Varikokela a otehotnenie

26. apr 2020

Ako dlho po operacii varikokely sa vam podarilo otehotnieť? Operáciu mužovi kvôli korone zrušili, kedy dostane nový termín, netuším. Som z toho uz dosť nervózna, iny problém u nas nie je takže dúfam, ze problém otehotnieť sa operáciou vyrieši. Aj ked viem, ze nemusí. Muz uz ma jednu taku operáciu za sebou ale to bolo ešte za študentských čias. Máme 2,5 ročného syna, ten sa nam zadaril hned, no teraz to nejde ale opat mu zistili varikokelu.

vve
16. aug 2020

No co bol na tej operacii? Moj ide teraz

autor
16. aug 2020

@vve urológ mu dal volake vitamíny v máji lebo mal zly spermiogram, koncom augusta ma ist na kontrolu a keby sa nezlepšil, naplánoval by operáciu. Ale tento týždeň som zistila, ze som tehotná 🙏😃 no operáciu nebude odkladať lebo ho to bolí.

vve
16. aug 2020

Wauuuuuuuu tak to uz ano gratulujem teda to je uzasne 🤩🤩 pokial si tehotna tak jasne ze nemusi hned utekat na operaciu ked nema nejake zavazne problemy. Mojho hned jak mu to zistili ho poslali na operaciu. A ide na to. Ale je to super ze si tehotna pocula som o viacerých pripadoch mozno je to aj psychikou ze clovek sa uvolni ked zisti ze je nejaky dovod preco sa nedarim

vve
16. aug 2020

jaj sorac ja som citala ze operaciu bude odkladat kedze ho to neboli..😂😂😂 úplne naopak. Tak ano ano ked ma problém urcite treba ist. Ale kopec mužov ani nevie ze to maju a dokonca to ani neni potrebne zakazdym operovať pokial neboli a pokial uz nepotrebuju detim

fialka711
2. nov 2020

@vve A kde bol objednaný? A koľko má rokov prosím. My máme tiež taky problém a kvôli korone nám to zrušili.. Akurát mal 40r. a ja už som zúfalá že mám zase len čakať.. 😔😔😔

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vve
2. nov 2020

@fialka711 30 rokov a v piestanoch u dr. Polaka.
@anita1978 ano moze mat vas syn dobuduca problem so spermiami. Neni nevyhnutne to operovat zvykne sa to aj vratit. Vacsinou sa to operuje az ked muz chce dieta lebo je tym dotlaceny. Ale co viem aj deckam to davaju operovat ale hlavne asi podla stupňa. Moj mal 2.stupen a rozhodnutie ist na operaciu bolo len na nom. Nemal bolesti ani nič.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vve
2. nov 2020

@anita1978 ano moze. Ale ved varikokela sa da zistit hmatom ci?

vve
2. nov 2020

@anita1978 teda mojmu zistili hmatom.
Ale tak zavisi ake ma vas syn problemy samozrejme.

autor
2. nov 2020

@vve nie vždy sa dá zistiť hmatom, teda pokiaľ nie ste lekár. Muža dlhodobom ťahalo nad semenníkom, až na sone mu zistili varikokelu.

vve
2. nov 2020

Aha jasne chapem. Teda.mala som tuto informaciu. Ale az pri mojom priateľovi som zistila ze sa to da aj hmatom. Prv som si myslela ze len cez sono. Tak uz som si teraz spomenula na to sono 😃
A dokonca som si spomenula ako som bola vyvalena ze bez sona mal taku diagnozu ale uz tomu viacej rozumiem ze tu zilu vlastne citit. Nie vzdy teda

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vve
3. nov 2020

@anita1978 aha tak chapem. Drzim palce nech to je co najjemnejsia diagnoza a lahko vyriesitelna. Varikokely sa bat nemusite vobec.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre