Ked ste mali ureaplazmu boli ste este plodne? Ja som mala brali sme aj s muzom antibiotika ale citam po internete ze tam je ta neplodnost ci ako to je
@miska7754 mne zistili ureaplazmu a nasadili atb, ale kym som ich zacala brat, tak som zistila, ze som tehotna 😃 tehotenstvo dopadlo ok, dieta porodene presne na termin.
Takze som atb brala az ked som prestala kojit. S manzelom sme sa preliecili a po roku som zas tehotna.
Kazdy to ma inak. Niekomu to moze branit v otehotneniu, niekto bez problemov otehotnie aj s ureou. Taktiez vyliecenie, niekomu zaberu 1 atb, niekto sa toho zbavuje roky 🤷♀️🤷♀️ Ja ju tiez mam uz dlhodobo a nedari sa nam uz dva roky otehotniet. Ostatne vysetrenia mame zatial dobre, tak mozno nam urea brani, ale mozno je to nieco ine.
Mne to dr vysvetlil tak, že ak je už veľmi rozširena tak brani otehotneniu.. že vytvara niečo take ako pavučinky a tym bráni- len neviem či spermii ku vajičku alebo čo jak.. mne skôr príde divné že sa tieto testy nerobia bežne pri preventívnej kontrole, keďže to môžme "darovat" ďalej 😏 ba dokonca keď som známej povedala že mám ureu tak kukala na mňa jak puk, že čo to je, lebo ona sa tiež dlho snaží otehotnieť a dr jej o nejakej ureaplazme ani nepovedal..
Xy žien písalo že bralo koopec antibiotik a aj tak mali ster pozitívny.. veľa žien pisalo že po dlhom snažení otehotneli hneď po doliečení... iné písali že otehotneli ešte pred kontrolnym sterom ktorý bol nakoniec pozitívny...
@andie2810 ano, presne, toto by mali robit pri preventivke. Lebo je to strasne rozsirene, ale mnoho zien o tom v zivote ani nepoculo. Niektore nemaju ziaden problem, ani netusia, ze nejaku ureu maju a pritom to moze byt dovod, ze sa im nedari otehotniet. Ja som problemy mala, takze mne to zistili zo sterov, ale tiez az po rokoch, ale to je bohuzial z dovodu ignoranta doktora.
Mne zistili ureaplazmu az teraz v tehotenstve, neviem, odkedy ju mám, ale s otehotnenim som problem nemala - skôr s donosenim.
@andreaak05 no ja som praveže nemala žiadne príznaky, tak ako väčšina žien... vydupala som si to v podstate na základe toho že som to čítala tu na mk 😂 ale musela som si to zaplatiť - 19€... a nakoniec som ju aj mala / mám, aktuálne čakam na kontrolne výsledky ... avšak v mojom prípade nie je isté či sa doteraz nepodarilo kvôli tomu, keďže priatel nebol ešte na spermiograme... ale ja som taká chodiaca chorôbka, nalepí sa na mňa každá pliaga,tak som chcela najskôr vedieť či som ja ok, aspoň podľa toho čo sa teraz zistiť dá...
@andie2810 no tak to je sila, ze si za to musela este aj platit. Ja som si to tiez vydupala, lebo som mala dva roky problemy a stale ma len napchavali tabletkami a potom mi konecne urobili vsetky stery. A odvtedy mi ich robili velmi casto a nikdy som neplatila. Hej, ja som tiez taka chodiaca pliaga, vsetko mozne mam 😩😩😩 my sme brali niekolke atb a potom sme to uz vzdali, mam ju furt a uz kaslem na to, uz to nevladzem riesit. A co sa tyka napr tych kontrolnych sterov, nazory gyndov sa velmi lisia. Jeden mi robil kontrolne stery po 3 tyzdnoch, dalsi povedal, ze skor ako o 6 tyzdnov mi ich neurobi a treti povedal, ze skor ako o 3 mesiace sa to absolutne neoplati robit, ze kludne mozu vyjst este pozitivne, ale pritom nemusia byt. Takze tazko s tou ureou 🤷♀️🤷♀️
@andreaak05 no ja som mala mať po 3 mesiacoch, ale nepodarilo sa mi vtedy prísť a tak sa to posuvalo od mája až doteraz 😂 teraz čakam na vysledky ako na spásu.. klasicke mi už prišli a ako inak - zase mykoza 🤷♀️ A tak nejak tušim že aj ta urea bude znova pozit ...
@andie2810 ach jaj, taketo pliagy. Furt volaco aj ja. Roky som mala ureu a potom som v car isla na stery a bach, okrem urey som mala dalsie 3 bakterie, takze co ti poviem? Ja sa toho nikdy nezbavim. A keby to aspon bolo tak, ze po dobrati jednych atb, budes mat pokoj, tak ok, ale toto je na take dlhe lakte, ze to sa zena akurat tak do*rbe este viac s tymi atb. Vela bab tu pisalo, kolko krabiciek atb pojedli, pokial im to pomohlo. Jedna pisala celkovo na problemy s mocakom, ze jej pomohli az 17te atb. Akoze brutal, len hlavou krutim.
@andreaak05 ja som mala tiež draždivy mechur.. brala som sice len dva druhy po sebe, ale brala som ich vyše roka 🤦♀️ Ale zas na druhej strane ak to mam zhodnotiť tak radšej mykoza než ten mechur... keďže pri mykoze ja nemavam priznaky... ale ten mechur bol na psychiku riadny zaberak
@miska7754 Aj mne ju zistila gynekologicka pri prehliadke, máme 3 deti 😁
Ale 2x som otehotnela krátko po doužívaní atb. Takže asi som sa trochu preliecila a preto som ľahšie otehotnela....si myslím 🙂
A nemala som ani žiadne problémy v tehotenstve a ani mi nedávali ziadne lieky pri porode kvôli ureaplazme. Ale bála som sa aby všetko dobre dopadlo.
Mne nerobi problemy ureaplazma,takze ju uz ani neriesim.
@andie2810 ani mi nehovor, ja tieto vsetky zenske veci riesim uz 5 rokov vkuse. Teda skor, teraz uz neriesim, lebo uz to nevladzem riesit. Uz len ticho bojujem 😂😂😩😩
@andreaak05 a maš aj priznaky? Či tak ako ja že len vďaka steru viem že niečo mam... niekedy tak uvažujem že prečo sa maju tak dobre tí ľudia čo nechodia na preventívky a podobne 😂 nejdu - nič nemaju 😂👏
@andie2810 praveze mavam, inak by som to neriesila. Lebo napr vsetci hovoria, ze ureu ma kazda zena, len asi v inom mnozstve a niektorej skodi a niektorej nie. Aj ked neverim moc tomu, ze je to tak, ze ju ma kazda, lebo to by asi kazdej vysla pozitivna. No neviem 🤷♀️🤷♀️ Neviem, comu mam verit. No ja mavam problemy s mocakom furt.
@pietrula dopadli sme nastastie dobre, aj napriek viacerym komplikaciam. Babatko som donosila (aj ked som mala predcasny porod), zda sa, ze malicky je zdravy. Ja som mala najskor dceru, potom 2x MA a teraz maleho. Ale tu ureaplazmu mi kontrolovali az pri tomto poslednom tehotenstve.
Baby, v decembri mi zistili ureaplazmu, dala atb mne aj partnerovi, ale ja som z nich stále vracala tak som ich nedouzivala. Mojej dr som sa nedovolala aby mi dala iné keďže boli sviatky a potom priznám sa som na to zabudla kvôli pracovnej vyťaženosti. Teraz mi vyšli pozitívne testy, mám sa jej ohlásiť na kontrolný ster aby sa to pripadne mohlo riešiť? Nie je ten ster riskantný v skorom štádiu tehu?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som ju mala počas predošlého tehotenstva a teraz som opäť tehotná.