Ahojte baby , prosím Vás , pomohol Vám Siofor pri snaženi? Ja som ho dostala kvôli tomu že niektoré cykly mám anovulacne, resp. Na jednom vajenicku mám PCO, ale inzulinovu rezistenciu nemám .
Mám ho brat , ale raz som už brala Glucophage a to vibec nezaberalo okrem toho že mi bolo neskutočne zle , hlava má bolela a brucho som mala tvrdé a nafúknuté alo balónisko. V centre mi predpísali Siofor keďže som spomenula že sa mi ťažšie chudne , ale toto už mám vyskúšané že to na mna nezaberalo len robilo zle ..a nemôžem si dovoliť pri mojej práci opäť tieto stavy plus by som určite vypadla z práce na týždeň kvôli tým ťažkostiam .
Vraj doktorka nevidí problém prečo by sa nepodarilo ale že siofor mi navodi ovuláciu . Neviem no, keďže toto mám za sebou a vôbec to nepomohlo . Aké máte prosím skúsenosti ?
Vďaka 🙏🏽🙏🏽
@marticka85po áno áno viem že zložka je všade Metformin to iste , len neviem ako povedať doktorke že to neberiem , nebude moc asi nadšená .😬🙄lebo si myslí asi že tie vedľajšie účinky si vymýšľam , podľa toho ako sa tvári
Tie vedlajsie ucinky su aj uvedene v pribalovom letaku a hned prve je tusim traviace problemy. Nie kazdemu to.robi dobre,ja som vydrzala 8mesiacov,potom som vysadila sama lebo uz sa to nedalo vydrzat,ucinok ziadny a lekarka stale zvysovala davku. Po poslednom zvyseni som sa uz ani z domu nedostala,lebo som musela cely den na wc sediet
@marticka85po jasne že je to aj v letáku uvedené , len mám pocit že ti lekári len dávajú lieky , zvyšujú dávky a led povieš ako ti z nich , myslia si že ich len klames . Hrozné .. nevadí , nebudem to brat .
Ak ti to nerobi dobre tak to neber
Ahoj ja som užívala siofor... Mne našťastie nerobil zle nakoľko dobre znášam lieky... Tiež som mala pco, nepravidelný cyklus a ovulka tiež nebola na poriadku... Upravil mi cyklus a po 3 mesiacoch od užívania som otehotnela 🤰☺️
@christinka1 super , gratulujem ☺️👌🏽A koľko tabletok si užívala denne ?
Ráno a večer som užívala 1 tabletku a ďakujem 😊
@christinka1 ahoj, chcem sa opýtať či si mala pred užívaním metforminu normálne pravidelnú menštruáciu? Alebo kedy ti po tých liekoch nabehla menštruácia? Ja ich užívam ráno/večer, mesiac, ale zatiaľ čakám či mi nabehne cyklus, tak sa informujem😊
@majka2806 nie nemala... mala som nepravidelný cyklus... Trošku mi ju upravilo a skôr myslím že mi dopomohli k ovulke... Ja som už myslela že mi nezaberú, v decembri kanálik, spustila sa ms a ja až z plačom reku môžem sa na to vykašľať neriešim ja tehotná nebudem a bum ďalší mesiac 1 deň pred MS som sa testovala... Aj to keby že nemám taký sen si test nerobím... A krásne //
@christinka1 tak to je úžasne 🙏🏻 Ja bez liekov nemám menštruáciu, tak minimálne 3-6 mesiacov mi odporučila Gyn užívať 850mg 2x denne. Akú dávku si užívala ty? A po akom čase nabehla menstruacia?😊
@christinka1 mne doktorka naordinovali au 2 tabl denne 😳
Opravujem sa* až 3 denne mi naordinovala , nechápem prečo
Niekedy to aj podľa váhy vraj predpisujú konkretne dávkovanie🤷🏻♀️ Závisi aj koľko mg denne?
@majka2806 tuším 500mg 1tabl
@christinka1 🙏🥰
Ahoooj baby 🙂 tak ja už mám zistenú aj inzulinovu rezistenciu a poruchu glukózovej tolerancie . Beriem zatiaľ jednu tabletku denne Stadamet. Snáď to pomôže . 😔
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mne nepomohol,brala som ho 8 mesiacov. Cykly ostali take ake boli plus ma prehanalo po nom kazdy den aj 20krat.Inak Glucofage a Siofor je to iste.len iny nazov.