Túžim po bábätku

27. okt 2021

Bola som z tých dievčat a žien co od vzdy vedeli ze chcú byt matkou...velmi túžim po bábätku, mám síce len 24 rokov ale uz sa citim ako 40 ročná pani ktorej sa nedarí a nemysli na nič iné... Priateľa mam 2 roky, sme rovestnici, žijeme spolu, obaja pracujeme, on chce este cestovať užívať si kariéru, ja túžim len po bábätku, vôbec sme sa ani nesnažili lebo o sexe bez ochrany nechce ami pocut ale ja sa noozaj citim frustrovane ako stará žena ktorej nikdy nebolo dieta dopriate neviem sa tesit ani z deticiek kamarátok lebo oni maju niečo co ja nemám... Uz som rozmýšľala aj nad rozchodom ked on to este tak necíti.. Ale nájsť si ďalšieho tiež potrvá a hned sup robiť dieťa je tiež choré.. Neviem co mam robiť pripadám si ako psychopat

michaela789
27. okt 2021

No, trochu to silíš 😅 mať dieťa nie je len tak. Máš kde bývať, z čoho ho živiť? Si pripadne pripravená na scenár, že by dieťatko mohlo byť nedajbože choré? Zvládla by si sa oň postarať? Pracuješ alebo študuješ?
Toto všetko treba zvážiť. Preto sa deti plánujú spoločne, resp. mali by sa. Pretože je skutočne toho veľa čo treba pripraviť a zabezpečiť. Chcieť je niekedy veľmi málo...

annamalaga
27. okt 2021

No je to ťažké. Niekedy je túžba super, ale priateľa radšej do ničoho neťahaj. Keď on nechce, bolo by to proti nemu. A vlastne bývanie máte ? Skôr treba takéto veci poriešiť ! Najskôr. Tak ti poviem, i ja veľmi chcem bábätko , žiaľ nemám nato ani zázemie ani partnera. Ale akosi je tam tiež tá túžba , mat aspoň jedného potomka. No realita je žiaľ inakšia.

autor
27. okt 2021

@michaela789 pracujem na tpp 3 roky, plat relatívne slušný, bývanie je

michaela789
27. okt 2021

A mali ste dlhšiu debatu s priateľom o tom? Ak máte vlastne bývanie a stabilný vzťah, možno o rok dva sa na to začne cítiť aj on, stačilo by počkať. Ide o to, či deti vôbec v živote niekedy plánuje alebo nie. Ak nie tak pre teba takýto vzťah nemá význam, lebo sama píšeš že deti sú zmyslom tvojho života. Ale ak je to len otázka času z jeho strany, asi by som počkala naňho..... Však si fakt mladučká ešte, nič ti neujde a aj keby si mala deti o tri roky stále by si bola mladá.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
27. okt 2021

No, toto sa stáva podľa mňa dosť často v páre mladých rovesníkov. Moja dobrá kamarátka sa kvôli tomu s rozišla po 3 rokoch. Nebol to jediný dôvod, ale značne zavážil. Ona už hľadela smerom k svadbe, hypotéke, v neďalekej budúcnosti aj deťom a on ešte chcel zábavu a bezstarostnosť. Ani jeden nechcel nič zlé, ale zhodnotili, že spoločná cesta ďalej nie je dobrý nápad a ukončili to. Ona si našla nového priateľa dosť rýchlo, po roku je zasnúbená, plánujú svadbu a vo veľmi blízkej dobe už chcú bábo. Možno je to dosť skoro, ale to nemám právo hodnotiť, chcem tým povedať len to, že rýchlo našla muža, s ktorým sa zhodli a chcú to isté. Otázne je, aký je tvoj priateľ, či je to správny muž na spoločný život a oplatí sa na neho počkať, alebo je tam tých otáznikov viac. To vieš len ty 🙂

clori
27. okt 2021

ako intenzivne si sa s priatelom rozpravala napriklad o svadbe, o spolocnej buducnosti, atd? aky je priatel partnerom? zodpovedaj si skor toto, nez hned rodit.

jaskolka
27. okt 2021

A ako si predstavujete budúcnost? Plánujete svadbu, spoločný život? Povedal, či vôbec chce rag mat rodinu? Lebo ok, teraz to nemusí ešte chcieť, ale bude to reálne chcieť o rok, dva päť? Lebo zase nútiť ho a silou mocou bezhlavo si presadzovať, že ty už chceš dieťa, to je rovnako, ako keď on si bude presadzovať kariéru a cestovanie.
Musíte sa reálne zhovárať že kedy teda nastane ten čas. Na dieťa sa "úplne" pripraviť nedá, bud chcete alebo nie. Ale obaja to musíte chcieť.
Ty, nemôžeš na neho ozlomkrky tlačiť a zase on nemôže od teba chciet, aby si do zblbnutia čakala a čakala a čakala...
Zase nie je to ze už ti uteká posledný vlak, ale tiež netreba čakať do neviem kedy a podobne...

amelie22
27. okt 2021

Môj muž má 42 a ešte pred dvomi rokmi nechcel o svadbe a deťoch ani počuť. Proste nikdy nemal pocit, že by mu niečo chýbalo, nikdy po deťoch netúžil, dokonca mám pocit, že sa nad tým ani nezamýšlal a bol toho názoru, že je nám dobre aj vo dvojici (trojici - so psíkom :D). Takže úplne chápem, že sa na to chalan v 24 necíti. Úprimne - ani ja som sa na to v 24 vôbec necítila a to som žena. Ja som ale vedela, že je to ten muž na ktorého sa oplatí počkať, snažiť sa otvárať túto tému, viesť s nim rozhovory a síce to trvalo , stálo ma to veľa síl a nevedela som, vlastne na čom som s či to k niečomu povedie, teraz po 5 rokoch čo sme spolu sme už manželia a pracujeme aj na baby. Dala som si ale vtedy ja sama takú hranicu že do 30 mám čas, ale potom buď alebo... Takže milá autorka, podľa mňa si treba najprv s priateľom ujasniť ako to má on, či vôbec chce deti, kedy by ich chcel a dať si prípadne nejaký časový horizont do kedy sa treba rozhýbať. Lebo takto sa budeš len trápiť a úplne zbytočne.

mabenn
27. okt 2021

k materstvu sa ti zijde trpezlivost, zodpovednost a systematickost...co tak urobit si zoznam vsetkeho co k tomu potrebujes a postupne ho naplnat? vztah 2 roky je tiez este pomerne mlady, nad svadbou neuvazujete? nasetrene mas? fyzicky sa pripravit tiez nie je na skodu a o psychike ani nehovorim, teraz totalne nie je v stave...predstav si dieta, ktore tam hore na teba caka, a nechce mamu psychopatku- ako si sa sama nazvala...

mischelin999
28. okt 2021

Radsej by som to tak netlacila na tvojej strane 🙂 Je pekne, ze tak velmi chces, ale aby ti neunikli aj ine pekne veci alebo ludia v zivote. Uzivaj si partnera a skus pocuvat chvilku aj to co chce on 🙂

adrbat
28. okt 2021

S manželom sme rovnako starí - 28 rokov. Už keď sme sa spoznali v 23 mi hovoril, že do 24 chcel mať už rodinu 🙂 . Ono to závisí od každého muža individuálne. Samozrejme ja som ešte študovala (deti som ešte nechcela) a on býval u rodičov. Trvalo nám asi 3 roky kým sme sa nasťahovali do svojho ale keď som spomenula dieťa, tak povedal, že najskôr chce svadbu a deti po nej (aby som si nás veľký deň užila naplno 🥰) . On bol taký, že nič nechcel uponáhľať aj keď o rodine rozprával už dlho. Vždy myslel dopredu aby nám nič nechýbalo a boli sme zabezpečení. Podľa mňa sa treba o tom spolu riadne porozprávať, ako si predstavujete spoločnú budúcnosť. A treba si zatiaľ užívať spoločnosť toho druhého lebo potom to bude už náročnejšie. Ja keď som manželovi oznámila po roku snaženia že čakáme, tak mám pocit že bol zaskočený a nevedela som, čo si o tom myslieť. Ale o 2 dni prišiel, že ideme za finančnou poradkyňou a ideme refinancovať aby sme mali menšie mesačné splátky keď budem mat nižší príjem. Takze už keď som mu to oznámila myslel dopredu 🥰.

elinosar
28. okt 2021

Tiez som na tom bola podobne. Radsej sa rozist ako byt s niekym kto nehladi rovnakym smerom. Ak rozhovor nic nevyriesi, potom netreba stracat cas. Ja som chcela deti od 20tky takze to chapem.

vierkainka
30. okt 2021

Mám pred 40tkou a práve som druhý krát potratila..momentálne v tejto chvíli,keď ti to píšem,sa mi derú slzy z očí,ktoré nejdú zastaviť.Som doma na PN,pretože som včera večer potratila.Tuzim po bábätku roky.Preco ti to píšem?Prosím ťa mladá dáma,buď taká dobrá a uvedom si ,že absolútne ale absolútne nemáš šajnu aké to je byť 40 ročnou ženou ktorá túži po bábätku.Si ešte mladá žena,život máš pred sebou,tak nelamentuj.Tvoj čas príde.Mas to šťastie,že máš priateľa.Mozes sa s ním o Tom otvorene a rázne porozprávať.Ak sa vaše cesty kvôli tomu rozídu,tak príde niekto iný.A aj s tým novým máš predsa ešte stále čas si vybudovať vzťah a založiť rodinu.Nevahaj a ries to.Len prosím ťa,neprirovnavaj sa tak,ako si to napísala vo svojom príspevku.Nechci tu bolesť v Tom veku zažiť.24 je vek ,keď máš ešte všetko pred sebou,tak sa do toho smelo pusti.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre