Otehotneli ste po ňom? Ako ste ho brali? Piste len tie co ste uzivali Utrogestan pri snažení, nie tie co ste ho brali uz ako tehotné.
@lienka_9 my sme boli na ivf, na 16dc (ovulaciu) mi odobrali vajicka a od toho dna som ho brala.
Davku vzdy upravuje lekar, tym, ze po ivf je telo viac nastimulovane hormonami, tak aj tie davky byvaju vyssie.
Kamaratka sa snazila prirodzene a vzdy si vkladala len na vecer, na 3.cyklus sa podarilo.
ja som brala od 16.dňa v dávke 3x100mg, tiež mi vyšiel nízky progesterón z hormonálneho profilu (snažili sme sa viac ako dva roky), otehotnela som hneď v prvom cykle a brala som ho až do 12tt. Neskôr sme sa začali snažiť o druhé, pár mesiacov nič, tak som zase dostala od lekára predpísaný utrogestan v rovnakej dávke a hneď sa podarilo. Takže v mojom prípade dva krát zafungoval okamžite, až som sama zostala prekvapená. Inak po zistení tehotenstva sa dávka zdvojnásobovala, aj to malo svoju úlohu, že sa tehotenstvá udržali. Držím palce nech ti to vyjde 😉
16 deň cyklu a tiež som otehotnela hneď na prvy sup.. Cakam na prve vysetrenie aktualne 😊
@lienka_9 hlavne si ho nedavkuj sama a nie ak si nie si fakt istá, že ovulacia už prebehla (inak ju zablokuje) - čiže nie podľa kalendára. Od MA som brala utrogestan vždy od 3.dna po ovulácií, 10 dní, potom 3 dní pauza a keď neprišla menštruácia, tak test. Som druhýkrát tehotná, odkedy ho beriem.
skúsim sa spýtať, neviem či zareagujete, myslíte, že je ok dávkovanie ked mi predpísal 2x ráno a 2x večer utrogestan? (ideme na KET)
Ahojte, má niektorá na predaj UTROGESTAN..?? Ďakujem
@smajluska iui je totálna kravina, uz teraz z odstupom času viem ze su to zbytočne vyhodené peniaze..je tam veľmi malá šanca, no ja som to chcela pred ivf vyskúšať veď predsa čo keby náhodou to zrovna vyjde. Tam nepotrebujes oblbovak je to ten isty systém ako ked máš pohlavný styk akurát ti to tam doktor so striekackou strekne, a hneď ako som vyšla z ordinácie tak to zo mňa vytieklo hoci som ležala 20minut
@smajluska ja som bola akurat vcera na iui a trvalo to asi 5min, je to ako klasicke gyn vysetrenie, ked Ti beru ster z krcka, ziadna bolest, nic. A kedze Ti spermie vstreknu priamo do maternice, krcok ich tam udrzi, nevytecu ako pisala pani predomnou. Mne vytiekla iba dezinfekcia a na to ma aj upozornila dr. A nemysim si, ze iui je blbost, pokial su spermie ok, aj Tvoje vajicka a priechodne vajcovody, len sa akosi nestretli, tak by to mohlo vyjst. Drzme si palce 😉
@sonicka88 Ahoj, veľmi držím palce, aby to vyšlo 🙂 Ja už som na IUI bola, ale nám to na prvý krát nevyšlo, ale vyskúšame ešte. Doktor už spomínal, že keď to 2 x nevyjde, že ma pošle na prefuk vajcovodov. No snáď ma to obíde. Ale tak čo narobím... Pre bábätko urobím aj nemožné ❤️🥰 Daj vedieť či to vyšlo.
Nemate niekto na predaj utrogestan?
Ahojte, zostal mi Utrogestan.
Ostal mi Utrogestan 100, 25 tabliet - posuniem za lepsiu sumu. Osobne v Ba alebo postou 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lienka_9 ja som brala prog.200mg 3x1 od 16DC do 12tt, spolu s estrimaxom