Viac ako rok sa nám nedarí otehotnieť

maggie483
18. feb 2021

Ahojte dievcata a mamicky. Chcela by som sa s vami podelit o nasu situaciu a zaroven vas poprosit o radu ako otehotniet. Ja mam cerstvych 27 a moj muz ma 31 rokov. O babatko sa pasivne pokusame vyse roka. Poslednych par mesiacov co mame po svadbe sa snazime uz intenzivnejsie a cielene, hlavne v obdobi ovulacie. Bola som u lekara na prehliadke, ten mi zistil, ze krcok maternice bol pre hlien nepriechodny. Samozrejme mi ho spriechodnil, kedze problemom bol len nadmerny maternicovy hlien, ktory ten prechod "ucpal". Presli tri mesiace a my stale nic. Musim uznat, ze posledne 2 roky boli pre nas velmi stresujuce a namahave, az natolko, ze som pribrala vyse 20 kil a dostala vsetky mozne imunoalergologicke choroby (intolerancia na laktozu, lepok a histamin). Momentalne som zmenila pracu, cize mam takmer bezstresovy zivot, ale citim na svojom tele a v hlavicke, ze tie dozvuky z predchadzajucich udalosti na mne ponechali viacero nasledkov. Viete mi poradit zienky kde zacat, co robit a ako si dopomoct k pocatiu babatka? Viem ze sme mlady a mame cas, no praveze ma znepokojuje fakt, ze mame s muzom spolu nechraneny sex 2 roky a stale sa nam nepodarilo otehotniet.

karhu
18. feb 2021

viete vobec ci su muzove spermie v poriadku? zbehnite do centra asistovanej reprodukcie a dajte si obaja urobit testy na plodnost..

cookie29
18. feb 2021

2 roky snahy to uz je podla mna na CAR a podrobnejsie vysetrenia...

sandra151
18. feb 2021

Treba dat vyšetriť spermiogram v prvom rade.
Ja som vkuse riešila seba, vitamíny, vyšetrenia, akupunktúra, ovulačné testy, meranie bt a nakoniec bol hlavný problém u muža. To keby viem skôr. . .
Treba to fakt nechať vyšetriť a hneď budete múdrejší.
Najlepšie v CAR,spravia úplne podrobný za možno 30€ na počkanie. Lebo tieto obyčajné zdarma u urológov stoja za prd, ukážu len základné parametre.

gigi87
18. feb 2021

@maggie483 hlavne nestresuj, obaja ste mladi, ako pises, mali ste stresujuce obdobie.. To je najhorsie, treba psychicku pohodu..
My sme po svadbe neotehotneli 3 roky.. Mala som super pracu ale kolegynu ktora mala problemy doma, velmi som to s nou prezivala, kedze sme boli 8,5 hodiny denno denne spolu.. Po 2 rokoch ma presunuli inde, kde som sa doslova tesila, a hoci som tam bola sama, bez kolektivu, bolo mi 100x lahsie na dusi.. Az potom som si uvedomila, ako ma prostredie ovplyvnovalo..
Boli sme s manzelom aj v iscare, mne vyslo vsetko ok, manzelovi vysli zle vysledky, kde nam Mudr. odporucil umele oplodnenie, kedze som. Mala 31 a manzel 34, a zle vysledky... To sme si povedali, ze este pockame, zmenilo sme stravovanie, vyradili sme bravcove maso, hovadzinu, a kuracinu sem tam, manzel zacal plavat na plavarni, plus ta moja nova praca a do pol roka som bola tehotna...
Osobne si mylsim ze to skor moj stres tomu branil, ako manzelove spermie, kedze aj tak sme otehotneli, aj ked vysli naozaj zle vysledky..
Na klinike nikdy nepovedia ze treba pockat, skusit vitaminy... Rataju, ze ked je uz par u nich, je nedockavy, chhce riesenie.. Tak ho ponuknu🤷‍♀️
Ide jar, leto.. Bude viac slnecnych dni, skus si dat dlshie prechadzky po praci, kazdy den, popripade kazdy druhy, trosku kontroluj stravu, viac zeleniny... Schudnes, budes so sebou spokojnejsia, pohyb vyplavi endorfiny a pojde to... Este to je skoro, stres este doznieva, plus zdravotne problemy.. Ber to zatial ako cas pre seba, na pripravu, aby ked otehotnies, si bola schopná sa o babo postarat po porode, aby ta nebolel az tak chrbat po porode, aby si vladala okolo dietatka behat prve mesiace... Pocas tehotenstva este priberies, tak nech si potom ok 😊 otehotnies určite, hlavne sa sustred teraz na projekt "dat sa dokopy 💃"

any_soj
18. feb 2021

@maggie483 skús pozrieť plodar.sk 🙂

emv
18. feb 2021

My sme sa pokúšali tak isto, potom sme v CAR zistili, že manžel má pomalšie spermie. Očividne nebude problém v tebe.

katka2678
18. feb 2021

@emv A ako to riešili?

evafest
20. feb 2021

Daj si vysetrit stitnu zlazu, mozno ju mas spomalenu - to by korespondovalo aj s Tv.pribratim a s tym, ze sa vam nedari babo)

emv
21. feb 2021

@katka2678 folandrol a zinok pre manžela. O tri mesiace som ostala tehotná.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre