Už 6 rokov sa mi každý mesiac tvoria cysty

janqua666
10. apr 2020

Dobrý deň. Som zo Slovenska a nikto mi tu nevie pomôcť. Už 6 rokov sa mi každý mesiac z neprasknutého folikulu tvoria cysty, tvorí sa mi mlieko, som neplodná, hormóny v norme. Užívam HAK na zabránenie tvorby cýst, ale chcem otehotnieť a nedarí sa, pretože folikuly nepraskajú, nemám tým pádom ani žlté teliesko a cyklus nepravidelný. Prosím, skúste mi poradiť, aké vyšetrenia mám ešte podstúpiť a čo môže byť zdrojom mojich problémov? Gynekológ ma posielal na skarifikáciu ovárií, vraj mám hrubú stenu vaječníkov, preto to nepraská, ale galaktorea ma taktiež trápi, no prolaktín je v norme.

modrykoniicek
11. apr 2020

Trošku som zmätená.Užívaš HAK na cysty a snažíš sa otehotnieť?
Zle som to pochopila?
Či si ju už vysadila?

janqua666
autor
11. apr 2020

@modrykoniicek áno, prvý mesiac užívam, ale nebudem brať dlho, keď neberim som neplodná tak som to myslela... momentálne som na HAK tak sa nesnažím, ale chcem vedieť čo robiť keď vysadím

ivca88
11. apr 2020

Presne tento drilling vaječníkov sa robí. Potom bude dobre 😊
Pravdepodobne ťa trápi diagnóza polycysticke vaječníky. Je tu aj skupina s týmto problemom

wejuska7910
11. apr 2020

A nemas pco?ja by som do antiky nesla,je to svinstvo a zbytocne 3mesiace a ked vysadis mozes mat zas cysty,to nieje ziadna zaruka. Ak ti urobil hp tak chodit na folikulometriu kde bude pozerat ci sa tvori folikul a ak bude daaky dominantny moze ti dat ovitrille na prasknutie folikulu. Pripadne kombinacia clostylbegit +ovitrille. Aj drilling vajecnik by ti pomohol na cysty,tam sa odporuca cim skor otehotniet lebo sa to potom vrati naspat. Co navrhuje tvoj dr?

hrasocek12
11. apr 2020

@janqua666 ja mam tiez hrubu stenu vajecnikov a pcos.. Som prirodzene kvoli tomu neplodna, nam pomohlo umele oplodnenie vyslo az druhe a uz tu pri mne lezi malinka princezna 1 a pol mesacna 😊 urcite by som do hak nesla aj mne ju odporucal ale nakolko som deti chcela odmietla som ju a daval mi ine lieky 😐 ja som nemala vobec ms sama len s liekmi ako provera, duphaston a injekciami agolutinom ci tak nejako sa to vola a ani po porode s ms neratam zeby som ju dostala sama 🤔 bola som na laparoskopii a odporucali ma na driling vajecnikov ale odmietla som vraj to boli viac ako laparoskopia vajecnikov a chromopertubacia.. Tak som nesla a sli sme rovno do centra.. Skusala si uz aj nejake vitaminy ako kys. Listovu alebo inofolic combi? Tie dost pomahaju teda aspon mne pomohli 😊

janqua666
autor
11. apr 2020

@wejuska7910 chodila som pravidelne na folikulometriu, pichali mi pregnyl, žrala som duphaston od 14.dc 10 dní a furt to isté... drilling a skarifikácia je to isté, ale nechcem do seba nechať až tak zasahovať keď som ešte mladá a neverím, že to pomôže... indonal som tiež skúšala aj femibion, proste 0 bodov... som stratený prípad

horarenka
11. apr 2020

@janqua666 ja by som to tak tragicky nevidela. V prvom rade daj sa do pohody a nemysli si, že si stratený prípad. Telo treba po týchto chemických koktejloch vyčistiť a potom možno zistíš ako funguje. Odporúčam aj hormonálnu jogu, veľa urobí aj na fyzickom tele aj s psychikou. A strava. Asi to bude chcieť väčšiu životnú zmenu, nič nepríde od večera do rana a máš motiváciu tehotenstvo. Mne to trvalo niekoľko mesiacov, vajíčka sa mi začali uvoľňovať niekedy 3 mesiac po pravidelnom cvičení a zmene stravy, po 6 mesiacoch už boli vaječníky bez jedinej cysty. Pomohla aj bylinka shatavari, vyradenie cukru, lepku, mlieka. A tehotenstvo prišlo hneď ako bolo telo zdravé a pripravené.

wejuska7910
11. apr 2020

@janqua666 tak navstivte centrum,urobia vam potrebne vysetrenia aj poradia co ako daldj

modrykoniicek
11. apr 2020

@janqua666 No ja som cystu nemala.
A urobila sa mi prvý krát pri HAK.
Čiže...no neviem.

eliska13
11. apr 2020

@janqua666 ak chces dieťa, tak by som podstúpila všetko, čo povie doktor a nie, že nechceš do seba tak zasahovať😊chodíš do centra či k bežnému gynekológovi?

evaachesa
11. apr 2020

@janqua666 vidim to rovnako ako @eliska13 ...ak niekto tuzi po dietatku tak preto urobi vsetko ... a hlavne ak ma niekto take tazkosti ako ty musi vediet ze to prirodzene pojde len velmi tazko...ale ak si mlada a netikaju ti biologike hodiny tak by som to skusala prirodzene dalej. Drzim palce 🙂

moznoze
11. apr 2020

@janqua666 skus reprodukčnu imunologiu v Nitre. Dzurilla centrum nám k otehotneniu pomohli práve tam.

bebotka
11. apr 2020

@janqua666 ahoj ja som mala ten istý problem ako ty, vajíčka mi nedokázali prasknuť, nepravidelný cyklus, rozhádzané hormony , nepomohli ani lieky, ani pregnyl na dozrievanie zakaždým sa mi urobila cysta, chodila som s tým vyše roka, nakoniec som sa dala presvedčiť doktorom na laparoskopiu kde mi urobili aj drilling ako nelutujem vôbec cyklus my hned nabehol pravidelný, pred tým to bolo len čakanie kedy dostanem, boli sme dvakrát na umelom kedže aj sa nám nedarilo, no nepodarilo sa nám ani to, tak som sa na všetko vykašlala už som nemala síl dalej to riešiť začali sme vybavovať adopciu a po roku ako nás dali na poradovník som ostala tehotná a teraz máme za tri roky tri baby, ako jedenásť rokov nič a teraz bez snaženia a ničoho tri deti 🙂

janqua666
autor
11. apr 2020

@bebotka konečne sa našiel niekto, kto si prešiel tým istým, čo aj ja... no ale čo z tou galaktoreou?? :’( už som zúfalá

evik159
11. apr 2020

pozri plodar.sk

bebotka
11. apr 2020

@janqua666 tak s tým ti neporadím, ja som nemala mlieko, ani ked som ho mala mať, ale na tvojom mieste by som určite išla na ten drilling a potom si nasadila infolic, po tom drillingu sa ti to naštartuje a infolic je dobrý na tvorbu vajíčok, ked som ja toto riešila tak nič nebolo volné na trhu jedine som mala clostilbegyt

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre