Užívanie Prednisonu počas tehotenstva

laura1980
12. mar 2019

Ahojte uzivala niektora z vas prednison pocas celeho tehotenstva ?ja ho uzivam uz rok a vyzera ze budem musiet dlhodobo koli ociam beriem 10 mg

tova
12. mar 2019

prednison je koritikostereoid co nikdy neni dobre pouzivat dlhodobo. Prednison by sa nemal pouzivat pocas tehotenstva len v krajnom pripade. Ked sa berie hlavne pocas prveho trimestra je sanca ze dieta sa narodi s razstepom pery, predcastne alebo nizkou vahou. 10 mg. neni vela, ked sa da aspon na mesiac pred otehotnenim a prvy trimester by som vysadila. Tehotenstvo ti aj posilni imunitu. ak sa dieta narodi s problemom potom si clovek vycita dozivotne aj ked to nemusi byt pricina problemu. Ja beriem 60g. denne obcas na silnu alergicku reakciu. Ale to len 1-2 dni.

lety17
12. mar 2019

@laura1980 do 30 mg denne je to v pohode, nema teratogenne ucinky. Uzivala som cele tehu a aj kojenie je ok do 60 mg, info od neonatologov. Urcite nevysadzaj pocas tehu, bo moze to narobit vacsie problemy ak mas zdravotne problemy.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre