysli sa trocha nad tym

pribinak
21. dec 2019

@bielavlcica kto tu rozdeľuje na bielych a čiernych? Nevkladaj mi do ust to co sim nepovedala/nenapisala. Dakujem Aj biele deti su v domovoch

dadkadadus
21. dec 2019

@bielavlcica má na to svoj dôvod , nechce tak nechce ..

autor
21. dec 2019

@bielavlcica naco tu vobec v mojej teme rozoberas adopciu? Hned v prvom prispevku som pisala, ze adoptovat nechceme. Pis prosim ta do inej diskusie o adopcii. A za dalsie je uplne normalne, ze zeny pockaju na biele dietatko 7 rokov, aj ked ciganciatko by mohli mat do pol roka. Kazdy kto sa uz rozhodne pre adopciu ma narok vybrat si...

stela01
21. dec 2019

A prečo ste nezačali s IVF ? Vieš prečo sa Vám nedarí ?

autor
21. dec 2019

@stela01 lebo sme stale verili na zazrak, ze sa podari. Predsa tie hormony do seba pchat nie je nic moc. No po 5 rokoch sme si teda povedali s manzelom, ze ideme skusit umele oplodnenie. A mame vsetky mozne vysetrenia urobene, a nenasli dovod, preco sa nam nedari babatko. Ale je vela zien co skusili aj 3-4 umele oplodnenia, a stale su bezdetni. Tak zase ani od toho nemozem cakat zazraky. Skusime to, ale neviem ci aspon to pomoze 😕

juliet86
21. dec 2019

pomoze ti zmenit prezivanie pristup a ocakavania...

autor
21. dec 2019

@juliet86 za tych 5 rokov som mala rozne ocakavia, nemyslela na to, atd. To dnes mam iba depku z toho. Ja nesmutim kazdy jeden den. Zijem normalne, mame krasny romanticky zivot s manzelom, vela lasky vsetkeho, ale proste babatko nam chyba.

marsmykkok
21. dec 2019

@bielavlcica len dnes je iná doba, je dosť ťažké zvládnuť aj vlastné dieťa vplyvom vsetkého okolo a fakt skúsiť vychovať nejaké dieťa čo nemá tvoje gény a ešte s tým že ked sa dozvie ž e je adoptované ho to tiež rozhodí je fakt veľká odvaha. palec hore pre tých čo sa odvážia, ale neodsudzovala ani nečudovala by som sa tým čo to nedokážu

marsmykkok
21. dec 2019

a ja si myslím že vianoce sú ťažké pre každého, čo nemá dieťa, dobré rodinné vzťahy atd. je viac času, všade ukazujú ideálne rodinky v reklamách, vyzdvihuje sa rodina a je to fakt ťažké. Po Novom Roku bude lepšie, prídu povinnosti, koníčky a tak a bude nálada lepšia.

osky
21. dec 2019

No....uplne ta chapem,ale zase treba sa aj upokojit,pochooit,ze hlavou mur neprerazis.
Ja som bola uz viackrat tehu,dokonca i prirodzene,
Skusili sme 5x ivf....no a stale nie som matkou.
A aj ked ma to obcas este prepadne a poplacem si,pochopila som,ze jednoducho treba veci prijat tak ako su.
Na ivf by ma uz nikto nikdy nedostal....
Niekedy ma clovek ine poslanie.
Samozrejme,aj ja este stale tuzim a dufam v daky zazrak,ale uz ma to nevalcuje ako kedysi.
Za tych 11 rokov to uz beriem ako osud a nebojujem s tym.
A fakt,musim povedat,zije sa mi lahsie,doma menej napätia,smutku....
Zivot nekonci.poplac si,je to prirodzene,ale neputaj sa len a len na tuzbu po detoch.
A samozrejme ti zelam,nech sa tvoja tuzba cim skor naplni.

veronikaszabova
21. dec 2019

@bielavlcica prosim ta, ty tu netrep o "dokonalej stastnej rodinke". Si myslis, ze si ta tu mamicky nepamataju z tvojich tem?

@anonym -- moc, moc drzim palce aby sa ti zadarilo co najskor. Nezufaj, medicina ponuka mnoho moznosti. ❤ a uplne ta chapem, preco chces svoje a nie adoptovane. Tiez by som do adopcie nesla

tortelinka
21. dec 2019

rešpektujem tvoju túžbu po bio dieťatku, ale napísala si to tak hlúpo, že vyznelo ako keby adoptované bolo nejaké menejcenné

tortelinka
21. dec 2019

@marsmykkok prosím ťa, prečo si mysliš, že adoptované dieťa rozhodí, keď zistí, že je adoptované?

gagik
21. dec 2019

no ak sa nedari 5rokov uz davno si mala byt na ivf a ano treba pocitat s tym ze to nevyjde na prvy sup a mozno ani na druhy nie. samozrejme hormony brat ti na zdravi neprida,ale ak chces babo....

autor
21. dec 2019

@tortelinka napisala som to tak, ze mat vlastne dieta je urcite pre nas lepsie. Uz ako to ty vidis je len na tebe. Ja obdivujem kazdu zenu ktora si adoptuje. To by som nedala a nechcela. Mojim snom je iba to co by malo byt prirodzene mat vlastne babatko 😊. A ak sa nezadari co je tiez mozne, tak budeme radsej bezdetni ako s adoptovanym

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre