Ahojte chcem sa spýtať ako ste postupovali po roku keď sa Vám nepodarilo otehotnieť. Moj priateľ je totiž trošku viac pri sebe tak nevieme ci nieje problem v tom. Tak či najskôr skúsiť nejake vitamíny alebo rovno ist na gynekologiu , vysetrenie spermií... Ďakujem
Nám sa nedarilo rok, tak sme navštívili centrum asistovanej reprodukcie, jasne ze sme tam nešli s tým ze hneď chceme podstúpiť umelé oplodnenie ale na rôzne vyšetrenia.. Tie urobili aj mne aj môjmu manželovi. Mali sme rôzne ,,problémy,, tak nám odporučili inseminaciu, ktorá bohužiaľ nevyšla 2x, samozrejme popri tom sme skúšali aj sami, no cca trištvrte rok na to ako sme navštívili toto centrum sme išli do toho umeleho oplodnenia a to vyšlo na prvý krát. Skúšali sme rôzne vitamíny, čaje, manžel obmedzil fajčenie a podobne..
A ešte som chcela dodať, samozrejme zdravý životný štýl je tiež dôležitý, vyvážená strava, čiže ak trosku schudne bude to len plus..
@timejkaaa24 ahoj určite chod ku kinekologovi či je všetko v poriadku . My z mužom sme sa snažili 2roky Dr. Mi predpísala kvapky ginex, inocolic comby a do mesiaca bum našla som si na teste //😉 . Odporúčam ti to . Držím palce
@timejkaaa24 po 6m som to spomenula gynekológovi, dal mi 2 mesiace sk neotehotniem mám prísť .. zmeral ovulku a ak neotehotniem sup centrum asistovanej repro.. aj tak bolo .. následne 2x inseminacia - neúspešná a 1 cyklus ivf - vklad neúspešný , ešte mame 2 mrazené embrya.. momentálne chodím po vyšetreniach ja lebo ja som bola na prvý kuk OK (ovulacia, vajicka, menstruacia) ,MM má miernu poruchu spermio..
rada: ak chcete dieťatko netreba čakať ,treba to riešiť
@baba303
Ahoj. Aj my sa snažíme rok a nič. Nakoniec v januári som išla na krvné testy a zistili mi že mám nerovnováhu hormónov. Začala som užívať lieky na hormonálnu rovnováhu a od minulého týždňa chodím na injekcie ohľadom hypofýzy keďže hypofyza je dôležitá na počatie miminka. Priateľ nebol nabtwstich keďže on už dieťa má. Takze problém som vedela že bude u mna čo sa aj potvrdilo. Takze Radim ti určite ísť k lekárovi
Nepises kolko mas rokov. Pokial si mladucka, mozes pockat. Po roku snazenia sa o dietatko je uz par oficielne oznacovany za neplodny. Ak si okolo 30tky urcite rovno CAR. Gynekolog aj urolog su stratou casu. V CAR urobia vsetky potrebne vysetrenia a podrobnejsie. Obezita nemusi byt problem. Ja som tiez obezna a v CAR ma ukludnili a dietatko mam z IVF. Len treba potom s rozumom a neist cez mrtvoly. Lebo hormony, co sa pichaju maju aj negativne nasledky a vela bab uz v istej faze prirodzene strati zdravy usudok a je ochotna riskovat i svoje zdravie.....(hovorim i sama za seba🙂)). U muzov sa povacsine neplodnost da obist metodami umeleho oplodnenia. Ale u zien ide velmi o cas, s vekom ubudaju vajicka a znizuje sa ich kvalita, ci schopnost otehotniet i donosit a porodit v zdravi dietatko. Samozrejme su aj vynimky. Ale povacsine to plati. A aj u nas to tak bolo. Po prvom uspesnom IVF sme zanedbali cas a potom uz bolo na dalsie dietatko prilis neskoro....Bohuzial nam to nikto nepovedal,aky je prave tento faktor dolezity. Vy uz to ale viete a mate velke sance🙂)Drzim palce. Netreba klesat na duchu. Napriklad jedna moja znama (sice bez problemov s polodnostou v minulosti) ma uz dospelu dceru,43 rokov a dalsieho drobceka ako necakane prekvapenie...
Ďakujem dievčatá v pondelok sa hned objednam ku gyn.
A bola tu otázka na vek tak ja mám 21 a manžel 26...
@timejkaaa24 v prvom rade treba vysetrim muzovi spermie. Lebo zybtocne sa budes ty riesit na gynekologii, predsa subor vysetreni pre zenu je trosku dlhsi.
Objednajte sa obaja, ty na gyndu a chlap na uro. Alebo kludne rovno do CAR, tam vam porobia vsetky mozne aj nemozne vystrenia, ktore sa daju. NO bez permiogramu sa nepohnete.
@timejkaaa24
@balalea dievčatá ja by som vám chcela odporučiť jeden malý/veľký zázrak s názvom včelia materská kašička. Počuli ste o tom? Ak nie rada vám poviem o tom viac. Nám to odporučila kamarátka, ktorá 5 rokov nemohla otehotniet a po úžívaní kašičky to vyšlo. Nám sa s manželom nedarilo rok a po roku sme nasadili kašičku a čakáme babätko. Určite to stojí za vyskúšanie😊 predtým ako začnete užívať rôzne hormóny..
@ivana160992 dobrý deň, mame rovnaký problém, že už sa 3 roky a niečo snažíme o druhé dieťatko a nič. Kde sa dá kúpiť ta vcelia materská kasicka a ako sa užíva? Ešte som o tom nepočula. Ďakujem 😊
@denisamalickova pozrite si stranku www.vcelisvet.sk tam sa vsetko docitate. Ja by som vam odporucila zavolat tam a pani vam velmi ochotne vsetko vysvetli. My sme ku kasicke uzivali aj tekvicovy olej s jodom(www.olejprezdravie.sk) jod je velmi doleziti pre 100%fungovanie stitnej zlazy,ktora produkuje vsetky hormony. Cize kasicku aj olej sme uzivali obaja s manzelom. A plus ja som este uzivala vceli pel Perga. Ale presnejsie vam to vysvetlia, ked im zavolate alebo napisete mail. Ak by som to nemala odskusane, tak to odporucat nebudem. Za vyskusanie to urcite stoji, je to cisto prirodny produkt od vceliciek.
@ivana160992 ďakujem velmi pekne za informácie😊🙏
@denisamalickova nemate vobec zs co, verim ze pomoze aj vam 😊🙏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@timejkaaa24 urcite najprv gynekolog,urobi vysetrenia samozrejme vitaminy niesu na skodu