Úspešné tehotenstvo po predchádzajúcich biochemických tehotenstvách?

babyttcirl
10. okt 2018

Caute snazilky ( fertilky),

Pisem Vam, lebo chcem pocut od Vas slova povzbudenia do dalsieho snazenia, Snazime sa s manzelom 11 mesiacov o prve dieta. Odkedy sme sa zacali snazit, mala som uz 3 biochemicke tehu.
Prve v Decembri, kde sa menstruacia omeskala o 4 dni.. Tets pozitivny, potom par dni na to menstruacia
Druhe v aprili, ked som potratila v 5tt 2 dni. To som vela lietala a stresovala sa v praci a dokolecka kolotoc. Teraz som znova otehotnela v Septembri a potratila som presne v 5tt 6 dni.
Vzdy sa mi to stava v tom istom tyzdni i ked teraz to vydrzalo najviac.. Je mi do placu , vzdy ked mi to doktori potvrdia a potom o tyzden zacne spinenie a dokola to iste.

Zacinam byt fakt smutna a znechutena z toho celeho procesu a musim povedat ze muz je tiez smutny z toho.
Chapem ze jedno alebo 2 mozu byt nahoda, ale 3? a to som zdravo jedla, meditovala, chodila na akupunkturu a vsetko mozne aby to tento krat vyslo.. A zase nic. Uz pre to nemozem urobit viac z wellbeing hladiska. vitaminy atd.., vsetko som brala. Jedine som bola v strese trochu, ze ako to znova dopadne.. a zase to iste.

Idem teraz na vsetky testy , ktote budu mozne a snad sa zisti pricing tych biochemickych tehu. Ma niekto pozitivne skusenosti po opakovanom biochemickom? Vynostili ste nakoniec dieta?

Velmi pekne dakuje za kazdy odpoved.

L

sweetdreams
10. okt 2018

@babyttcirl ahoj. v prvom rade mi je luto, cim si presla. ja mam za sebou dva potraty. po druhom som zacala behat po vysetreniach a mne napriklad nasli predpokladanu pricinu na hematologii a uz som aj s lekarom dohodnuta, ako budeme postupovat, az sa zase podari. takze tie vysetrenia si urcite pobehaj. ja mam za sebou hematologiu (tam mi spravili aj daco z genetiky), endokrinologiu a asi ma caka este imunologia.
pozitivne je, ze vies otehotniet.... nech to znie akokolvek, behom roka si otehotnela trikrat, a to v dnesnej dobe vobec nie je samozrejme. drzim palce, nech vsetko vyjde.

evka64
10. okt 2018

@babyttcirl ja som mala 3 biochemicke za sebou, jun, jul, august, tiez to skoncilo okolo 5+4...zas som tehotna, beriem duphaston, ascorutin, kanavit, teraz mam pre zmenu hematon 2cm...som podla sona 6+5...tak sa bojim, co bude....:(

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@sweetdreams dakujem ti velmi pekne! A dufam ze to vsetko dobojujeme uspesne 🙂 vsetci. Ano, som rada ze sa dari otehotniet ale potom to vzdy zhasne.. no co uz ,s nad sa dopatrame priciny..

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@evka64 Evi,, paneboze, to je masaker,, a co povedal doktor na tie 3 biochemicke? co je to kanavit? Kde mas gynekologa? V bratislabe? Ja zijem v zahranici ale budem sa stahovat po 10 rokoch naspat do BA. Tu to v Dubline sa to tazko riesi vsetko.. som z toho zmatena.. neviem, ci az ne pockat na vsetky testy na doma... Isla si do CARU alebo gynekolog ti urobil tie vysetrenia? 6+5 vsak to si asi najdalej zatial ze? bola si na hemtaologii? a co ti vsetko robili? No ja dufam ze dobre to dopadne vsetko . Teda pevne verim!!

evka64
10. okt 2018

@babyttcirl nic mi nepovedal, ze sa to stava...a teraz od zaciatku mi dal tie lieky, ale aj som spinila...ziadne vysetrenia mi nerobili, gyn.mam v Presove...ja by som asi pockala kym neprides domov...ano dnes som bola na kontrole, len ten hematom porazeny, dufam ze sa vstrebe

evka64
10. okt 2018

@evka64 kanavit je vit.K, na zrazanie krvi

titla
10. okt 2018

@babyttcirl Ja ti opíšem prípad jednej mojej známej. Ona nemala problém otehotnieť, ale vždy potratila v začiatkoch tehotenstva, podobne ako ty. Nasledovali rôzne vyšetrenia a ukázalo sa, že má problémy so zrážanlivosťou krvi. Keď znovu otehotnela, tak si celé tehotenstvo síce musela pichať fraxiparin, ale inak prebehlo bezproblémovo a dnes je mamou dvoch dievčat.

jvlo
10. okt 2018

Treba vyšetriť krv na genetické mutácie a lepivost krvných doštičiek. Ja som potracala a teraz už mám 3 deti

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@jvlo super! Ok, presne to urobim! a to normalne gynekolog odporuci na tieto vysetrenia? Velmi rada pocujem taketo poztivne pribehy! 🙂 Dakujem. a to si prirodzene otehotnela alebo IVF s PGD na tie geneticke mutacie? teda neviem ci si mala geneticke mutacie 🙂.

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@evka64 no drzim palce nech sa vstrebe ako ma!

1nyx11
10. okt 2018

@babyttcirl tak na toto ti napíšem len jedno zbytočne sa trápiš keď neprebehli žiadne ďalšie vyšetrenia.ja mám za sebou 3 potraty v presne rovnakom období.nebudem rozpisovať celú proces ale u mňa vyskúšali začať pichať fragmin(fraxuparin,clexan) a následne vyšetrenie na hematologii. Máme 2 zdravé deti a tretie dúfajme tiež čoskoro keďže už som 37tt.liecba fragmin,dufaston prednison a žiadny problém ani spinenie.drzim veľmi palce a nebuďte zúfalí ,len nájdite ochotného lekara

evka64
10. okt 2018

@babyttcirl dakujem aj ja tebe drzim palce 😉

sweetdreams
10. okt 2018

@babyttcirl ja len doplnim, ze ako pisali kocky vyssie, tiez je moj problem v zrazanlivosti krvi a lepivych dostickach - dali mi zatial anopyrin s tym, ze az budem tehotna, tak fraxiparine. doktor povedal, ze to urcite pomoze. tak len verit ;)

evitka83
10. okt 2018

@babyttcirl mam 1 dceru zo stvrteho tehu. Predtym 3x MA behom 10 tich rokov. Pricinu nezistili. Skratka aj take veci sa dejy v zivote. Dceru som pocala prirodzene, ked ma ani len nenapadlo, ze mozem byt tehu. Niekedy su veci skratka v hlave, ale fyzicke dovody tiez treba preistotu skontrolovat

martinaj
10. okt 2018

@babyttcirl mám za sebou 4potraty a momentálne zachvíľku rodim po 3 rokoch snaženia.. chod na tie vyšetrenia a hlavne muža pošli na spermiogram, u nás to bol kameň úrazu. Vždy je to 50:50...
držím palce ;) určite sa babatka dočkáte, len treba asi niečo poriešiť ;) 😍

nedockavasom
10. okt 2018

@babyttcirl ahoj, znama to mala.. a bolo to nakoniec krvou... museli jej ju riedit a potom krasne donosila

jvlo
10. okt 2018

@babyttcirl uplne prirodzene som otehotnela. Brala som anopyrin a fraxiparin. Mam nejake nepodstatne geneticke mutacie, tie ma vacsina populacie a zvysenu lepivost dosticiek, tie boli problemom

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@martinaj moj muz je ok. Boli sme na spermiograme a DNA frag. - vsetko ma super okrem morfy, to ma okolo 7% ale inak super vysledky 🙂 takze v nom to nebude

babyttcirl
autor
10. okt 2018

@jvlo ok super, dakujem!

higuwere666
10. okt 2018

AHOJ CHCETE MAT VLASNE DETI TAK TO ZNE MOJ MANZEL JE LEKAR A ROZPRAVA OTOM ZE VELA MUZOV A ZIEN MA ELASTICKE SPODNE PRADLO A UZ SME TU AK TUZITE PO DIETATKU TAK BI VAS MUZ MAL NOSIT KLASICKE TRENIRKI PLATNENE A TAK SA MU NAPRAVI SETKO A ZENA BI MALA MAT BAVLNENE KALHOTKI ZO 100℅ BAVLNI AK TO ZVLADNETE TAK BI STE MALI MAT VISLEDOK VLASNE DIETA A CO MOJ MUZ ROBI KAZDI DEN STRIEDA KUPEL MIERNE STUDENOV AZ VLAZNOV VODOV SA SPRCHUJE A VELA CITRONOVICH NAPOJOV PIJE A CO SOM ZO SVOJIM MUZOM TAK MAM ZNIM UZ 3 DETI A DALSIE NA CESTE MOJ MUZ VRAVI AJ STARI OTEC NIGDI NEJE NESKORO A KLASICKE PENSKE TRENIRKI SU NAJLEPSE AJ VOLNE NOHAVICE A ZENAM TO TAK ISTO AK BUDETE TEHOTNE A ZE BI STE NEPOTRATILI DIETA TAK SI LAHNITE NA CHRBAT A NOHI DAJTE HORE A MAJTE ZDI KED SA TO DA A DIETA JE NASVETE TO SOM ROBILA PRI KAZDOM TEHOTENSTVI TO MI STARA MAMA POVEDALA A UZ VIEM ZE SOM STASNA MAMINA

ester177
12. okt 2018

V Nemecku sa robil vyskum na enzymoterapiu. Zo zaciatku je to nudne, ale nizsie je to velmi zaujimave. Ja mam za sebou 1× MA, 2xbiochemicke, a teraz beriem enzymy a som v 6.tyzdni.Dufam, ze budem patrit medzi tie uspesne. Precitajte si o tom vyskume:
www.zdrava-rodina.cz/med/med0701/med0745.html

babyttcirl
autor
12. okt 2018

@ester177 velmi pekne ti dakujem. Su to imunologicke ochorenia , hej? AKe enzymy beries ty? A to ti na slovensku CAR alebo gynekolog predpisal? Ja akuart zacinam behat po vysetreniach, ale tu vsetko trva... Ale zacnem postupne, vsetkymi hormonalnymi testami, hematologiou, genetikou a laparoskopiou a hysteroskopiou.. Teda to mam na plane.. Este rozmyslam ze mozem mat zlu kvality vajiciek :( a to by bol fakt des.. to potom jedine IVF s PGD , coz tie ok ale zaytial neviem nic.. Najradsej by som bola keby mi spravili vsetky vysetrenia naraz :D. nech sa to zacne hybat.. velmi som nahenavana a smutna na tuto situaciu.. tebe drzim velmi palce a prosim napis ako postupujes!!! Idem si precitat ten link co si poslala podrobne!

ester177
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester177
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
margarita
12. okt 2018

mrzi ma, ze si to zazila uz tolko krat to dost nepomaha na psychiku.

ja som mala dve biochemicke a jeden missed abort, ale nakoniec mi zistili vrodenu trombofilnu mutaciu na hematologiii, a nasledovne 4 tehotenstva boli sice rizikove, ale skoncili porodom zdravych a stastnych deti.

dolezite je, ze hladate pricinu a dnes je uz medicina tak daleko, ze vacsinu problemov tohoto druhu dokaze uspesne prekonat.
tak drzim palce, ja som tiez neverila, ze niekedy budem drzat v rukach na porodnej sale dieta, a predsa mame az 4.

vela sil a pozitivnej energie!

ester177
12. okt 2018

@babyttcirl Dakujem za povzbudive slova! 🙂 No ja som objednana na imunologiu, v novembri. Ale nebudem dovtedy cakat so zalozenymi rukami. Enzymmy su volnopredajne, a kedze ten vyskum bol uspesny, rozhodla som sa to skusit. Enzymy su v podstate sucastou nasho tela, nie je to az taka chemia ako lieky - napr.prednison. Nattokinaza jemne riedi krv a rozpusta zrazeniny, co je super, hlavne pre tehotne. Neviem, ako dopadne toto tehotenstvo, ale keby som nic neurobila, tak by som bola este zufalejsia.

ester177
12. okt 2018
ester177
12. okt 2018

@babyttcirl A este aby som nezabudla, neboj sa, po vsetkych vysetreniach sa urcite zisti pricina. Ja este tiez neviem, v com je problem, ale nevzdavam to, treba verit, ze sa to podari. Papaj vitaminy, E, B12, pyridoxin, riboflavin, zelezo a hlavne kyselinu listovu v aktivnej forme - metafolin, ta sa omnoho lepsie vstrebava. Ja beriem 1200 iu denne, cize 3 tabletky. Beriem od Generica.

ester177
12. okt 2018
babyttcirl
autor
13. okt 2018

@margarita velmi pekne ti dakujem za info! Vazne, ze biekedy je to jednoducha chyba cp sa da odstranit clovek by az neveril!! Pozdvihlo mi to naladu a chut bojovat dalej!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre