Túžba po druhom dieťatku

24. júl 2023

Dobry večer… chcem vás poprosiť a zdieľanie svojich pocitov. Ako ste sa zmierili s tým, že nebudete mat druhé dietatko a že tomu prvému nedáte súrodenca? Ako ste vôbec dokázali potom všetko predať? My mame prvé dietatko z ivf je úžasný, láskavý proste neskutočný a sme Bohu vďační ale túžili sme po druhom dieťatku avšak tri krát neúspešne prvý krát kyret vo 8tt další krát som ani neotehotnela a teraz som otehotnela ale skončilo sa to skoro… zle to s manželom znasame je nám ťažko na dusi aj napriek tomu, že mame jedno uzasne krásne dieťa… boli to nesmierne… my mame veľmi malú šancu otehotnieť prírodzene nakoľko manžel mal veľmi veľmi zlý spermiogram k tomu na genike zistený fragilny chromozóm…ako ste to celé zvládli? A zmierili sa s tým celým?

zelenakobyla123
24. júl 2023

Skús sa sústrediť na dieťa čo už máš, že jedno ti bolo dopriate, je zdravé, úžasné. Skús sa sústrediť na to dobré, poprípade navštívte psychológa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pet888
25. júl 2023

Tiez to tak vidim,ze velakrat sa v spolocnosti riesi,”co by sa malo” a nie “co chcem”..Otazka je,ci vy tuzite po dietatku kvoli sebe a nie kvoli surodencovi pre vase dieta..co je ten hlavny popud,preco chcete dalsie dieta do zivota..
Niekedy cesta za dietatkom vie byt trnista a vela nas uci a i ked ste uz mali vela sklamani a bolesti,ta sanca dalsie dieta mat tam je,takze ked vy naozaj po nom tuzite,tak sa toho sna nevzdavajte.Ale musi to byt kvoli vam a tomu,ze chcete dat lasku dalsej dusicke a nie ze dalsia dusicka ma prist kvoli tomu,aby bol “spolocnik” pre vase dieta.

zuza265
25. júl 2023

Podla mna to chce cas. Teraz si v prvej faze, kedy mate nejaky verdikt a vy ste tiez urobili nejake rozhodnutie. Avsak je to spravne rozhodnutie, ak sa s nim nebudete vediet stotoznit? Jasne, ak je to rozhodnutie zdravotne - lekar prisne neodporuca dalsie tehotenstvo, to je ine. Vtedy by som mozno vyhladala psychologicku, ktora by mi dala iny pohlad, pomohla prijat a spracovat situaciu a myslienky🤗

lenkakravcova
25. júl 2023

Nad adopciou ste nepremyslali?

autor
25. júl 2023

@lenkakravcova nie určite nie my niesme otvorení ani darovaným embryam… uvidíme možno ak mi to lekári schvália tak podstúpime ešte jedno ivf.. ono je to čerstvé len včera som sa dozvedela že tehotenstvo neprosperuje…

majkaska
29. júl 2023

My velmi chceme druhe. Po roku snazenia sa podarilo, no v 7tt aj skončilo..od toho ubehol uz dalsi rok..cize intenzívne sa ,snazime, uz dva roky a nic. Nas prvorodený ma 6,5 roka. Ja som okej. Manzel troska horšia pohyblivosť spermii ale ze pri takom množstve ako ma to nemusí byt problém. V car odporučili ivf, geneticka povedala ze nase výsledky niesu vôbec na ivf. Ivf nechceme obaja. Ja by som sla na iui ale to zasa odmieta manzel. Mam 33. A beriem to kazdym dalsim neuspesnym mesiacom zle. Zacinam panikarit ci sa podari ci nie. A kedy bude ten cas ze si poviem ze uz je koniec..kolko rokov este mam ,cakat,? Vsetci hovoria mas jedno, ale ta túžba tam je velka aj po dalsom. Viem ake to je. Ta neistota. Cakanie.. snazim sa zit normálne..ale podvedomie pracuje...

autor
29. júl 2023

@majkaska mám toľko koľko ty a neviem sa s tým stále zmieriť už niekoľko dni silno rozmýšľam o druhom poľuje ivf… ale musí sa mi k tomu vyjadriť hematologicka viem čo cítiš začala som predávať veci po malom a včera som veľmi plakala..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre