Ahojte baby, veľmi rada čítam príbehy žien, ktoré túžili po dieťati a splnilo sa to, nakoľko ma to povzbudzuje.. Ale skôr niečo o mne, mam 30 rokov, v roku 2014 sa mi narodila dcérka, od roku 2019 túžime aby dcéra mala súrodenca, skoro rok sa nám nedarilo, pripisovala som to tomu ze mam pretocenu maternicu tak možno aj pre to.. V marci 2020 som si našla vytúžené 2 čiarky, ale bohuzial v 11tt prestalo biť srdiečko, takže som musela podstúpiť kyretáž, veľmi ma to zasiahlo, sklamalo, ale mam úžasného manžela a dcérku, tí mi vycaria vždy úsmev na tvári, ale pokračujem v mojom príbehu, ani neviem ako a v septembri meškajúca menštruácia, na teste 2 čiarky, verila som ze uz to bude ôk, ale bohužiaľ mimomaternicové tehotenstvo, zasa podstupena kyretáž a vzatý ľavý vajcovod, zasa som bola na dne.. Od vtedy sa snažíme, veľmi túžim, aj keď viem ze netreba na to tak veľmi myslieť ale kto si tým prešiel vie, že sa to nedá.. Preto si rada čítam príbehy ze sa to koľkým ženám podarilo, dáva mi to silu, úsmev na tvári, nádej, aj keď viem ze mam úžasného manžela ale predsa tie ktoré ste si tým prešli ma viete pochopiť lepšie ako manžel.. Budem veľmi rada ak mi napíšete vaše príbehy, rady ako na to nemyslieť, neake povzbudenie, hocičo skym môžem popísať..
@sjuzan0211 ahoj, my sa uz 2 roky snazime o nase prve, tiez budem mat 30 tento rok. Ak chces pokecat, tak kludne napis 🙂 nemam sice zatial happy ending, ale mozeme sa podporovat
ahoj, ja som si presla tiez MA, v 2019, potom to bolo velmi zle... ale teraz som uz 20tt, zatial vsetko ok, a mam uz pred 40. takze nestracaj nadej 🙂
my sa snazime 3,5 roka, zatial nic, ale nestresujeme sa. ked pride, pride. doktor obcas na mna tlaci s vekom (mam 37), ale strach mi neprospieva. my sme sa rozhodli pre adopciu a ak sa podari aj vlastne, budeme stastni. ak nie, tak budeme mat iba prijate dietatko a velmi sa nan tesime 🙂
Ahojte 🙂 chcem sa len opýtať či má niekto skúsenosť .... Dlhšie sa snažíme s priateľom o bábo ale nejde to nejako...menštruácia bola normálna a tento mesiac teda predvčerom som dostala ...neviem či sa to dá nazvať menštruáciou lebo mi aj meškala 9 dní ... Vôbec nešpiním a krvacam len vtedy keď zatlacim poriadne brucho ináč mám celé dni čistú vložku bez jedinej kvapôčky krvi.... Bolesti to boli včera nehorázne až som plakala dnes je to našťastie lepšie ale cítim sa dosť na prd... Neviete čo by to mohlo byť? Stretol sa niekto s niečím takým ?🙂
@anna511995 no byt tebou skocim doktorovi, moze to byt mimomaternicove tehotenstvo a to je nebezpecne... Ja si tym celym prave prechadzam
@anna511995 robila si si test?
@maria898 to vážne ? Nerobila som si test ale tak asi by som mala :/
@maria898 a pri tom mimomaternicovom to ako riešia aby to vydržalo ? Alebo sa to nedá riešiť ?
@anna511995 no vacsinou potom odstranuju vajcovod lebo je riziko ze praskne a hrozi krvacanie fo brucha je to nebwzpecne. Mne na to prisiel doktor az v 14+2tt ja som myslela ze som uz davno potratila lebo som krvacala silno aj bolesti boli... No mna nakoniec neoperovali len mi nieco pichli na docistenie maternice a neviem ani este co a moj stav sleduju. Zachranit sa to neda nijako myslim... Ja idem teraz stvrtok doktorovi na kontrolu a sama som zvedava co bude dalej lebo stale mam pobolievanie na tej strane kde to mam. Vraj je sanca ze sa to samo vstrebe ci co. Tak ja velmi dufam lebo mam aj cystu hned pri tom. No kazdopadne ai sprav test! Nech si mudrejsia
@maria898 ďakujem za radu ... My sa snažíme dlhšie o bábo ale nedarilo sa do teraz a dosť sa bojím lebo bolesti už niesu také ale krvácanie je stále ale len keď močim tak slabé a keď zatlacim brucho
@anna511995 tiez som to tak mala az nakoniec prislo velke krvacanie a myslela som ze som potratila. Dojtor to tiez tak skonstatoval ze maternica cista ale ja som nadalej spinila a slabo krvacala a citila som sa stale zvlastne stale som mala pocit akoby som bola tehotna az mi to nedalo a sla som za doktorom ze stale toto pretrvava a on mi spravil test a na supu pozitivny, a samozrejme videl zvacseny lavy vajcovod... Vraj za normalnych okolnosti vajcovod ani nevidno a ja ho mam priemer 4cm...pozostatky z togo tehotenstva. No drzim palce aby to nebol tvoj pripad. Cim skor si sprav test
@maria898 ďakujem krásne za radu dúfam že všetko bude ok 😔
@anna511995 ahoj..ja som tiez spinila,bolesti,ms nikde testy negativne..a nakoniec folikol nepraskol ako mal..cize ovu neprebehla,tskze vyvolavacka a cakam ms
@hviera81 tak držím palce nech všetko dobre dopadne... 😉
@pinaofina aj si bola na neakych vyšetreniach? Keď už sa snažíte 2 roky? Alebo niečo užívaš? Veľmi dobrá je alchemilka, ja už ju pijem 3 mesiace a teda môžem povedať ze zatiaľ nepomohla k otehotneniu ale za to mam ukážkovy menštruačný ciklus.. Nikdy som nemala 28dnovy ako teraz.. Takže ja som spokojná a teda dúfam ze pomôže aj k vytúženému dieťatku
@sjuzan0211 alchemilku len do ovulacie, potom uz nepit. mne sa osvedcilo, ze od ovulacie som pila mysi chvost - rebricek obycajny. MS bola v poho, a este k tomu sa podarilo aj bejby 🙂
drzim palce
@sjuzan0211 jasné, všetko možné 🙂 duphaston beriem takmer od vysadenia antikoncepcie, pretože mám PCOS a hrozné cykly (od 35 do 100+ dní), s dupha sú pekné 28 dňové. Teraz som začala brať clostilbegyt, ešte ho mám na jeden cyklus. Okrem toho som brala inofolic, potom indonal ked som mala cystu, teraz mi odporucil agnucaston (Vitex). Taktiez mame nejaky lubrigacny gel na podporu plodnosti/pohyblivosti spermii..Manzel bol po polroku nedarenia sa na vysetreni, aby sme vedeli, ci nie je tam problem, skor nez mne zacal davat rozne lieky. 12.5. uz ideme do CAS a uvidime, co tam. Este ma caka vysetrenie stitnej zlazy 🙂
@hviera81 alchemilka pijem len do ovulácie ale veľmi mi pomohla na cyklus, lebo tiež som mala 30 35 dňový, a teraz ukážkovy 28. Takže ja som veľmi spokojná a pokiaľ by pomohla este k dieťaťu tak to by bolo úplne super 😉
@pinaofina no tak ja teda tieto vyšetrenia nemám, myslím ze keď už máme jedno dieťa a teda behom 1 roka som ostala 2 krát tehotná ale teda raz prestalo bit srdiečko a potom mimomaternicové.. Tak myslím ze problém asi nemáme, a ze to bola len taka blbá náhoda ze sa to stalo mne.. Verím že do tretice bude všetko dobre.. Aj keď hovorím asi sa veľmi na to upínam, a myslím..
@sjuzan0211 držím palce <3
@sjuzan0211 nič som neskúšala lekár vraví že tomu mám dať čas... Teraz som bola u neho a dal mi ATB lebo mám vraj silný zápal na maternici :/
Ahojte baby tak dnes som 12dpo a na teste mam 2//.. Ani neviem ako mam reagovať po 1 potrate v 11tt a mimomaternicové tehotenstve.. Verím že do tretice bude už všetko ok a dotiahneme to do úplného konca.. Aj keď obavy a strach mam veľký nakoľko to nechcem zažívať všetko nanovo, ten strach, beznádej, bolesť..
@sjuzan0211 gratulujem a drzim palce 🙂
Ahoj my sme sa snažili o prvé skoro rok. Bolo to dosť už na psychiku (áno viem niekto sa snaží aj dlhšie) posledný mesiac sme si povedali že to skúsime ešte a ak nevojde pôjde sa niekam. A bum v ten mesiac som otehotnela 🙂 mne pomohla veľmi alchemilka si myslím. Po mesiaci pitia som ostala tehu. Drobec má teraz 1,5 roka a snažíme sa o druhé. Verím že to nebude tak dlho trvať no najhoršie je že mám teraz taký rozhádzany cyklus že nemám šajnu ani kedy mám plodné dni.
@pinaofina ďakujem veľmi pekne.. Do tretice verím ze to dotiahneme do šťastného konca
@nmhc ahoj, nám sa prvé podarilo na prvý šup. Dcérka už má 6 rokov. Od 4.5 roka sme sa snažili, skoro rok sa nám nedarilo a potom to prišlo.. 2// ale bohužiaľ v 11tt som potratila, potom prišli za ďalšie 4 mesiace ďalšie 2// ale mimomaternicové, takže moja psychika bola úplne na dne, plač, beznádej, ale teraz nám náznak na 2//, menštruáciu mam dostať v sobotu ale na teste mam riadneho ducha tak uvidime. Tak verím ze do tretice to bude všetko ok a dotiahneme to do úspešného konca..
@sjuzan0211 verím že tento krát už to bude dobre ❤️ držím silno ✊
@nmhc to verím aj ja.. Ďakujem veľmi pekne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sjuzan0211 ❤️