Užívanie progesterónu a ovulácia

klarka96
7. nov 2024

Ahojte dievčatá, v skratke snažíme sa o babo necelý rok, po 3 mesiacoch som zašla k doktorovi, či je všetko v poriadku, zistilo sa z HP že mám veľmi nízky progesteron, nasadili sme teda progestanelle 2x denne, podotýkam že chodim k jednemu z najodporučenanejšich doktorov u nás v meste.
Problém ale je že ja mávam cykli 33- dňové, progesteron užívam už 4 cyklus, opäť niesom tehotná… takze ideme do 5teho ☺️
Posledné cykli sledujem ovulaciu aj ovu testami a sú okolo 19-20 DC čo mám aj hlien, ale doktor mi kázal brat lieky od 16DC, dvakrát som sa ho pýtala či nevadí že to začnem brať skôr ako ovulacia prebehne odpovedal že nie nevadí… tu na fore čítam že to bloku ovulciu, tak ja teraz neviem… podarilo sa vám niektorej otehotnieť aj takto že ste užívali od 16DC a ovulka bola neskôr ako tabuľkovo na 14DC? Neviem či mám samovoľne lieky užívať až po ovu?
Ďakujem všetkým za sa svoje skúsenosti a rady ❤️

sisska96
7. nov 2024

Lekár lepšie vie ako tuna tie "múdre" ženy. Ak je dobrý lekár, robila som by som podľa neho

sassy_girl
7. nov 2024

no neviem neviem, čo lekár to iný názor, myslím to ta všeobecne, na rôzne problémy🙂 a ovulácia ti prebieha? pokiaľ viem tak progesterón je najdôležitejší po nej práve.

terry658
7. nov 2024

@klarka96 nie blokoval mi ovuláciu. Musela som si hk začať dávať až po ovulácii, ktorú som mávala od 17-27 deň cyklu. Takže veľmi neskoro. Tiež som sa nato pýtala môjho doktora a povedal, že progesterón až po ovulácii.

stanzi
7. nov 2024

@sisska96 Mas aj vlastnu takuto konkretnu skusenost, ked tak ironicky pises? Lebo ja ano, bola som presne ten isty pripad ako autorka, cykly 30dni plus, posunuta ovulacia, nedarilo sa…gynekolog bachol progesteron od 15dc bez toho, aby ovulaciu odsledoval, a ani raz som ju nemala, ked som bola takto “naslepo” na tom progesterone. Po nejakom case som isla uz do CAR a tam povedali presne toto, ze ovulaciu treba odsledovat a az potom nasadit progesteron, lebo ak sa nasadi priskoro (a “priskoro” moze u kazdej zeny znamenat nieco ine), tak skutocne ovulaciu zablokuje. To, ze je lekar, neznamena, ze je neomylny 🤷‍♀️
@klarka96 Isla by som k inemu lekarovi

pet888
7. nov 2024

@klarka96 odporucam aj merat bazalnu teplotu,kde vies takmer presne detekovat,kedy bola ovulacia.A nasledne az nasadit progesteron.Je az zalostne smutne,kolko neodbornych a neosobnych gynekologov je a pristupuju k zenam ako k tabulkam a nie ako individualnym osobam..:/

sassy_girl
7. nov 2024

@klarka96 skús dať nejaký cyklus s progesterónom po ovu a uvidíš. A súhlasím aj s @pet888 aj so @stanzi, že nie všetci doktori robia pre pacienta maximum. Už som tu spomínala v jednom príspevku, že moja gynekologička mi povedala, že má inštrukcie- ak žena po určitom veku neotehotnie ( neviem či 38 rokov či akú mali hranicu) tak to nemajú ani riešiť a rovno poslať do CAR. Pritom to riešenie môže byť veľmi jednoduché.

nevenka
7. nov 2024

Jaaaj, lebo doktori chcu, aby si mala 28 dnovy cyklus, potom Ti povedia, ved je ukazkovy. Ale tu ovulaciu tymto dobre bloknu.
Ja mavam ovu vzdy od 17- 24 dna cyklu, cykly okolo 36 dnove. A deti mam prirodzene 4.
Ja by som sa na rady dokyora v tomto vybodla a zacala si to davat az po prebehnutej ovulacii podla BT. A uvidis.

xxemma
7. nov 2024

@klarka96 nerobil ti folikulometriu a nasadil progesteron?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre