Už rok neviem otehotnieť. Čo mám ešte vyskúšať?

suzy021
1. okt 2010

ahojte-uz dlhsi cas (asi tak necely rok) sa snazime o babatko no ale zatial sme na tom neuspesne.ja som s toho cim dalej viac sklamana a velmi sa bojim co ak prave ja nebudem moc mat babatka.Viete mi niekto nieco poradit aby som to vyskusala.Neviem mozno nejake vitamin alebo hoci-co co by mi mozno pomohlo? 😢 Dakujem

jerryjanka
1. okt 2010

ak je to už takmer rok odporučam návštevu lekára - neviem kolko maš rokov ale možno zbytočne stracate čas - treba urobiť spermiogram - kedže dnes už väčšina chlapov ma problem v tomto smere - potom hormonalny profil a ine... čo doporučia. my sme po roku išli k lekarovi - nakoniec sa zistili problemy - snažili sme sa 2,5 roka a aj tak sme nakoniec prirodzene neotehotneli... až s pomocou.

manika77
1. okt 2010

otazka je co si preto uz urobila ? a myslim ze ak sa rok nepodari otehotniet netreba to brat ako tragediu..myslim ze vela z nas podstupilo naozaj hrozne veci aby sa im podarilo mat babatko..preto nezufaj..a vitaminy su myslim od centrum materna pred otehotnenim sa uzivaju ale uz si to presne napamatam v lekarni ti isto poradia

tamilenka
1. okt 2010

o neplodnosti resp sterilite sa hovori vtedy ked sa paru pri pravidelnom nechranenom pohlavnom styku nepodari otehotniet do jedneho roka , dolezity je aj vekovy faktor preto ak mas 30 na krku vyhladajte odbornú lekarsku pomoc , treba vsak aj nemalu spolupracu partnera - bez toho to nepojde pokial by si ako chcela , my sme po 1,5 roku nas problem zacali riesit , natrafila som na uzasneho lekara docenta Tomasa , ktory nam pomohol a dnes sa tesime z nasej 1,5 ročnej dcerky Tamarky , nezabudaj pozitivne mysliet !!!! prilis sa na to nesustred i ked viem ze to nie je lahke , my sme uz boli zmierení s IVF , ked sa mi podarilo otehotniet a naozaj nevieme kedy sa to stalo , velmi drzim palce !!!!

nikam
1. okt 2010

Neviem, co vsetko ste uz skusili, ale k zakladom asi patri aj meranie bazalnej teploty a spravne nacasovanie styku. Nie prilis casto a nie prilis zriedka. Viem, znie to hrozne, milovat sa podla teplotnych kriviek, ale ak to pomoze k babatku ...

zuzanka.j
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pici
5. okt 2010

po roku snazenia je cas ist k lekarovi. tvoj manzel na spermiogram ty na hormonalny profil, folikulometriu, priechodnost vajcovodov, pripadne laparoskopia.. a potom riesit.. do centra by si mala ist az ked je definitivne potrvrdene ze prirodzene neotehotnies

bellugia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brita
5. okt 2010

Kazda mame svoj pribeh a naozaj si treba precitat rozne nazory a rady tu od kociek. Ja som isla k lekarovi po roku, co sa nedarilo. Teraz je to uz 7 rokov a stale bez vysledku a to sme preto urobili pocas tych 6 rokov hadam vsetko mozne aj nemozne, cez folikulomtrie, casovany pohl. styk, Jonasa, Mojzisovej cviky, Vollovu metodu, potom spermiogramy, inseminacie, IVF-ka s vlastnymi vajickami, s cudzimi a bohuzial nedockali sme sa zatial nicoho pozitivneho. Uz sme mali aj take obdobie, ze toho nechame, take dva roky, ale zazrak sa nekonal, tak sme skusali zase chodit po lekaroch. Moja rada preto znie, necakat a zacat konat a nestracat tak cas. Cim dlhsie sa vam nebude darit, tym to budete znasat horsie a horsie. Cakat na zazrak je vycerpavajuce a hlavne frustrujuce. Nam sa lepsie dycha ked vieme, ze preto stale nieco robime, ze je nadej. Keby sme nic nerobili a len tak cakali, ze sa urcite samo zadari, asi by sme sa zblaznili obidvaja. Ale je to vsetko individualne. Sama coskoro zistis, co je pre vas najlepsie, ci skusat len cakat, skusat alternativne metody, alebo nestracat drahocenny cas a ist rovno do centra. Moc drzim palce. 😉

adriana_dg
12. nov 2010

Ahoj ja mam tak isto taki problem ako ty.Ja uz sa snazim s manzelom 2roki a 6mesiacou a nic.Ja som zdrava a aj manzel.Ja som bola na laparoskopii a nic mi tam nenasli ja ty radim.Nemisli nato a mozno nam to pride samo a pol roka to neni vela.Kup si caj mysi chvostik ten ty moze pomoze 🙂

exupery
12. nov 2010

My sme sa snazili,sice s prestavkami,ale rok a pol,a stale nic,tak sme si povedali,ze ked sa nedari,tak vezmem hypoteku a kupime byt,a potom zajdeme k dokymu a zacneme riesit-proste sme to neriesili,nemysleli nato,nedumali,a zrazu ,hups a za mesiac mi meskal menzes a sice stale byvame s rodicmi,ale mame to najkrajsie dievcatko na svete,a hypoteka pocka...a vlastne,este nieco-brala som ku koncu kyselinu listovu a denne vypila salku kontriheloveho caju-mozno pomohlo aj to,neviem.

mircalla
12. nov 2010

Jednoznacne navstevu lekara oboch partnerov na zistenie pripadnej priciny. Mozno ziadna nebude a len to dlhsie trva, ale ja som za riesenia. Ja som sla uz po 9 mesiacoch neuspesneho snazenia a pricina sa nasla. Dufam, ze to nebude tvoj pripad.

lucka1987
12. nov 2010

ahoj suzy... vies kazda z nas sme ina, kazdej pomohlo nieco ine. rok nie je az tak vela na to, no ani malo..
mala by si zajst za lekarom, ten ta prezrie a povie ti co dalej. skus sa sustresit na nieco ine, naplanuj si nieco co sa neda zlucit s babatkom napr. nejaku akcnu dovolenku na leto... atd .... mozes pit alchemilkovy cajik (ten je dobry na vsetky zenske problemy)
my sme sa snazili presne rok aj 6 mes. doki povedal ze ak sa nam nepodari do vianoc tak ma objedna na laparoskopiu
v auguste sme si naplanovali dovcu v tatrach a mala som v plane ist na vysku
v septembri som ostala tehulka 🙂 (a to sme s muzikom velmi malo sexikovali pretoze stale bol na cestach)
no nedopadlo to dobre pretoze pred par dnami som potratila..... takze zacinam odznovu........

tak vela optimizmu daj do toho.. nesustred sa len na otehotnenie....ale uzivaj si a skus sa na to uprimne vykaslat.... mne to mnohe vraveli.. nevedela som ako.. je to tazke viem.. ale ked som opakovane videla jednu ciarku tak ma to nastvalo a vykaslala som sa na snazenie (vsugerovala som si ze aj dvom nam je super, a hovorila som si ze : sme mlady , zdravy, mozme behat kade chceme.....) muz sa uz bal ze tymto pristupom spohodlniem a dieta chciet ani nebudem 😨 no bola to len moja taktika ako zabudnut na trapenie z toho ze ja nie som tehu a ine su....
skus to aj ty... drzim ti palce, a posielam //

magua
12. nov 2010

Ahoj, nam sa nedarilo takmer 8 mesiacov a uz som z toho bola fakt na nervy... cim viac som na to myslela, tym viac sa nedarilo...
preto moja rada, znie... najprv si over u svojho gynekologa, ci si v poriadku a partnera posli na spermiogram /ak teda nebude proti, niekedy je takzke muzov k tomuto kroku presvedcit/, ak mas pravidelny cyklus, tak sa snazilkujte od 13-17 DC a hlavne si to uzivajte a nemysli na to, ako velmi chces byt tehu... je to naozaj tazke, viem, ale mne gyndos povedal, ze psychika robi az 80% ...
Nam sa to podarilo presne vtedy, ked mi to bolo zorvna v ten mesiac dost jedno, boli sme predtym na dovci a od dalsieho mesiaca som mala uzivat nejake lieky na podporu ovulacie... no nakoniec netrebalo 🙂 a teraz mam uz doma polrocne dievcatko...
drzim palce a prajem nech sa to coskoro podari...

stanca22
17. nov 2010

No moja, treba ísť obaja k doktorom, vyšetrenie narobiť všakovaké, Ty papaj stále poriadne vitamíny, ovocie, zeleninku, nič mastného, hýbať sa, cvičiť a hľavne, ak mávaš depku, nechávaj ju za dverami 😉 U nás je to práve opačne, aj ja som sa dosť bála a vidíš, mám práve muža neplodného ale keďže teraz nie sú peniažky a idú Vianoce, budeme musieť najskôr našetriť, až potom sa pustiť do iných vecí na robenie bábätka.

anandamaja6218
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hastr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mellisa023
5. okt 2015

Ahojte mam ties taky problem. Snazime viac nes pol roka a nic ziadne babetko som stoho zufala. Sme aby dvaja zdravi. Niekedy ani nemislim pri sexe na babetko a nic . chcela bi som bit mamou . poradte mi chodim aj lekarilovi a mam vsetko poriadku

zuzaa35
3. dec 2015

Nam sa tiez nedarilo, behali sme po centrach a nakoniec sme si povedali, ze to nechame tak. Kedze zistili, ze sme obaja v poriadku. Zacali sme obaja brat vitaminy, zdravsie sa stravovat. MM prestal pit pivo. Takze sa treba aj uvolnit, aplikovat vsetko, co pisu kocky vyssie a verit, ze to vyjde. Nam podla mna dopohli Inofolic a Folandrol, lebo az potom sa nam to podarilo. Tak drzim palce!

dia001
3. dec 2015

Ahojte,chcela by som sa opytat,co by ste odporucali na zvysenie plodnosti,sexualneho apetitu pre zeny?mozu aj zeny uzivat Macu a Kotvicnik?

schatzi18
28. jan 2016

Ahojte dievcata, nas pribeh: V juni 2014 som vysadila po 6 rokoch antikoncepciu. Moja prva menstruacia po vysadeni bola 15.6.2015, cely rok som nemenstruovala. Ta menstruacia bola natolko silna, ze som skoncila v nemocnici na infuzkach. Odvtedy mam menstruaciu kedy sa jej zachce, ale aj to len 4x za rok.
Mam problemy so stitnou zlazou, beriem Eferox 100mg. Boli sme uz aj v centre asistovanej reprodukcie a po vysetreni sme dostali vysledok, ze ja aj manzel sme absolutne zdravi a ze nevidia ziaden problem, preco sa nedari. Odvtedy ma moj gynekolog posiela na laparoskopiu. Lenze moja obvodna lekarka, ma od nej odhovara, vravi, ze je to zasah do tela a ze po nej zostanu v maternici jazvy a ze ona je absolutne proti tomu. Moj gynekolog mi nedal ziadne tabletky ani nic.
Vcera som bola na krvi, lebo som bola presvedcena, ze som tehotna, mala som vsetky priznaky, ale prave som telefonovala do ambulancie a vraj negativ emoticon

Prosim poradte mi co mam robit, som uz zufala. Dakujem vam

mejky77
30. jan 2016

HAK ti za tie roky rozhádzala hormóny tak, že ich začni dávať doporiadku, len nie znova kortikoidami

kerly
2. feb 2016

Ahoj Suzy...mne môj gynekológ odporučil vitaminy Calivita New life...pred otehotnením som ich brala zhruba každý druhý deň. Taktiež som si každé ráno dávala do kávy s mliekom polievkovú lyžicu kokosového oleja a cvičila som jogu, konkrétne na posilnenie panvového dna. Najskôr som bola skeptická, ale začala som toto všetko praktizovať a o dva mesiace som ostala tehotná. Neviem čo konkrétne mi pomohlo najviac, ale môj gynekológ mi povedal, že niekedy žene proste chýba len nejaký vitamín, ktorého nedostatok môže spôsobiť aj to, že žena nevie otehotnieť. Každopádne držím nielen tebe, ale všetkým snažilkám palce.
PS: a manžela som dopovala vitamínom E.

andrylm
11. feb 2016

ja som nemohla otehotniet dva roky,uzivajte fertilup ja som otehotnela do dvoch mesiacov,hlavne musite byt v pohode a nesilit to,babo pride,ak ste v poriadku,hlavne pozitivne mysliet,ja viem,kazdy to hovori ,ale pozitivne myslenie je dolezite,nesmiete si ani v myslienke pripustit ,ze neotehotniem

alezbet
12. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

musis byt hlavne trpezliva, ked budes mat otehotniet tak otehotnies

ali08
12. feb 2016

Ahoj.aj nám sa dlho nedarilo a tak nás oboch vyšetrili mne na sone zistili ze mam malinké vajíčka a dali mi hormonálne tabletky.asi po 3mesiacoch už mali veľkosť vhodnú na oplodnenie. Užívala som aj kyselinu listovú.dr.mi povedala aby som si kontrolovala výtok keď je hustý a lepkavy vtedy si najplodnesia. Mne sa to ms nedalo vyrátať lebo som mala nepravidelnu. Ked som mala výtok taký aký mal byť Dr.mi predpísala injekciu hcg ktorú som si v ten deň pichla a večer sme sa milovala.avsak neviem ci ju predpisu aj tu(mne to robili v cudzine)ale ďalej mi povedala ze naj.je po sexe dvíhnut hore nohy,alebo pred sexom sa spravit kúpeľ vo vode s trochou sódy bikarbony ta ti upraví pH a zničí všetky baktérie ktoré môžu zahubiť spermie. A sexovať každý druhý deň aby spermie mali viac vydrže.

celasapremenim
12. feb 2016

skus zdravu stravu, presne ako sa vsade pise
raz za tyzden maso z ryb, hydiny, zajaca, nie cervene
zeleninove a ovocne stavy
vela zeleniny
vela pitnej vody, rano si daj na lacny zaludok deci prevarenej vody a deci studenej a az po pol hodke nieco zdrave zjedz
nejedz sladkosti
obmedz muku, cukor a sol
zarad pohyb a radost zo zivota, t.j. spolocne vylety, vela byt v lesoch pri stromoch, kupuj si zdravu kozmetiku, per v zravom prasku a usmievaj sa
zacni robit nieco uplne ine, fot, kresli, hocico vyrabaj
a venuj sa priatelom, aby si vypla z toho problemu, v ktorom si sa zacyklila
potrebujes sa uvolnit, mat ine starosti, je to ako ked niekto adoptuje dieta, lebo sedem rokov nemohol otehotniet a do roka sa zrazu zadari, ak si zdrava, vsetko je o psychike a o jedle, ktore do seba denne davas

luciavit
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre