Je tu nejaká baculka s takzvanou veľkou nadváhou (135+)a podarilo sa jej otehotnieť? Prosím o rady a takzvane ake vitamíny alebo co ste robili
Áno, poznám 2 ex kolegyne, obe majú určite min 130 kg, obe otehotneli bez problémov.
Ja nechcem byť zlá, ale nie je lepšie pre Vaše aj zdravie bábätka radšej schudnúť a až potom to riešiť? 135 kíl a do toho ešte bábo v brušku mi príde ako veľmi nezdravá kombinácia.
@betty_image súhlasím.
Autorka, nadváha môže veľmi ohroziť bábätko - vyvolať predčasný pôrod .. napr preeklampsia alebo zle prietoky..
Také výčitky potom ženy majú, že skrz ich váhu malo bábätko problémy... 😔😔
Ja sama som mala veľkú nadváhu. Viem o čom píšem...
ja som teda otehotnela pri prvom 82 a pri druhom 85kg, takže nie som vobec chudá, teraz mam 90+, ale 135 je velmi vela, poradila by som schudnúť a potom riešiť bábo...
To nie je nadváha. To je morbídna obezita. Je to diagnóza. Treba veci správne pomenovať.
Ahoj ja som otehotnela s vahou 112kg,ale v deň porodu až 130kg,zato ma s prepačením z jebali,,teraz chceme ďalšie mam 109kg ale ešte 15 chcem schudnuť a potom bábo,držím ti palce keď tak velmi chceš aj napriek obezite ,ale musíš rátať s komplikaciami a ani lekari ťa nebudu chválit buď nato pripravená,držím palce❤
Ja teda takúto váhu nemám a ani by som nechcela. Ale ležala som teraz vo februári v nemocnici s dvoma silnejšími tehulkami (váha okolo 100kg) obidve problémy s tlakom a cukrom, do toho opuchy nôh. Žiadna sranda, naozaj by bolo lepšie poriešiť najskôr tvoju váhu až potom bábo. Aj je váha spôsobená zdravotnými problémami, dá sa aj s tým niečo robiť.
Treba ešte rátať s tým, že v tehotenstve môžeš pribrať ďalších 15 - 20kg, aby ťa vedeli aj do tej pôrodnice priniesť keď ti opuchnú nohy a nebudeš vládať chodiť. Ja som síce nemala toľko kíl, ale mala som tehotenskú cukrovku a doktorka mi stále prízvukovala aby som nejedla sladké aby som mala diétu lebo by mohlo byť aj dieťa choré. To by som vôbec nechcela. Zdravie dieťaťa je prvoradé.
Ozaj radsej schudni. Lebo dake kila zostanu aj po pôrode, ako sa chces potom starat o babo? Budes unavená. Skus zit aktívnejšie, pre svoje zdravue, zdravie dieťatka a pre vasu spolocnu budúcnosť. Takato obezita je nebezpečná.
Zalezi od toho ci mas problem, ak nemas problem s otehotnenim, tak tie vitaminy ti odporuci aj lekar, nie su vobec ani povinne. Na tvojom mieste skor ako zacnem riesit tehotenstvo, schudnem, ak mas problem s otehotnenim a preto sa pytas, tak prave hmotnost moze byt dovodom a tu ti zase ziadne zazracne vitaminy nepomozu.
Je tam velmi vela rizik. Ja som sice mala menej kg (okolo 95) ked som otehotnela, ale pocas celeho tehotenstva som nepribrala ani gram, po porode som mala 83kg. Nemala som ani zdravotne problemy sposobene vahou, absolutne mi nikdy nepuchlil nohy a pod, kedze ja som, aj ked to teda na vahe vidno nebolo pred otehotenim cca rok 5 dni v tyzdni ficala vo fitku.
Je to zaberak a nie len to tehotenstvo, porod, preeklapsia, cukrovka, tlak a rizika vsetky (a samozrejem problemy otehotniet este pred tymto vsetkym). ALe si predstav ze po porode ako lietas okolo maleho babatka. Babo potrebuje zdravu mamu. Ostatne je na tom ako sa ty citis. Urcite su aj maminy z tvojej vahovej kategorie, ja som tu kedysi taku diskusiu videla.
Ako dnes mam vsetky kg spat a mozem sa rozkrajat, dole to proste neviem dat, ale v takomto stave by som sa na dalsie tehotenstvo nedala. V ziadnom pripade.
@natalia1997 ja mám kamarátku asi s takou váhou ak máš ty, k tomu je dosť ona malinká, takže o to horšie. Schudnúť nikdy neschudla, mala nejakú genetickú "vadu", kvôli ktorej bola jednoducho taká, naviac mala aj iné zdravotné problémy k tomu. Takže ani nejaké drastické diéty v jej prípade nepripadali do úvahy. S túžbou po bábätku bojovala však veľmi dlho. Viac krát potratila. Nakoniec sa jej podarilo otehotnieť (neužívala nič špeciálne, základné vitamíny) a porodila pred 3 mesiacmi zdravé a krásne dievčatko ako 38 ročná. Ale celé tehotenstvo mala problémy s tlakom, s cukrovkou, malinkú nevedeli dobre skontrolovať sonom, kvôli telesnému tuku, takže ani nevedela či je všetko v poriadku, len na základe testov. Skoro celé tehu bola po nemocniciach, posledné týždne už len ležala, lebo už bola taká "veľká", že jej akýkoľvek pohyb robil problém, ale jej to za to stálo. Malinká sa narodila predčasne v 34 TT sekciou, tak bola pár dní v inkubátore ale nie dlho. No aj následná starostlivosť o malinkú nie je najľahšia pre ňu. Veľa vecí, práve k vôli váhe nezvláda a v podstate potrebuje neustálu pomoc. Takže toto všetko si musíš zvážiť, či to zvládneš, či rátaš aj s takýmito komplikáciami pre bábätko a aj seba. Ak áno choď do toho a ver v šťastný koniec. Ako ty sama dobre vieš, že schudnúť by bolo viac ako ideálne, tak ti to tu nebudem ani písať ako iné dievčatá, lebo sama dobre viem, že sa to ľahko povie, no ťažšie realizuje. V každom prípade ti držím palce, nech všetko dopadne podľa tvojich predstáv.
@natalia1997 s narkomanom???
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/moze-uzivanie-drog-otca-ovplyvnit-vyvoj-babatka/
Ty si bud robis srandu, alebo zúfalo chceš dieta s kýmkoľvek? Radšej najprv schudni, zvysi sa ti sebavedomie a nebudeš odkázaná na narkomana
@natalia1997 ak naozaj veľmi, veľmi chceš dieťatko tak schudneš. A ver tomu, že vieš, ako schudnúť. Neklam samu seba.
Urcite schudnut, uz teraz mas dost a v tehotenstve este naberies. Moja kamoska zacinala na 113 a pribrala cez 20kg. Teraz je rok a pol po porode a pribrala dalsich 10kg..ma tiez nejak okolo 140 a chce druhe... Ale pre bezpecie vas oboch je lepsie schudnut
Ked som otehotnela mala som 95 kg, rodila som s 111 kg, sice predcasne
Tak ja som otehotnela keď som mala 96kg pribrala som v tehotenstve 18kg ,čiže som rodila 114kg .nemala som problémy s ničím ,ani cukor,ani prietoky,nič chvalabohu.aj som rodila prirodzene .ale tým chcem povedať,že netreba sa nato spoliehať je lepšie schudnúť a mať menej kíl hlavne kôli bábätku a sebe. Teraz mám 107kg, chcem schudnúť predtým ako budeme mať druhé bábo.je to záťaž tá váha pre telo len pre teba nie to ešte keď ti v bruchu rastie človiečik 😊držím ti palce 😊
@natalia1997 a co kolena? to musi byt velka zataz uz teraz..a ked pridas 10-20 kg....
@natalia1997 Ja som vazila 88kg, vsetky vysetrenia v poriadku, len nejaka nepodstatna blbost vysla, lekar mi vravel, ze budem musiet mozno brat lieky, aby som otehotnela, ale mozno pomoze schudnutie. Kazal mi brat Inofolic Combi, nepomahalo. Az ked som schudla 10kg, stale to bola vysoka nadvaha, ale uz nie obezita, tak vtedy som zrazu otehotnela. Takze nevies co bude platit u teba, niekto otehotnie hned aj s 200kg, niekto ma par kil nadvahu a kym neschudne, neotehotnie ani s pomocou lekarov. Myslim, ze priroda si tym trochu aj sama stanovuje hranice, ak je nadvaha privelka zataz na telo, ze by tehotenstvo nezvladlo, tak jednoducho zena neotehotnie. A kazda ma ine telo, jedna nema ziadne problemy aj pri 200kg, iba priberie kilo a uz to citi zdravotne
Ja som otehotnela pri oboch deťoch pri váhe 102 a 105 kg, tehotenstvo na prvý šup, bezproblémové obidva...rodilo som pri váhach okolo 112-118kg....povedala som si, že ďalšie bábo chcem až keď budem mať menej ako 85 kg. Vždy som bola obézna, ale pri vašej váhe by som o dieťati ani neuvažovala.
Pri takejto extremnej váhe by som ani neuvažovala o tehotenstve ozaj Vám to za to nestojí nebodaj ohroziť dieťatko a starosti na celý život, však pri takej extrémnej váhe musíte dať 20-30 kilo dole do troch mesiacov
Ty si sialena.Nebudeme si tu tahat medove fuzy popod nos.Nastuduj si co vsetko ti hrozi pri morbidnej obezite v tehotenstve.Co tebe ale tomu malemu stvoreniu.Boze,moj toto snad ani vazne nemyslis..
Ja si tiež myslím, že zo vzduchu sa nepriberá. Jasné sú endokrinologicke ochorenia, reumatoidné ochorenia...ale tam došlo k výpadku " sebakritiky, medzi 80 a 130kg.. v tomto medzipriestore sa stratil čas. Ale veď schudnúť sa dá
@natalia1997 to záleží aj od tvojho zdravotného stavu. Ak si zdravá aj s takou váhou, neberieš náhodou lieky na nejaký zdravotný problém, tak myslím si že by sa ti pri snažením mohlo podariť. Ale byt tebou by som zo zdravotného hľadiska aj kvôli tomu že keď budeš náhodou tehotná priberieš ešte zopár kg, tak aby nevznikol nejaký zdravotný problém už v tehotenstve a to by bolo nebezpečne, schudla by som aspoň 10kg dole a potom sa skúsila snažiť o baby. Držím palce
A okrem toho napríklad minule som videla v tv take extrémne silne ženy, jedna mala 150 kg možno viac a bola tam už v 7mom mesiaci, nebolo to na nej ani vidno že je tehotná ale otehotnela. Čiže neviem ale ja by som to neriskovala
Za mňa asi toľko, že určite schudni...ja som neznášala tie poznámky sestričiek a doktorov aj keď chápem, že je to oveľa oveľa ťažšie pri obéznych...po sekcii si o mne hovorili všetci ošetrovatelia aká to bola drina 🙈, mi bolo ľuto a trápne zároveň a to som mala "len" okolo 118 kg...a dôvod prečo som sa rozhodla daľšie tehotenstvo až ked budem s vahou menej ako 85 kg je ten, že si to tehotenstvo chcem užiť...s tou masou tuku to nebolo nič moc !!!
@ivkazba Dobrý deň, môžem sa niečo opýtať aj cez správu súkromne?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@natalia1997 aoj ja sice niesom baculka ale mam znamu ktora ma cez 100kg a nedarilo sa im otehotniet a ked schudla na 80kg cca +/- otehotnela asi po pol roku snazenia