Vhodný čas na dieťa

31. jan 2022

Ahojte, zaujimal by ma vas nazor zienky ze ci si myslite ze je vhodny cas na dieta? Myslim tento kovidovy. Samozrejme ze otazku financneho zabezpecenia, vhodny partner, otazka zdravia, byvania a ostatne dolezite veci si musi kazda sama zodpovedat (v tychto veciach mame jasno) ale skor mi ide o to ci v tomto kovid case to nevnimate ako riziko? Ci jednoducho ked s manzelom citime ze by sme chceli mat babatko tak mame do toho ist, alebo radsej pockat na to kym sa tato situacia da aspon trochu do normalu? (Co nevie asi nikto predvidat, kedy to bude) Len prosim, politiku a ockovanie nerozoberajme. Tak co si o tom myslite? Ist do toho ked po dietati tuzime?
Dakujem vopred za kazdy nazor.

sash102
31. jan 2022

Som v 39tt takže som otehotnela už počas Covid éry. A ani sme nepremýšľali o tom odkladať kvôli tomu náš sen o rodine. Podľa mňa sa stále vyskytne niečo prečo nie 🙂 je to len o vašom pocite, či sa cítite OK s tehotenstvom v takejto situácii.

mamina0078
31. jan 2022

Určite áno, práveže sa predpokladalo, že počas covidu pôrodnosť stúpne ale nestalo sa tak... Covid je na svete od decembra 2019, na Slovensku niekedy od februára/marca 2020 neviem si predstaviť tak dlho čakať na vhodný čas na dieťa kedy konečne už skončí pandémia... Každopádne vhodnejšie obdobie v čase covidu je podľa mňa niekedy v neskorších jarných až skorších jesenných týždňoch .... Vtedy stále pandémia je pokojnejšia a dieťatko nie je až v takej miere ohrozené vírusom ako v zimných mesiacoch.

janinah
31. jan 2022

Tak očkovanie k tomu patrí,či sa ti to páči alebo nie....očkovaná by som do toho šla aj teraz,neočkovaná nie,bolo by to pre mňa priveľké riziko.Moja dcéra rodila v novembri,druhá bude rodiť v júni,obe očkované.Deti sa plodili aj rodili aj za vojny aj za hladomoru,budú aj za covidu,je to len na tebe.

cimage
31. jan 2022

My sme neplanovali pocas tohto obdobia a uz som v 37tt. Podla mna nikdy nie je vhodna doba, vzdy sa nieco najde preco nie. Ked chcete dieta, tak to netreba riesit.

jazula
31. jan 2022

Jasné, pokiaľ bábo chcete, choďte do toho. Nám doba kovidová (home office a karantény) umožnili veľa sa rozprávať, zistili sme, že ten ďalší krok urobiť chceme a naše drobatko má už 8,5 mesiaca 🥰. Bolo to to najlepšie rozhodnutie, čo sme mohli urobiť 🙂.

sona96
31. jan 2022

Moja sestra raz povedala, že keby čakali na správnu príležitosť, nemá ani jedno dieťa. Vždy sa niečo nájde, prečo nie. Ak potom na túžite, museli do toho.

petamich
31. jan 2022

moja covidove dieta ma polroka a otehotnela som ani neviem pocas, ktoreho lockdownu 🤷‍♀️ ak by som cakala na spravne obdobie, postcovid a spravnu konstalaciu hviezd asi dieta mat nebudem, takze covid pre mna nebol dovod preco pockat resp. ani mi nenapadol

bororka
31. jan 2022

Aj my sme do toho išli. Pre mňa boli podstatnejšie iné veci ako covid. Nikdy neboli ideálne podmienky. Nie som očkovaná a malá má 3m. Držím palce nech sa takto o rok podelis s dobrou správou 🙂

autor
31. jan 2022

@janinah Som ockovana uz 3. davkou. Sla som po tom co mi moja gynekologicka odporucila ked som sa jej zdoverila ze planujeme dieta. Nechcela som tuto temu otvarat len preto ze su to citlive temy ktore rozdeluju spolocnost a ja respektujem nazory druhych. Len som nechcela aby sa tu pre tieto temy rozputala neprijemna debata... A ano, deti sa rodili aj v horsich casoch.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luulinkaa
31. jan 2022

Nikdy nebude vhodny a idealny cas na dieta. Keby bolo keby alebo este toto hento tamto, este chcem cestovat, karieru atd atd...🤣 Proste ked chces tak chod do toho a hotovo..uz len covid by som riesila🤣 btw bola som tehotna v prvej vlne covidu, v 8. Mesiaci taky stredny priebeh a dieta je uplne zdrave. Ked nebudes s dietatom cestovat po svete a premavat sa každý den po nakupnom centre tak si myslim,ze covid pre neho nieje ziadna hrozba.

autor
31. jan 2022

Prosim nechapte ma zle. Mam taku povahu. Uz od detstva sa snazim vsetko si najprv zvazit. Bojim sa proste o zdravie dietata a nechcela by som ho ohrozit. Preto neviem ci do toho ist "sebecky - lebo chcem" alebo pockat do neviem kedy. Keby bola ina situacia tak by som mala aspon 1 dieta uz davno.

emalka
31. jan 2022

Uplne ti rozumiem. Tiez potrebujem mat prehodnotene pre a proti, byt co najviac informovana a az potom sa rozhodovat. Snazim sa tym predist lutosti ze som sa rozhodla zle.
Popravde si myslim ze tehotenstvo a dieta pocas covidu maju svoje pozitiva za urcitych okolnosti. S muzom robime z domu, takze som mohla sediet na zadku s vylozenymi nohami, riesit len dolezite pracovne zalezitosti, kancelarske zabomysie vojny sa zredukovali na minimum co mi vyhovuje. Ostalo mi viac energie na seba. Muz je tiez doma, mohol so mnou ovela jednoduchsie chodit na vysetrenia, pomahat mi a aj po porode sa nam bude moct viac venovat. No a nehovoriac o pre mna najvacsej vyhode - mat priestor na starostlivost bez zasahu starych rodicov a vselijakych inych navstev, aspon pocas prvych mesiacov 👍. Toto je ale len moje vyhodnotenie situacie. Kazda to mozme mat uplne inak.

Co sa tyka zdravia, dieta bude mat od teba protilatky kedze si zaockovana (aj keby uz nebol dalsi booster tam zaciatkom 3.trimestra je velke imunitne "okno" kedy sa dietatu predava velke mnozstvo protilatok) a je zjavne ze deti to znasaju ovela lepsie ako dospeli. Ak budes kojit tak sa vybuduje aj sliznicna imunita a dieta bude lepsie chranene ako ty sama 🙂.
Ak mate vyriesene tie ostatne veci ako byvanie, financie, atd, tak podla mna nieje o com a ten najlepsi cas na dieta je vtedy kedy sa podari 🙂

autor
1. feb 2022

@emalka Presne tak, vo vela veciach som zasadova a vsetko zvazujem. Po ostatnych strankach, myslime si, ze sme pripraveni. Ani nevies ako mi tvoj komentar pomohol 🙂 je vo mne uz vacsi pokoj 🙂 priznam sa ze tie protilatky som si vobec neuvedomila. Cize v podstate by som ho od toho vsetkeho mohla chranit. Aj my s muzom mame HO takze aj tehotenstvo by mohlo byt trochu jednoduchsie. Som rada ze mi rozumies 🙂 aj ked som dlho zvazovala ci sem o tom napisat, teraz som rada ze som tak urobila, dakujem Ti aj vam vsetkym zienkam ze ste ma v tom podporili. Asi bude vhodny cas ked tomu nechame volny priebeh ❤

mattkapd
1. feb 2022

My sme chceli druhé bábätko.. Covid ma v tom nezastavil.. Najprv sme o druhé babatko prišli v 8tt o 2 mesiace som otehotnela opäť a doma mi už leží skoro 4 mesačná princezná.. Nejdem riešiť očkovanie ja som očkovaná nebola.. Kovid som v tehotenstve dostala ale horšie bolo pre mňa keď som nachladla tesne pred pôrodom... Držím palčeky

nika3136
1. feb 2022

Ja ti celkom nerozumiem....
Na deti nikdy nie je "spravny cas"...a potom tu mame este skupinu snaziacich zien, ktore by ti povedali, ze si mozes planovat co len chces, bude ako ma byt. Prve dieta som porodila pred covidom, druhe cakame ochvilku. Situacia je neista, ale nie je to len virusom. Mozes stratit pracu aj za "beznych" okolnosti, ochoriet, stane sa uraz, nejaka nestastna udalost..... Kym deti vychovate, prejde tak 20 rokov, hadam aj viac, ked budu chodit na VS a osamostatnia sa. Nik z nas nie je vestec aby vedel, ze sa nic zle nestane a ze je vhodne rozmnozit sa. Treba zit pre pritomnost a planovat si veci, ktore sa naplanovat daju - nasetrite si nieco, zabezpecte byvanie atd.... ostatne nejako dopadne, uzivajte si pritomny okamih. Ani na jednu sekundu mi nenapadlo, ze sme aktualne urobili chybu. Dcera sa nam narodila do normalneho sveta a bum, pandemia na niekolko rokov.... kto mal tusit? Ale sme tu, zijeme, snazime sa, zivot bezi dalej.

tramtada31
1. feb 2022

Pokial by to bolo možné, naplánovala by som si tehotenstvo s termínom porodu jún, júl, august, september, aby som nerodila v nejakej silnej vlne, keď budú plne nemocnice, lebo nevieme, ako virus zase zmutuje(teraz je infekcny, ale s ľahším priebehom a ľudia nekončia s omikronom na plucnej ventilacii).

mamacita88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamacita88
1. feb 2022

Pokiaľ dobre viem už existujúštú štúdie o "karanténových/logdanových" dieťatkách. Skús pohľadať po anglicky. Deti narodené počas pandémie dosiahnu isté míľniky skôr, je to tým, že mamičky majú viacej času na seba, isté stresové faktory sú eliminované, celkovo tehotenstvo je kludnejsie vzhľadom na opatrenia a home office. Na druhej strane tieto detičky sú citlivé na cudzie prostredie a ľudí, žijeme dosť antisocialne vzhľadom na vírus (ale to tiež závisí od rodiny a postoj rodičov ku návštevám).
Takže ja by som povedala, že nikdy nebol lepší čas na tehotenstvo, ako teraz.😉 Mala som čas na prežívanie tohto krásneho obdobia, na prípravu pôrodu.

veronice
1. feb 2022

My sme chceli medzi detmi rozdiel 3 roky. Dcera sa narodila 01/2019, syn sa nam ma narodit tento mesiac. Covid sme neriesili vobec. Cakat kym sa situacia zlepsi? A to bude kwdy? Nikto nevie... A za dalsie, (samozrejme vam to nezelam) ale to ze si poviete ze chcete dieta, neznamena, ze ho aj hned pocnete... Moze to byt na prvy "sup", moze to ale trvat aj mesiace a roky... Takze ak mate obaja tuzbu ist do toho, nevahajte, necakajte, KONAJTE! 🙂 💪💪🍀🍀❤️

tianna
1. feb 2022

Ja osobne nešla. Plánovali sme ešte jedno bábätko (detičky už chvalabohu máme), ale pokiaľ toto Covid obdobie neskončí tak plánovane ďalšie určite nebude. Ale samozrejme ty ak deti ešte nemáš čakať by asi najlepší nápad nebol keďže nikto nevie či to vôbec niekedy skončí..

mischelin999
1. feb 2022

Je to individualne, mam kamosku kde sa rozhodli si naplanovat tento rok a neriesia aka je doba. Lebo podla mna ta nebude ani idealna.

sense
1. feb 2022

Covid tu bude stále à ta vhodná doba na dieťa nikdy, lebo stále bude niečo prečo práve teraz nie...

mimka91
1. feb 2022

Ked sa na to citite a chcete, tak chodte do toho. Choroby tu boli a budu vzdy. Ked to nebude covid/chripka/cierny kasel/osypky a pod. Prvu dceru som porodila v 1.vlne covidu. Ked mala 4 mesiace sme sa nakazili na celoplosnom testovani covidom. Zvladli sme to. A teraz cakame druhe 🙂 takze drzim palce nech sa Vam rychlo zadari a najdete na teste //

ivangeline
1. feb 2022

Ano. Neriesit. Vojna moze byt aj zajtra. Zomriet mozes uz dnes.

makova333
1. feb 2022

Ked sa rozhodnes pre dieta, vzdy to bude " sebecky-lebo chces". Vzdy je to rozhodnutie s tym nadychom malej sebeckosti (nehovorim o neplanovanom tehu). A je to tak ok.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre