V ktorom mesiaci je najlepšie mať bábätko?

20. nov 2023

Ahojte, len tak pre zaujímavosť - v ktorom mesiaci je podľa vás najlepšie keď sa narodí bábätko?
Ja už mám novembrové a teda už by som nechcela. Tie sychravé dni, skoré stmievanie a chlad... mala som taký splín z toho.Obliekať mu toľko vrstiev a keď sme aj boli niekde v meste, musela som utekať do najbližšieho nákupného centra nakojit. Celkovo mať malinké bábo v zime mi nevyhovovalo.

Teraz čakám v máji tak som zvedavá na ten rozdiel ☺️
Ako ste to mali vy ?

PS: ja viem,že mesiac narodenia sa nedá vždy ovplyvniť a žena je rada ak sa vôbec podarí. Ide mi len o názory a skúsenosti
PS2: anonymita, pretože mám tu známe, ktoré ešte o tehotenstve nevedia

sasenka5
20. nov 2023

My čakáme v máji a hovoríme, že lepšie sme si to ani nemohli naplánovať😅 Úplne ideálny mesiac je za mňa apríl/máj. Ale každy určite uprednostňuje niečo iné🙂

lauriik
20. nov 2023

Za mňa najlepsie na jar - apríl, máj, jún. Ja mam januárovú, to bola katastrofa. A konec marca, to uz bolo trochu lepsie. ☺️

martyzpp
20. nov 2023

Ja mam prveho syna junoveho a veru, bolo to super. Nakojit vonku hockde, dlhe prechadzky v dobrom pocasi. Akurat som mala obcas stres ci mu neublizia letne horucavy….druhy syn sa narodil v septembri a tie prechadzky uz boli take v pochmurnom pocasi, chladno bolo a starsi syn nevydrzal tak dlho vonku v zime….podla mna to takto mas super, aj so starsim budete dlho vonku v lete aj babo si bude spinkat v kociku na vzduchu.

maryetta
20. nov 2023

Prvy bol v septembri a to bolo super.
Druha v juli-to boli horucavy. Tiez som len malo kedy isla s nou von lebo sa nedalo vydrzat.
Dalsi bol v polovici oktobra. To ozaj uz do zimy take male drobatko… ale dobre bolo.
Teraz čakam v januari 🙈 a toho sa už kusok obavam čo to bude.

lucia13022023
20. nov 2023

Ja mam syna 21.2. Čiže koniec februára. A za mňa super aj co sa tyka tehotenstva. V lete som bola v prvých mesiacoch čiže pohoda a v lete mi je ťažko aj netehotnej, neviem si predstaviť byt v takom deviatom mesiaci a je august 🤣
Pre mesiace syn prespal, v marci bol taky aktívnejší a to už bolo slniečko, ale zas leto zle znášal, to mal 5-6m, ale kúpili sme mu bazénik a bolo po probléme 🤣 teraz to je super, na vianoce bude mať 10m, začína chodiť s budúce leto už bude partak na všetko. Čiže ja som spokojna s februarovčatom☺️

nivea777
20. nov 2023

ja mám syna koniec marca a išla som domov v teplákoch a v tričku s dlhým rukávom takže ten rok bol teplučko. Teraz druhé by malo byť májové,takže nebudem musieť veľmi obliekať,som zvedavá ale na tie teplá.

stanulienkat
20. nov 2023

Ja som plánovala dieťa tak, aby som rodila v máji. Podarilo sa síce až v júni, ale bolo to super-teplúčko, denné prechádzky......

enusamt
20. nov 2023

Oboch mam v maji.. druhy mal byt julovy, ale rozmyslel si to 😀
Uprimne? Rokmi som zistila, ze je to sice pekny mesiac, ale totalne neprakticky.. Co sa tyka nastupu do prace a absencie skolky..
Keby som sa uz mala "rozhodovat", tak radsej september - oktober 🙂

cookie29
20. nov 2023

mam majove. Dve. Prve boli horucavy... ale take, ze sa nedalo dychat. "Kupali" sme trikrat denne, aby sa neprehrialo. Okna zavrete cely den, aby sa aspon trosku predislo horucave a spavali sme dole v obyvacke, lebo hore v izbach bolo cez 40-45°C ... Druhe majove v pohode. Takze ono si nie vzdy vyberies 🙂

elenajezova
20. nov 2023

Ja mám syna júnového a dcérku novembrovú. Ale nad týmto som sa veru nezamýšlala..zas v júni bolo až moc teplo...

angeli121212
20. nov 2023

Ja mám prvého v januári, na pôrodnej sále som bola jediná rodička, na izbe som bola sama dokopy nás na celom šestonedelí bolo možno 6 čiže úplne super a mne to aj vyhovovalo, že ja malý januárový 😊

tamvtme
20. nov 2023

ja mam augustove a teda nic moc....posledne tyzdne tehu som sa ledva vliekla s takych horucavach a aj s babom sa dalo potom chodit von az vecer alebo skoro rano, inak bolo strasne teplo, v kociku sa jej nepacilo, lebo ked som jej tam dala deky, bolo teplo, ked som nedala nic, bola tam taka stratena....az ked prisla jesen a zima, zacala som babusit, fusak a tak, tak vzala kocik na milost a zacala tam spavat

nikha2809
20. nov 2023

Dcéra je apríl, syn november, musím povedať že mať bábo v apríli bolo oveľa lepsie

4stanka4
20. nov 2023

Ja som vždy chcela marcové bábätko ale hold osud to zariadil inak a mam augustové 🙂 rodila som až na konci augusta a podla mňa to bolo fajn-mne teplo nevadilo, staly prisun cerstveho ovocia na ktorom som ficala, celu zimu sme využili hlboký kocik, bábätko spolupracovalo pri obliekani a ďalšia vec co bola fajn ze mi rodicak skončil až v auguste a mala išla v septembri do škôlky takže tam nebolo "hluche" obdobie ze kam s nou.

thereisabear
20. nov 2023

Mám zimné a letné a za mňa bol určite lepší koniec zimy. V lete sme sa neskutočne potili, ja prvé mesiace asi tak 5x viac ako bežne v lete.

minenkak
20. nov 2023

Ja mám januárové decko,boli mrazy do marca, keď sme prišli domov úžasná zima,ja som si neskutočne užila ten čas vonku ,aké ja zas nechodím do mesta ani teraz

kris_tin257
20. nov 2023

Ja mám septembrové a februárové, za mňa lepšie je septembrové, keď začal loziť štvornožkovat tak bola tepla podlaha zatiaľ čo dcéra čo je februárová začala loziť keď začal chlad čiže podlaha studená. A druhá vec keď septembrový začal chodiť mala rok bol október a teda keď som ho navliekla do overalu nevedel sa v Tom von hýbať a nevedel v tom chodiť, dcéra bude chodiť na jar/leto čiže to bude jednoduchšie 😊

misinka0611
20. nov 2023

Ja mám september a máj a podľa mňa všetko ma svoje + a -.

ariannazara
20. nov 2023

Jún mam 😂 super

vilma7
20. nov 2023

Ja som mala v Januari a v juni. Ani Jaden cas mi nevadil. Vianoce 24.12.kedy som mala termin, bolo vonku 20 St. V late je teplo, na prechadzky sme chodili prevazne do lesa. A kojit som Nakajima aj v zime vonku. Prisposobila som sa.

kikuska872
20. nov 2023

Prvá dcera je júlova.
Druhá je decembrová.
Tretia je septembrová.
Za mňa jednoznačne najlepšie na jar, resp. začiatok leta.

Najhoršie som to prežívala pri tej "septembrovej". Posledne mesiace tehu počas leta, no som rada že je to zamnou 😅

jaroe
20. nov 2023

Mám jar, začiatok leta a február. Ten február bol naozaj náročný, presne kvôli tomu, čo píšeš. To obliekanie, sychravé dni... Takže za mňa prelom jari a leta ideálne. Jeseň mi zas príde náročná, čo sa týka vysokého štádia tehotenstva v horúčavách.

janka_266
20. nov 2023

Mám februárového, za mna super, kým sa začal výraznejšie hýbať sa pekne oteplilo. Aj koniec tehotenstva v pohode, v podstate v decembri som už bola doma 😃kocikovanie tiež super, nemusela som riešiť či sa neprehreje z horúčav. Jediná nevýhoda je, že narodky sú v zime 😃

ivangeline
20. nov 2023

2x april a je to super. Aj koniec lets bol fajn. Jahorsie je najvacsia zima a najvacsie teplo...

nevenka
20. nov 2023

Nuz, ja mam 4 deti, prve november, druhe september, le to este zaciatok, tak koniec leta, tretie sa malo narodit 24.12, musel ist von tyzden pred Vianocami a stvrte sa malo narodit v polke januara, isla tesne po Novom roku.
Ja som ale nikam mimo doktorky s malickymi nechodila, iba na prechadzky po okoli a ked bolo hnusne, tak som len obliekla a dala vyvetrat k oknu, kedze ani na balkon sa nedalo. Tretie malo zltacku az do konca 3.mesiaca, ale to asi nebolo tymto, lebo aj stvrte malo a tomu to preslo skor.
Kamoska mala v juni, svagrina v maji, za mna ano, lepsie su asi tie jarne mesiace, ja som sa narodila tiez na jar.
Ale tak toto sme si nevyberali, my sme nechali nase deti prist, ked bol ich cas. Teda ani sme sa cielene nemuseli snazit. Asi sme plodni takto od decembra do maja 😅🤣.

luciah187
20. nov 2023

Ja mam jedno letne, jedno zimne a jedno jarne. Naj bolo jarne, ale z vyberu zimne-letne urcite zimne. Sice sme dlhsie cucali doma, ale teda rodit v 37 stupnoch, nasledne kojit v 37 stupnoch, mat to stale na rukach, dehydratacia ja aj dieta, to bolo utrpenie. V zime sme sa krasne tulili, zohrievali. Maj este v pohode, ale koniec juna bol mordor. Este by som chcela jesenne 😊 milujem jesen 🍂

drahomirrra
20. nov 2023

@stanulienkat AJ ja som chcela druhé júnovčiatko, škoda, nevydalo....teraz verím v augustovčiatko 🙂
Prvé je marcové, to bolo fajn, leto pred nami 🙂

barbora237
20. nov 2023

Ahoj 😇 Ja mam aprilove a julove dieta. Oba mesiace si neviem vynachvalit,takze urcite aj tvoj majovy termin bude super. Zalezi aj od pocasia,ale my sme cele leto prezili vonku a aj jesen bola nadherna,takze si to podla mna tiez krasne uzijes. 🙏🍀 Drzim palceky.

mima172
20. nov 2023

Mám májovú dcéru a za mňa super, aj taký apríl by bol ešte fajn. Príde mi to fajn z hľadiska obliekania, počasia, dĺžky dní, keďže prvé mesiace sme bývali vonku aj 8 a viac hodín denne (dobre spala len v kočíku).

guiseppinka
20. nov 2023

mam maj, jul a november. maj bol uplne super, uz bolo celkom teplo v maji, nemusela som riesit topanky, bundy... v lete v horucavach uz bola v kociku... jul bol tiez fajn, aj ked posledny mesiac bol masaker, lebo poslickovia, lebo seknuty nerv, ale skvele. treti bude mat o par dni narodky a to je podla mna blby cas (ale horsi moze byt uz len koniec zimy, kedy uz zena do nicoho nevlezie). inak co sa tyka oslav, tak od maja do septembra sa daju paradne oslavy robit (aj neskor jubilea) pekne gulase, chaty... pre decka kopec akcii na den narodiek vstupy zadarmo kdekolvek... tie zimne tolko moznosti nemaju...

breznica
20. nov 2023

Mal byť augustový, narodil sa koncom mája, domov sme prišli v polovici júla, boli horúčavy okolo 35 stupňov, takže hneď po príchode domov sme šli von,nemuseli sme riešiť naobliekavanie, horúčavy mu vôbec nevadili, bonus bol,že oprate veci boli vonku za hodinu suché 😁

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre