Užívanie lieku Siofor bez IR

11. jún 2021

Ahojte baby , prosím Vás , pomohol Vám Siofor pri snaženi? Ja som ho dostala kvôli tomu že niektoré cykly mám anovulacne, resp. Na jednom vajenicku mám PCO, ale inzulinovu rezistenciu nemám .
Mám ho brat , ale raz som už brala Glucophage a to vibec nezaberalo okrem toho že mi bolo neskutočne zle , hlava má bolela a brucho som mala tvrdé a nafúknuté alo balónisko. V centre mi predpísali Siofor keďže som spomenula že sa mi ťažšie chudne , ale toto už mám vyskúšané že to na mna nezaberalo len robilo zle ..a nemôžem si dovoliť pri mojej práci opäť tieto stavy plus by som určite vypadla z práce na týždeň kvôli tým ťažkostiam .
Vraj doktorka nevidí problém prečo by sa nepodarilo ale že siofor mi navodi ovuláciu . Neviem no, keďže toto mám za sebou a vôbec to nepomohlo . Aké máte prosím skúsenosti ?
Vďaka 🙏🏽🙏🏽

marticka85po
11. jún 2021

Mne nepomohol,brala som ho 8 mesiacov. Cykly ostali take ake boli plus ma prehanalo po nom kazdy den aj 20krat.Inak Glucofage a Siofor je to iste.len iny nazov.

autor
11. jún 2021

@marticka85po áno áno viem že zložka je všade Metformin to iste , len neviem ako povedať doktorke že to neberiem , nebude moc asi nadšená .😬🙄lebo si myslí asi že tie vedľajšie účinky si vymýšľam , podľa toho ako sa tvári

marticka85po
11. jún 2021

Tie vedlajsie ucinky su aj uvedene v pribalovom letaku a hned prve je tusim traviace problemy. Nie kazdemu to.robi dobre,ja som vydrzala 8mesiacov,potom som vysadila sama lebo uz sa to nedalo vydrzat,ucinok ziadny a lekarka stale zvysovala davku. Po poslednom zvyseni som sa uz ani z domu nedostala,lebo som musela cely den na wc sediet

autor
11. jún 2021

@marticka85po jasne že je to aj v letáku uvedené , len mám pocit že ti lekári len dávajú lieky , zvyšujú dávky a led povieš ako ti z nich , myslia si že ich len klames . Hrozné .. nevadí , nebudem to brat .

marticka85po
11. jún 2021

Ak ti to nerobi dobre tak to neber

christinka1
11. jún 2021

Ahoj ja som užívala siofor... Mne našťastie nerobil zle nakoľko dobre znášam lieky... Tiež som mala pco, nepravidelný cyklus a ovulka tiež nebola na poriadku... Upravil mi cyklus a po 3 mesiacoch od užívania som otehotnela 🤰☺️

autor
11. jún 2021

@christinka1 super , gratulujem ☺️👌🏽A koľko tabletok si užívala denne ?

christinka1
11. jún 2021

Ráno a večer som užívala 1 tabletku a ďakujem 😊

majka2806
12. jún 2021

@christinka1 ahoj, chcem sa opýtať či si mala pred užívaním metforminu normálne pravidelnú menštruáciu? Alebo kedy ti po tých liekoch nabehla menštruácia? Ja ich užívam ráno/večer, mesiac, ale zatiaľ čakám či mi nabehne cyklus, tak sa informujem😊

christinka1
12. jún 2021

@majka2806 nie nemala... mala som nepravidelný cyklus... Trošku mi ju upravilo a skôr myslím že mi dopomohli k ovulke... Ja som už myslela že mi nezaberú, v decembri kanálik, spustila sa ms a ja až z plačom reku môžem sa na to vykašľať neriešim ja tehotná nebudem a bum ďalší mesiac 1 deň pred MS som sa testovala... Aj to keby že nemám taký sen si test nerobím... A krásne //

majka2806
12. jún 2021

@christinka1 tak to je úžasne 🙏🏻 Ja bez liekov nemám menštruáciu, tak minimálne 3-6 mesiacov mi odporučila Gyn užívať 850mg 2x denne. Akú dávku si užívala ty? A po akom čase nabehla menstruacia?😊

autor
13. jún 2021

@christinka1 mne doktorka naordinovali au 2 tabl denne 😳

autor
13. jún 2021

Opravujem sa* až 3 denne mi naordinovala , nechápem prečo

majka2806
13. jún 2021

Niekedy to aj podľa váhy vraj predpisujú konkretne dávkovanie🤷🏻‍♀️ Závisi aj koľko mg denne?

autor
13. jún 2021

@majka2806 tuším 500mg 1tabl

kvietok2021dt
4. dec 2021

@christinka1 🙏🥰

autor
4. dec 2021

Ahoooj baby 🙂 tak ja už mám zistenú aj inzulinovu rezistenciu a poruchu glukózovej tolerancie . Beriem zatiaľ jednu tabletku denne Stadamet. Snáď to pomôže . 😔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre