Ahojte,
Už sa pár mesiacov snažíme otehotniet ale bezvýsledne.
Som z toho nejaká frustrovaná a potrebujem nejak nakopnúť - mate nejake rady? Viem že to netreba zbytočne príliš riešiť, ale to sa vždy ľahšie povie ako urobí. Možno je tu nejaká baba ktorá má osvedčený liek.
Navyše nemáme veľa známych (kvôli nejakým konfliktom sa narušili vzťahy). Tiež nevieme ako ziskat nových. Sme z okolia Bratislavy.
Doteraz mi to ani tak neprišlo ale teraz ma to začína trápiť.
@diaszoky hroznema fridtruje že nemametuna na dedine známych aby clovek vypol potom sa len zamýšľa nad hlúposťami určite by nám prospelo vycistit si hlavu len mi nejak dochádza stáva 🙁
To ti verim vies co ja mma kopec znamych ale s nikym to nepreberam. Iba s muzom a max sestra aj to nevie detaily. Moji ,, znami” by ti kt maju deti mavli rukou a ostatnym je to jedno ba este podrypnunza cim tolko cakate?! My sa snazime rok a kolko mate rokov? Mate nieake vysetrenia za sebou?
@diaszoky vyše polroka, zatiaľ sme neabsolvovali nejake estra vyšetrenia, vraj na to este nie je čas. Ja sa bojím že to podcenim a nejak nám ten čas prebehne pod rukami. Veď aj tento polrok presiel ani neviem ako.
Necakaj to ze je cas ti povie kazdy dr ale pokym muz pojde na speemiogram plus vysledky ty hormonalny profil to je min mediac ja som śla roku uz ide leto a este cakam na moje vysledky popripade by som svela este folikulometriu zase kopec casu a cyklus je iba jeden za mesiac ja lutujem ze sme skor nesli co s atyka vitaminov inofolic a folandrol taky zaklad a ty skus vceliu kasicku vyrovnava hormony na zaciatok zacni pit rano pohar malinika vecer pohar alchemilky je to lacne a mnohym tato kombinacia pomohla zosilniz ovu a lepsie pomoct vajicko uhniezdit
@diaszoky veď práve že cyklus je len jeden a potom znova treba čakať mesiac ..je to hrozne v dnešnej dobe...
To ano niekto luskne prstom a niekto musi cakat kóko mas rokov mas cyklus pravidelny
Tak pár mesiacov je máličko. Moji známi sa snažili otehotnieť 8rokov. Ale oni nechodili po vyšetreniach, brali to tak ako to bolo. Potom baba otehotnela, do dvoch rokov znova a rok po druhom bábatku zase. Majú tri zdravé deti. Nehovorím, že aj vy máte takto čakať, len že viem o prípade, kde sa to podarilo po takejto dobe a všetko OK. Inak, akonáhle sa otehotnenie stane tvojím jediným problémom, nepojde to. Ja som tak chcela druhé dieťa, strašne som sa na to upla a po roku a pol nič. Tak som si povedala, že kašlem na to, začala som nový projekt v práci, začali sme zariaďovať byt, proste plná hlava iných vecí a ani som si nevšimla, že mi mešká menštruácia. Bola som u lekára a že 9.týždeň, skoro ma odvalilo 🤪. Predpokladám, že ste mladí, užívajte si život, ono to príde 😉.
Neviem reálne, čo z toho všetkého pomohlo nám, ale ja som brala kyselinu listovú a takú zmes vitamínov pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť. Muž bral kotvičník a Profertil. A podarilo sa nám až po tom, čo sme boli presťahovaní, zabývaní a po svadbe (takže veľké stresy odbúrané).
@layla123321 a ako ste to zvládli... Neboli ste spociatku ta čo to rieši viac než partner?
U nás to bolo asi obaja v strese. Muž sa naposledy rozišiel s partnerkou, lebo nemohli mať spolu deti (ani po absolvovaní IVF). Preňho je rodina niečo, čo vždy veľmi chcel. Je odo mňa starší a pre mňa to ešte také horúce nebolo, ale priznávam, že som sa občas bála, že sa rozídeme, ak náhodou nebudem schopná mať deti.
Po vyše pol roku cieleného snaženia sa nám podarilo prvýkrát, ale prišiel spontánny potrat. Niekoľko týždňov som bola tak zrútená, že som sama prekvapená, že ma to tak vzalo. Ale on bol viac-menej "šťastný", lebo sme týmto pádom zistili, že sa to dá a že teda raz to určite vyjde. Teraz som v 6 mesiaci.
Inak mala som aj taký Tracker, čo mi meral cez noc teplotu a v mobile mi ukazovalo, ktoré dní mám ovulaciu, robila som si aj testy... Ale teda išli sme na vec kedykoľvek, nie len podľa kalendára.
A súhlasím aj s tým, čo sa popísalo vyššie, že netreba to stále v hlave riešiť. My sme sa zhodli, že zmeníme životosprávu, prešli sme na zdravšiu stravu, viac prechádzok, lepší režim spánku a verím, že toto všetko spolu s vitamínmi nám pomohlo.
Manžel mal inak veľmi zlý spermiogram (aj množstvo, aj morfologicky), ja som bola iba na krvný test AMH (ovariálna rezerva) a tiež som mala na spodnej hranici čísla . Ale potom sme si povedali, že však uvidíme (aj keď v hlave mi dlhšie trvalo to brať takto v klídku) a začali sme robiť iné veci - hobby, domácnosť, zariaďovanie, prípravy na svadbu.... A potom to zrazu prišlo samé. Držím palce!
@layla123321 a kde si kupul aten tracker
@layla123321 teraz ste asi dali nádej nám vsetkym... Pre mňa je hrozne ťažké odosobnit sa ...hrozne si to pripustam... Občas sa mi podari mať fajn týždeň ale stačí blbá reklama a je to ako na horskej drahe
@diaszoky ja som používala odtiaľto, len som si ho nelepila pod pazuchu, ale na boky, lebo to lepidlo mi nerobilo dobre na koži vyššie. Viem, že sa dá aj len si normálne merať teplotu teplomerom, každé ráno v tom istom čase a zapisovať, ale často som zabudla ráno a potom som mala stresy :D
@layla123321 presne ja tez ovu zabudnem a mybse vzdy vstavam inak
@layla123321 inac supwr hracka ja som ani nevedela ze nieco take existuje
Vyse pol roka snazenia je este nic. Chapem ze tebe to.pride ako doba, ale dieta je fakt o zazrak, loteria,. Neda sa narokovat, aj ked mas sex presne v case ovulacie... proste skusat niekolko mesiacov je prirodzene aj pre uplne zdrave pary, nic to neznamena, este sa nestresuj. Az po roku, roku a pol to uz zacina byt na zvazenie vysetreni - to ale aj zalezi od veku, cim vyssi tym.skor riesit. Zatial si vsak uplne v norme a zbytocne si len vyrabas stres, ktory ti skodi. Vycisti si hlavu a uzivaj si sex lebo ked otehotnies dlho ziadny mat nemusis 😂😂😂 ( to v dobrom, moja skusenost z rizikoveho )
@selena_luna toto presne mne chýbalo predtým vedieť.... Až keď som začala veľa veľa hľadať, tak som došla na to, že to nie je také jednoduché, ako to vyzerá, resp ako sa to najčastejšie prezentuje, že bum a hotovo na prvý pokus :D fakt som si myslela takmer doslovne, že proste ak to urobíme v deň ovulácie, tak hotovo a o 9 mesiacov máme nového člena rodiny...
@selena_luna asi som viac preditlivela kedze zanmi okolo majú akurát babyboom a nejak si to pripustam to isté mi hovorí muž
pošli muža na SPG a ty si daj urobiť hormonálny profil. Budeš aspon troška vedieť na čom ste 🙂
Nečítala som všetky komentáre , ale ja velmi odporúčam ísť k svojmu gynekologovi na folikulometriu. Nám sa tak zadarilo.
Nám to trvalo 10 rokov 😂
Stáva sa...nedá sa na to nemyslieť. Prešli sme si všetkým .
Treba proste prijať, ze veci sú tak ako majú byť. Aj keď tomu možno teraz nerozumieme.
A pripomeniem ešte....keď si teraz v strese... A nevyrovnana...A nevysporiadana so sebou a so životom....vieš aký bordel ti vie s psychikou narobiť dieťa.. Nedostatok spánku....sociálna izolácia na materskej....problémy vašeho druhu, nedostatok času na seba....
Pracuj na sebe. Aby si bola lepším.a vyrovnaným človekom. To pomáha zo všetkého najviac.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My sme natom takisto jedine nakopnutie verit ato , ze niesi vtom sama. Znama bola tehu po troch rokoch. Anemali ziadne zdrav problemy