Určenie ovulácie gynekológom

roselyn
19. feb 2016

Chcela by som sa Vas opytat, ci existuje takato moznost, t.j. ze gynekolog by presne urcil kedy bude ovulacia. Chcem sa najprv informovat, aby som o to mohla poziadat, ked navstivim gynekologa. (Absolvovala to niektora z Vas? ) Dakujem za odpovede ;)

iwusteeek
19. feb 2016
Používateľ iwusteeek je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

a ovulacne testy si neskusala?

roselyn
autor
19. feb 2016

@iwusteeek Ano, a uz ma to prestava bavit (lebo uz dlhsi cas to trva) a zakazdym su negativne (clear blue ovul.testy) a potom mi to pripada, ze nemam ovulaciu alebo co, neviem. Pritom men.cyklus pravidelny 28dnovy. Aj na gyn.vysetreniach, ze vse oki. A gynekologova rada, ze az po roku snazenia sa na to blizsie pozrie a bude robit detailnejsie vysetrenia zamerane na pocatie.

enia74
19. feb 2016

samozrejme, zacni chodit od 10DC ku gyn na folikulometriu, cez sono.. a sledovat kazdy druhy den .. ked uz tam nic nebude - praskli a bola OVU

roselyn
autor
19. feb 2016

@enia74 dakujem za info. Cize pridem do gynekologa a poviem mu, ze chcem aby spravil folikulometriu a sonogram vysetrenie. A sledovat kazdy druhy den, mas na mysli robit ovul.testy alebo k nemu chodit ? Lebo ako hovorim, on je taky, ze nic nechce robit (ze az po roku snazenia, neviem, co ma stale s tym 1 rokom, ci kvoli poistovni, ci preco, och).

maria117
19. feb 2016

@roselyn skusenost nemam, ale davam do pozornosti tuto stranku http://www.lpp.sk/vyhladavanie?searchword=Ovula... pripadne i ine popozeraj, mozno budu vediet i lepsie poradit

enia74
19. feb 2016

@roselyn poistovna s tym nema nic spolocne myslim si. Tak mu povedz ze sa snazite uz rok a co on moze vediet ako dlho sa snazite? po 38r uz staci ze sa snazite pol roka..
ak mu povies ze sa snazite rok, tak potom ti musi urobit komplet vysetrenie, krv - hormonalny profil a vsetky ostatne vysetrenia. Folikulometria je nic, to len akoby ti prezeral vajecniky z vnutra a uvidi folikul bud na pravom alebo lavom vajicku a urci velkost. Folik rastie kazdym dnom, preto ho treba sledovat ob den a ked uz tam nebude - praskol a vypudil vajko..

sardinka335
19. feb 2016

@roselyn vo všeobecnosti sa hovorí, ze az po cca roku nechránených stykov je objektívne povedat, že niekde je chyba. Ja na tvojom mieste by som kontaktovala LPP ako radi @maria117 a začala si robit podrobne zaznamy menštruačneho cyklu, merať kazdy den v tu istu dobu bazalnu teplotu a zapisovať, podla toho ti pomozu určit či vobec ovulaciu maš....testy ju odhalit ani nemusia. Mam kamošku, ktora je z LPP a napr. ona ma ovulaciu len par hodin v mesiaci....dnes ma 4 deti.

roselyn
autor
19. feb 2016

@enia74 este raz dakujem za info. Uz sa nebudem cakat na jeho rozhodnutie. Ked nebude chciet robit vysetrenia, tak vezmem kartu a pojdem k inemu gynekologovi.

mimikas
19. feb 2016

@roselyn v tomto pripade sa da urcit ovulacia, chod za gynekologom a uvidis, robia sa merania hormonov z krvi a niekedy aj sleduje co vobec dozrieva vajicko

enia74
19. feb 2016

@roselyn neviem kolky den DC si a ako rychlo to chces vediet. On ti folikulometriu musi urobit vramci klasického vysetrenia, fakt tam o nic nejde. Trva to 5min. Ja by som na tvojom mieste len zo zvedavosti isla sa dat pozriet v 10DC ci tam voobec nejaky folikul je a za 2 dni zas ci narastol. V 13-14-15DC by mal uz prasknut, to ti povie lekar, on to tam pekne uvidi ako rastie, aky ma tvar a kedy asi k ovulacii pride (do 12hod a pod.) - toto mam z vlastnej skusenosti.
ale ak neponahlas a mas cas, sleduj bazalnu teplotu, pis si grafy, sleduj hlieny a skusaj sexovat 🙂
z krvi - hormonálneho profilu zi zisti ci ti vajecniky este funguju, asi na kolko % a mozno potom dopomoct vitamínmi a pod. to ti uz on vsetko poradi..

bobulazelena
19. feb 2016

@roselyn ahoj ja som tento mesiac absolvovala folikulometriu...navrhla mi ju sama lekarka. V podstate som isla na sono,dala mi to cca 12 dc,zmerala vajicko,bolo este mini tak ma objednala o 4 dni a uz bolo akuratne,tak povedala ze v masledujucich dnoch bude ovu. Tak sa mame snazit nasledujuce dni. No a este sa da ze by ti pri dostatocne velkom vajku pichol inekciu ma vyvolanie ovulacie,proste aby ti presne praskol folikul. Len to mne dat nemohol,lebo idem na testy a skreslilo by to vysledky

bobulazelena
19. feb 2016

Hej a este aj tak ako tu pisu podla hormonalneho profilu zisti vo vseobecnosti ci ovulacia prebieha.

roselyn
autor
19. feb 2016

Dakujem baby :D Zavolam gynekologovi nech ma ocakava.

enia74
19. feb 2016

daj vediet ako si dopadla 😉

bobulazelena
19. feb 2016

@roselyn a ako dlho sa snazite... Lebo mna na gynde zacali riesit uz po pol roku...sice postupne rozne vusetrenia ale aj tak a to este nemam ani 30 rokov. Ale zda sa mi ze to som skor vynimka.

tutubi
19. feb 2016

@roselyn Ahoj, ja len potvrdzujem - kontrolovali mi to folikulometriou (sonom mi kontrolovali rast folikulu a bolo vidieť aj pozostatok žltého telieska z predchádzajúceho cyklu) a ešte mi robili hormonálny profil. To treba prísť v konkrétny deň cyklu na krv a aj to sa vyhodnocuje.

iwusteeek
17. mar 2016
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

@roselyn mas nieco nove? 🙂

roselyn
autor
17. mar 2016

@iwusteeek nic nove, lebo chcem to riesit, az ked bude manzel doma (on pracuje v zahranici) a samej mi takato info velmi nepomoze. Dakujem pekne za opytanie ;)

iwusteeek
1. apr 2016

@roselyn tak sa drzte 🙂

roselyn
autor
8. apr 2016

@iwusteeek ahojky ;) tak neviem, ze co si mam mysliet, 20.den a ovulacia nebola este a aj gynekolog to potvrdil, ze este nic, a pritom ja uz ocakavam mko. Takze asi taka situacia. Stretla si sa s tym, alebo niekto? Neviem asi tento mesiac som bez ovulky? Ani ovulacne testy nic cely cas neukazuju.

roselyn
autor
8. apr 2016

Lekarov zaver -prist na vysetrenia az ked bude po Mku. Co by ste mi poradili? Stava sa Vam (viete o tom), ze nemate ovulaciu?

roselyn
autor
10. apr 2016

@enia74 ahoj, pisala si mi, ze ked uz tam nic nebude, ze, praskli a teda bola ovulka. A ked je to tam, nic neprasklo, to znamena co? Teraz som chodila ku gyn. a povedal mi, ze nebola ovulka este vobec.

roselyn
autor
10. apr 2016

@sardinka335 ako si pisala, gyn. mi povedal, ze ovulacne testy aj ked mi nic neukazuju, ze si ich vobec nemam robit, ze nic nemusia vobec ukazat. Radsej merat bazalnu teplotu a zapisovat.

badimeria
10. apr 2016

@roselyn mojabotazka znie min.mesiac si mala menstruaciu?Alebo,chodi ti pravidelne kazdych 28dni?Lebo,ak prisla mrcha potom ovulacia musela byt ak nepride mrcha ovulka nebola a treba ju vyvolat alebo,nasadit hormonalne lieky aby dochadzalo k ovulacii aj menstruacii

vejula
10. apr 2016

@roselyn anovulačný cyklus môže mať aj zdravá žena cca 2 krát do roka ak sa to stane je to v norme, takže ano može sa stať, že si vôbec nemala ovulaciu, alebo sa ti posunula. Ake mavaš dlhé cykly? No a potom ano, môže byť probloem u vas v tom, že nemaš ovulaciu vôbec, ale to treba zmerať viac cyklov. ODporučam merať bazalnu teplotu, to je celkom presna metoda ako zistiť, či a kedy mavaš ovulaciu

roselyn
autor
10. apr 2016

@badimeria Ano, mala som mko minuly mesiac. Mavam pravidelne. Preto gyn. povedal, ze uz je 20 DC (a sledujeme kedy pride ovulka), a ta este nebola. Mam pockat na mko, a po nom sa stavit na hormonalny profil z krvi.

roselyn
autor
10. apr 2016

@vejula Mne ovulku gyn. sledoval teraz 1x. Vyskusam meranie bazalnej teploty (musim si to nastudovat, lebo som to nerobila), a spoliehala sa dlhsi cas na ovulacne testy, ktore nic neukazovali, a gyn. mi povedal, ze s nimi mam prestat a skusit tie merania a zapisovat rano a vecer.

vejula
10. apr 2016

@roselyn ta tepltoa sa maria len rano v tu istu hodinu, určite nie večer, vtedy ma na teplotu vplyv hodne faktorov, tak to musí byť hned rano bez vstavania a akejkolvek aktivity, nech to teplotu neovplyvni

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre