Chcela by som sa Vas opytat, ci existuje takato moznost, t.j. ze gynekolog by presne urcil kedy bude ovulacia. Chcem sa najprv informovat, aby som o to mohla poziadat, ked navstivim gynekologa. (Absolvovala to niektora z Vas? ) Dakujem za odpovede ;)
@iwusteeek Ano, a uz ma to prestava bavit (lebo uz dlhsi cas to trva) a zakazdym su negativne (clear blue ovul.testy) a potom mi to pripada, ze nemam ovulaciu alebo co, neviem. Pritom men.cyklus pravidelny 28dnovy. Aj na gyn.vysetreniach, ze vse oki. A gynekologova rada, ze az po roku snazenia sa na to blizsie pozrie a bude robit detailnejsie vysetrenia zamerane na pocatie.
samozrejme, zacni chodit od 10DC ku gyn na folikulometriu, cez sono.. a sledovat kazdy druhy den .. ked uz tam nic nebude - praskli a bola OVU
@enia74 dakujem za info. Cize pridem do gynekologa a poviem mu, ze chcem aby spravil folikulometriu a sonogram vysetrenie. A sledovat kazdy druhy den, mas na mysli robit ovul.testy alebo k nemu chodit ? Lebo ako hovorim, on je taky, ze nic nechce robit (ze az po roku snazenia, neviem, co ma stale s tym 1 rokom, ci kvoli poistovni, ci preco, och).
@roselyn skusenost nemam, ale davam do pozornosti tuto stranku http://www.lpp.sk/vyhladavanie?searchword=Ovula... pripadne i ine popozeraj, mozno budu vediet i lepsie poradit
@roselyn poistovna s tym nema nic spolocne myslim si. Tak mu povedz ze sa snazite uz rok a co on moze vediet ako dlho sa snazite? po 38r uz staci ze sa snazite pol roka..
ak mu povies ze sa snazite rok, tak potom ti musi urobit komplet vysetrenie, krv - hormonalny profil a vsetky ostatne vysetrenia. Folikulometria je nic, to len akoby ti prezeral vajecniky z vnutra a uvidi folikul bud na pravom alebo lavom vajicku a urci velkost. Folik rastie kazdym dnom, preto ho treba sledovat ob den a ked uz tam nebude - praskol a vypudil vajko..
@roselyn vo všeobecnosti sa hovorí, ze az po cca roku nechránených stykov je objektívne povedat, že niekde je chyba. Ja na tvojom mieste by som kontaktovala LPP ako radi @maria117 a začala si robit podrobne zaznamy menštruačneho cyklu, merať kazdy den v tu istu dobu bazalnu teplotu a zapisovať, podla toho ti pomozu určit či vobec ovulaciu maš....testy ju odhalit ani nemusia. Mam kamošku, ktora je z LPP a napr. ona ma ovulaciu len par hodin v mesiaci....dnes ma 4 deti.
@roselyn neviem kolky den DC si a ako rychlo to chces vediet. On ti folikulometriu musi urobit vramci klasického vysetrenia, fakt tam o nic nejde. Trva to 5min. Ja by som na tvojom mieste len zo zvedavosti isla sa dat pozriet v 10DC ci tam voobec nejaky folikul je a za 2 dni zas ci narastol. V 13-14-15DC by mal uz prasknut, to ti povie lekar, on to tam pekne uvidi ako rastie, aky ma tvar a kedy asi k ovulacii pride (do 12hod a pod.) - toto mam z vlastnej skusenosti.
ale ak neponahlas a mas cas, sleduj bazalnu teplotu, pis si grafy, sleduj hlieny a skusaj sexovat 🙂
z krvi - hormonálneho profilu zi zisti ci ti vajecniky este funguju, asi na kolko % a mozno potom dopomoct vitamínmi a pod. to ti uz on vsetko poradi..
@roselyn ahoj ja som tento mesiac absolvovala folikulometriu...navrhla mi ju sama lekarka. V podstate som isla na sono,dala mi to cca 12 dc,zmerala vajicko,bolo este mini tak ma objednala o 4 dni a uz bolo akuratne,tak povedala ze v masledujucich dnoch bude ovu. Tak sa mame snazit nasledujuce dni. No a este sa da ze by ti pri dostatocne velkom vajku pichol inekciu ma vyvolanie ovulacie,proste aby ti presne praskol folikul. Len to mne dat nemohol,lebo idem na testy a skreslilo by to vysledky
Hej a este aj tak ako tu pisu podla hormonalneho profilu zisti vo vseobecnosti ci ovulacia prebieha.
Dakujem baby :D Zavolam gynekologovi nech ma ocakava.
daj vediet ako si dopadla 😉
@roselyn a ako dlho sa snazite... Lebo mna na gynde zacali riesit uz po pol roku...sice postupne rozne vusetrenia ale aj tak a to este nemam ani 30 rokov. Ale zda sa mi ze to som skor vynimka.
@roselyn Ahoj, ja len potvrdzujem - kontrolovali mi to folikulometriou (sonom mi kontrolovali rast folikulu a bolo vidieť aj pozostatok žltého telieska z predchádzajúceho cyklu) a ešte mi robili hormonálny profil. To treba prísť v konkrétny deň cyklu na krv a aj to sa vyhodnocuje.
@roselyn mas nieco nove? 🙂
@roselyn tak sa drzte 🙂
@iwusteeek ahojky ;) tak neviem, ze co si mam mysliet, 20.den a ovulacia nebola este a aj gynekolog to potvrdil, ze este nic, a pritom ja uz ocakavam mko. Takze asi taka situacia. Stretla si sa s tym, alebo niekto? Neviem asi tento mesiac som bez ovulky? Ani ovulacne testy nic cely cas neukazuju.
Lekarov zaver -prist na vysetrenia az ked bude po Mku. Co by ste mi poradili? Stava sa Vam (viete o tom), ze nemate ovulaciu?
@sardinka335 ako si pisala, gyn. mi povedal, ze ovulacne testy aj ked mi nic neukazuju, ze si ich vobec nemam robit, ze nic nemusia vobec ukazat. Radsej merat bazalnu teplotu a zapisovat.
@roselyn anovulačný cyklus môže mať aj zdravá žena cca 2 krát do roka ak sa to stane je to v norme, takže ano može sa stať, že si vôbec nemala ovulaciu, alebo sa ti posunula. Ake mavaš dlhé cykly? No a potom ano, môže byť probloem u vas v tom, že nemaš ovulaciu vôbec, ale to treba zmerať viac cyklov. ODporučam merať bazalnu teplotu, to je celkom presna metoda ako zistiť, či a kedy mavaš ovulaciu
@vejula Mne ovulku gyn. sledoval teraz 1x. Vyskusam meranie bazalnej teploty (musim si to nastudovat, lebo som to nerobila), a spoliehala sa dlhsi cas na ovulacne testy, ktore nic neukazovali, a gyn. mi povedal, ze s nimi mam prestat a skusit tie merania a zapisovat rano a vecer.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a ovulacne testy si neskusala?