V priebehu roka som mala 2 potraty. Mám absolvovať nejaké vyšetrenia?

mony12345
4. nov 2020

Prosím vás, poraďte, v priebehu roka som mala 2 potraty v prvom trimestri. Po prvom som išla na hematologiu, všetko ok. V druhom tehotenstve som brala len dufaston. Myslíte, že mám absolvovať ďalšie kontroly, napr. genetiku, prip. ešte raz hemato? Ja totižto nechcem dlho čakať na výsledky a čo najskôr sa začať snažiť... Ta prázdnota je hrozna... 😔

alikal
4. nov 2020

ak uz boli dva za sebou, je znak ze moze ist o nejaky skryty problem, radsej by som si pochodila co najviac vysetreni nez to zazila treti krat. ja som mala jeden a bolo to strasne, chapem ako sa citis ale ak pockate a obehas si doktorov mozno aj ty budes potom omnoho pokojnejsia ked znova otehotnies nez zit v strachu ze sa to stane znova. akoze mozno na nic nepridu, ale niekedy ano a staci brat nejaky liek aby sa to nezopakovalo. drzim palce ❤️

alikal
4. nov 2020

btw mne doktor povedal ze duphaston je hrozne slaby ze to je viacmenej placebo, ked uz treba si vypytat priamo progesteron vyssie davky, aj ked ani to nie je na stopro zaruka

krisbar
4. nov 2020

Aj imunologiu si daj spravit.

rosalie1411
4. nov 2020

@mony12345 mrzí ma to, tiež mam za sebou 2 potraty a 1 biochemické tehotenstvo..
Na tvojom mieste by som si určite dala spraviť vyšetrenie štítnej žľazy (dá sa aj z krvi cez obvodnú), genetiku, hematologiu (aj syndróm lepivych dosticiek), reprodukčnú imunológiu a partnerovi spermiogram zameraný aj na DNA fragmentaciu spermií, tzv halosperm.. Problém môže byt, ale aj nemusi a bola to náhoda..

mony12345
autor
4. nov 2020

@alikal tiež si myslím, že dufaston pre mňa nemal žiaduci efekt, ale teraz mám novu gynekologicku, tak dufam, že mi v tom lepšie poradí...

mony12345
autor
4. nov 2020

@rosalie1411 na štítnu žľazu sa už liečim, takže to mám podchytené...len ktovie ako dlho bude trvať kým prídu výsledky vyšetrení a ja nechcem tak dlho čakať...už teraz mám problém dovolať sa na hematologiu a objednať sa...

smoulo33
4. nov 2020

@mony12345 ja som mala 1 MA vo februári 2019. Potom som zmenila gynekologičku. Tá má hneď poslala na Hematológiu. A keď som v septembri 2019 otehotnela, hneď som si musela začať pichať Fraxiparin, neskôr zmena na CLEXANE a v júni 2020 som porodila dvojičky Adelku a Boriska. Celé tehotenstvo som bola sledovaná mojou gynekologičku. Jej a p. doktorovi z Hematológie ďakujem za to, že mám krásne dvojičky. A ešte mám 11 ročného pubertiak. Držím palce. Hlavne sa netreba nikam ponáhľať a treba myslieť pozitívne.

mony12345
autor
4. nov 2020

@smoulo33 ďakujem snažím sa...len mne nič nezistili z krvi...o to je to horsie...

jullietka
4. nov 2020

@mony12345 a na hematologii zistovali aj syndrom lepivych dosticiek? Nie vsade to robia,ja sompreto potratila a pri dalsich tehotenstvach som si pichala fraxiparin a vsetko ok

mony12345
autor
4. nov 2020

@jullietka nie, myslím že toto nezistovali...

petamich
4. nov 2020

po dvoch potratoch ma lekar poslal na vsetky mozne vysetrenia (pi prvom povedal, ze sa to stava, po druhom uz nie), hematologiu som uz mala, kedze chodim hematologicke, doplnila mi nejake vysetrenia a plus som sla na stitnu zlazu, krvny obraz a reprodukcnu imunologiu, ovarialnu rezervu, mikrobiologiu posvy a partner spermiogram podla WHO, spermflow atd. a ze keby to opat nedopadlo dobre. tak na fragmentaciu spermii, kedze mozno spermia odovzdava zlu geneticku informaciu, vsetky testy mame a teraz pri dalsom pokuse fraxiparin a utrogestan a este mi odporucali nejake infuzie, najdlhsie trvali vysledky z hematologie a repro imunologie - vysledky cca. 6 tyzdnov, na termin na imunologiu som musela cakat 8 tyzdnov lebo az 8 tyzdnov od posledneho potratu sa moze ist, aby mali ciste vysledky, to cakanie bolo na slaktrafenie, strateny cas - tak som to vnimala

mony12345
autor
4. nov 2020

@petamich presne to sa ani mne nechce čakať, ale keď mi to tu viaceré žienky odporúčate, tak to asi radšej podstúpim...a ďalšie tehotenstvo ste už zvládli?

petamich
4. nov 2020

@mony12345 ja este neviem, vysledky sme dostali asi pred tromi tyzdnami 🙂 tak uvidime ako to dopadne pri dalsom tehotenstve mi nasadia Fraxiparin a Utrogestan, nasli nam totiz nejake veci a snad to vyriesi problem

mony12345
autor
4. nov 2020

@petamich tak vám držím palce 😉 hádam aj mne niečo nájdu, aby som uz vedela, prečo k tým potratom vôbec prišlo...

jullietka
5. nov 2020

@mony12345 treba si to ziadat a cim skor. Drzim prsty

luci_ba
5. nov 2020

@mony12345 ahoj, ja som na tom rovnako, odporúčam imunologiu, mne tam našli pricinu. Dalej ale som sa sama objednala na hematologiu a pri nablizsej rocnej prehliadke sa spytam či ešte su nejaké vysetrenia čo mi vie spraviť gynekolog. (myslim že sa robia aj nejaké hormonalne vysetrenia ale nechcem tu trepat hluposti)

luci_ba
5. nov 2020

@mony12345 zabusla som napísať,žedrzim palčeky 😘

dada337
5. nov 2020

@mony12345 ahoj, ja som tiež po 2 potratoch, absolvovala som už hematologiu, tam mi zistili viacero muácii, dr. mi dal clexane aby som si zacala pichat hned po zistení tehotenstva ale este nas caka o týžden s priatelom repro. imunologia...tak uvidim co zistia tam...ja som na hemo. v Nr dostala termín hned na druhý týžden a výsledky boli cca za mesiac.....na imuno som dostala termín za cca 8 týždnov...držím palce 🙂

mony12345
autor
5. nov 2020

@luci_ba ďakujem pekne ♥️ dám si urobit čo najviac testov, nech už na niečo prídu..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre