ahojte čerstvé mamičky,budúce mamičky a mamičky, chcela by som sa spýtať,keďže väčšina z vás už to máte za sebou, s manželom sa chceme pokúsiť o mimi a už pomaličky začínam ako-tak študovať na internete okolo bábätka.Mńa by zaujímalo,ako je to s kyselinou listovou,v akých dávkach by sa mala užívať. Ďakujem
Tak odporuca sa uzivat kys.listovu 3 mesiace pred planovanym otehotnenim,a davkovanie je na obale uvede,poradi ti vsak najlepaie tvoj gynekolog,ja som v 3.mesiaci a uzivam jednu tabletku denne.
Mne moja lekarka kyselinu listovu predpisala, ale kedze uz mam "po", neviem ti napisat, ake bolo davkovanie 😅
Ale su dva Femibiony: jeden sa berie od "snazilkovania", druhy od 13. tyzdna tehotenstva. Tam su podla mna mnozstva patricne upravene.
Ahoj, hňeď ako som zistila že som tehu, dala som si u obvodnej predpísať klasické Acidum folicu od Zentivy a brala som 1tbl denne. a tiež som si kúpila klasické prenatálne vitamíny. Po treťom mesiaci tehu som brala už len tie. 🙂
V mojich vitaminoch je 1000mcg, ale urcite viem, ze staci aj menej. Myslim, ze minimalne 400mcg sa odporuca (tolko je v niektorych tehotenskych vitaminoch). Tusim kvoli vyuzitelnosti sa vo Femibione kombinuje s dalsou zlozkou vid http://www.femibion.sk/docs/Femibion-400-2012.pdf ale neviem, ci to je nutne.
...ak nemáš žiadne problémy kúp si napríklad kalibrum babyplane.....je to pre ženy ktoré sa snažia otehotnieť.vitamínový komplex.to ti stačí.febion je dobrý no je aj drahý je hlavne pre tie ktoré nevedia spracovat kys.listovú.ale to by ti museli robiť krvné vysetrenie aby si to vedela.problémy so spracovaním majú po väčšine tombofiličky....
ja som tiež užívala kyselinu listovú počas tehu, jednu tabletku denne ráno po raňajkách 🙂
Prvé 3 mesiace sa užíva 800-1000 a potom stačí 400... Vraj nadmerné užívanie,nad 400 po 13 tt môže mať opačný efekt.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, som v 29 týzdni a uzivam Femibion - obsahuje kyselinu listovu a dalsie vitaminy, nemyslim si ze tej kyseliny listovej obsahuje extremne velke mnozstvo ale aspon nieco 🙂)