Ahojte je večer vedľa mňa spí syn 4 ročný a ja plačem že nemám dievčatko . Vysnívanú princezničku . Totiž doma mám dokopy 3 synov 😬 túžba po dcérke bola hneď po tom ako som porodila 3 syna . Manžel o 4 pokuse že či už by bolo to dievčatko nechce ani počuť proste že už 3 sú veľa. Pokus dievčatko bolo 3 tehotenstvo .Nežijeme si zle . Máme sa celkom dobre . Zväčša som na deti sama ale to mi neprekáža no večer na chytajú myšlienky ešte jeden jediný pokus . Ak by bolo aj 4 syn tak už by mi to bolo jasné že dievčatko nám není súdené. Ako však presvedčiť manžela ? Keď povedal že už 3 sú veľa nepokračovala som. Chcela by som nahodiť túto tému znova ale neviem už ako 🙈. Je mi jasné že by nám trebalo 7 miestne auto alebo cestovať 2 autami a že nie som najmladšia že mám už po 35 . Ta túžba je strašné silná myslím že niektoré ženy má pochopíte ako sa cítim niekto má asi ukamenuju že môžem byť vďačná za 3 chlapcov no v srdci je ešte miesto ktoré je prázdne . Prosím dajte nápady ako mu to znova nadhodiť. Aké argumenty mám dávať lebo nemám ani jeden nápad . Vopred zo ❤️ ďakujem každej ktorá pochopí a poradí
Pozri hovori sa ze do tretice vsetko dobre, takze ber ten treti pokus ako ten pri ktorom si uvedomis ze ti to nie je sudene
Nutit muza ked dalsie deti nechce?
Niekedy treba rešpektovať aj pocity toho druhého partnera, skratka je to preňho už veľa a dost. Robiť si nasilu dieta len kvôli pohlaviu je blbosť. Ak by aj 4ty bol syn, tak sa s tým konečne zmieriš? Či z toho budeš nebodaj sklamaná? Vieš aby sa nestalo že zostanes na tie štyri deti potom sama, lebo na muža aj 3deti bolo veľa a necítil sa byt rešpektovaný z tvojej strany.
Je taký čínsky kalendár. Neviem či si o tom už počula a mne to podľa toho 2x vyšlo mám dievča a chlapca. Tak skús ho prehovoriť na toto, a možno to bude dievčatko 😉
Prvá veta tvojho príspevku je úplne strašná! Až mi je ľúto tvojich synčekov.
O pohlaví rozhoduje len a len chrozóm X alebo Y podľa toho, ako sa spoja. Takže je to výsledok informácie v spermii. Čo urobíš, ak to bude zase syn?Budeš plakať?Už v poradí pri 4tom zdravom synovi?Tvoj muž asi vie, prečo to nechce. Mala by si prehodnotiť životné priority. Asi ťažko by Ťa pochopila matka chorého vytúženého dieťaťka, lebo ty nemáš princezničku.
Poznam rodinu kde maju 4 chlapcov a 5. je dievca. A kvoli comu chces dievca? Tejto mode som nikdy nepochopila,ja som vzdy chcela chlapceka.
Ja ti neporadím, lebo u nás by 4te babo bola fakt nehoda 😄 Krásna, ale nehoda. Teraz som 3x tehotna.
Pred asi 14 rokmi sa mi stalo niečo zvláštne. Ráno už som nespala, akurát som sa prebudzala ale stále mala zavreté oči. Rozhodne som nespala už, nepila ziadny alkohol ani nič tomu podobne q som inak normalna 😏...
Vzápätí v tom brebudzani som počula jasne a zrozumiteľne mužský hlas, ktorý mi povedal - tvoja dcéra sa bude volať.... A povedal mi jej meno.
V tom momente som otvorila oči, sadla na posteľ a bola prebrata v sekunde uplne!
Krásne meno to bolo veru.
V tej dobe som mala asi 2 mesiace nového priateľa a od prvého momentu som si vedela predstaviť s nim mat rodinu deti svadbu... Mala som 27, teda žiadna pojasena pubertacka.
Po dvoch rokoch som mala sen, kde som držala dcérku na rukach. No v realite sme sa rozišli. Takže nič.
Casom som spoznala manžela. Otehotnela som a bolo pre mňa akosi jasne, ze to bude dievča. Pohlavie sme sa dozvedeli až koncom 7 mesiaca. Chlapec. Bola som prekvapená, keďže som mala v hlave dievča celý ten čas.
Nevadí, je to úžasný chlapček, slniečko naše. Otehotnela som druhy x a ti iz som brala tak s humorom skoro, ale hlavne aby bolo babo zdrave a šťastné 🙂 No aj tak som bola veľmi zvedavá- znova chlapec, ale tesila som sa. Už som bola inak nastavená. Len tie blbé poznámky okolia - no nevadí keď zase chlapec co uz 🤯 To som sa zbadala s každým vtedy.
A keď sne sa bavili o treťom dieťatku s mm, tak som si to predtým najskôr v hlave upratala.
Áno, síce ma zobudil hlas s týmto oznámením o dcérke ALE! Predsa nechcem 3 dueta len koli pohlaviu ?! Mala som vnútornú diskusiu sama so sebou, hlas nehlas, nachystali som sa proste na chlapca 😂 a ze teda dievčatko možno bude potom vnučka 😁.
Až keď som v sebe mala pohodu otehotnela som - a teraz je to dievčatko. Ale nevedela by som existovať s tým, že by som bola sklamaná keby bol chlapec. Skus to v sebe tak upratat aj ty a uvidíš, co sa stane.
Nasilu manžela nepresvedčíš, to tak nefunguje.... Môžeš ho do toho pritlačiť, on môže pod tlakom súhlasiť, ale nebude to jeho túžba....
Podľa mňa dieťa treba splodiť , keď potom túžia obaja rodičia.
Mala by si v sebe vyriešiť otázky, možno pomocou psychologa, že čo vlastne očakávaš od dcéry? Lebo možno tvoje očakávania sú nereálne, alebo nemusia sa naplniť a potom budeš z nej sklamaná (ak sa narodí) a ona pod tým enormným tlakom sa bude cítiť veľmi zle.... Lebo ty očakávaš, že ona ta urobí šťastnou, zaplní ti dieru vo vesmírne, že budete kamarátky, budeš jej zapletat vlásky do vrkoča, kupovať bábiky, poníky, rozprávať sa o všetkom, bude ti pomáhať a všetky tie šablónove veci, ktoré možno očakávaš od vzťahu matka-dcéra. Lenže ona v skutočnosti môže byť úplne iná, opak tvojich predstáv a aj keď nechceš dávať na javo, podvedome bude stále cítiť, že nie je dosť dobrá....
Ja som bola tiež sklamaná keď som sa dozvedela, že aj druhé dieťatko bude chlapček, keďže sme viac detí neplánovali a vždy som túžila po dievčatku. No odvtedy som nesmierne rada, že je chlapček, práve preto, že všetci v rodine "čakali" dievčatko a chúďatko hneď by mala očakávania od okolia, že bude to vždy milé , slušné, rozkošné dievčatko a bude sa podľa toho správať. Takto môže byt sam sebou a nikto sa nebude snažiť zmeniť ho ☺️
Naozaj odporúčam psychologa, pomôže nájsť odpovede v sebe, prečo tak veľmi chceš dievčatko keď už máš 3 synov a pomôže spracovať v sebe, ked to nepôjde. Tvoj manžel má tiež svoj názor, on ťa môže chcieť rovnako presvedčiť, že prečo nie. Jeho názor si musíš vážiť rovnako, ako svoj.
@svetlonos a bude sa volať nakoniec ako v tom "sne"? Manžel sa s tým menom stotožňuje? Je to milý príbeh ☺️
Ja ta chápem, je iné mat dcéru s iné mat syna a človek túži zažiť oboje. Kamarátka po 4roch synoch (vlastne keď bola tehotná zo stvrtym😅) podala žiadosť o adopciu.. o 5 rokov sa dočkali dcéry.. našťastie muž neriesil, presne ten typ co chce jednoducho chcieť vidieť svoju ženu šťastnú.. vy si musíte s manželom byť počtom deti zajedno,bez toho to nepôjde, nedá sa,aby chcel len jeden, aj keď to boli.
Raz som stretla mamcu co mala 5 deti Lebo jej muz chcel velmi syna. Povedala ze to bol jej limit ze Keby to zas bola baba do dalsieho teho by nesla .Neviem to moc pochopit tu fixaciu na jedno pohlavie . Akoze chapem clovek chce co nema .. ale . Vsetko mà svoje hranice. Uz to 3 dieta si pravdepodobne chcela len ty z toho co pises . Pozor aby ti tvoja tuzba po dcere neznicila to stastie co mas . Chlapom zvykne prepnut ked maju viac deti Akoby chceli . Ked si zena vydupe dalsie dieta .. odcudzia sa tresta ju zenu prestanu sa starat o rodinu deti domacnost ze zena toto chcela nech sa stym trapi sama .. a casto aj odidu Lebo ziju zivot ktory nechceli . Nemuseli by ste mat 2 auta staci 6 miestne suv . Skus sa zamyslat nas jeho dovodmi preco nechce dalsie dieta . Mozu to byt financne dovody atd . Ak mu vies jeho dovody preco nie logicky vyvratit ze preco ano tak to Skus . Ale radila by som netlacit na pilu . Aj chlapci su uzasni a miluju mamu jemne nezne. Plakat ze nemas dceru je dost nefer voci nim . Zasluzia si stastnu spokojnu mamu Aj ked by si nemala nikdy dostat princeznicku.
@svetlonos ahoj, mne sa stalo niečo podobné. Ešte sme s mužom boli len frajeri a snívalo sa mi, že som mala dve deti, Miu a Marka. Odvtedy som vedela že keď budem mať dcéru bude to na 100% Mia. Keď som otehotnela a nevedeli sme ešte pohlavie mali sme vybraté meno pre chlapca Adam.
V dobe keď sa mi to snívalo, som o mene Mia asi ani nepočula, ale odvtedy som si ho zamilovala. Môže to byť kľudne aj 13-14 rokov čo som mala ten sen. Teraz má moja dcéra 9 rokov.
Decaky praskajú vo švíkoch, chod a zober si princezničku, aj dve
Nie si ani trochu vďačná! Len, aby si o pár rokov neriešila, že niektorý z tvojich synov ti povie tajomstvo, že on je tá princeznička celé roky
Normálne chod na Úrad Prace, urob si kurz a zober si do pestunstva nejaké malé dievča
@pribinak decaky nepraskaju vo svikoch.. v decakoch su vacsinou deti ktore boli iba odobrate rodicom ale rodicia nedali suhlas na adopciu.. alebo su tam uz velke deti.. male deti na adopciu chce kazdy, take v decakoch nie su
Autorka - ja by som ti poradila odbornú pomoc. Naozaj potrebuješ spracovať tieto emócie, aby na to nedoplatili tvoji synovia. keď to došlo tak ďaleko, že kvôli tomu plačeš a celé dni na to myslíš, zrejme to sama nedokážeš.
Hlavne urob všetko, čo je v tvojich silách, aby sa chlapci nikdy nedozvedeli, že boli sklamaním, pretože si túžila po dievčatku.
Nijako. Tri deti sú naozaj viac než dosť v dnešnej dobe. Je veľká pravdepodobnosť, že aj 4. by bolo chlapec. Ja mám dve dcéry a absolútne mi syn nechýba. Skôr ako nad nútením muža skúšať zas vyhľadaj psychológa, aby ti tieto emócie a fixáciu na jedno pohlavie pomohol spracovať. Buď vďačná že máš 3 zdravých synov a je vám dobre. Nikdy nevieš aké by bolo ďalšie tehotenstvo a či to nezničí to, čo máte
@pribinak
toto co píses nie ké andolutne pre vsetkych. Kamaratka ma v osobnej starostlivosti 2 vnukov. Ma s nimi brutal e problémy. Starsieho vylúčili z 2 základných škôl koli správaniu, neviem ci mal vibec 10 rokov. V tretej ju po zistení dg adhd postavili pred rozhodnutie - ritalin ale o vylúčenie znova. A to hovorím o pomerne malom dietati este. Ten mladší ma poruchu autistuckeho spektra, chodili s nim po rôznych terapia ch od škôlky.
Aj ja som túžila vziat si dieta z domova. Úprimne? Nezvladla by som to. A adaptívne todicia, pestuni by ti vedeli tiez porozprávať.
Nikdy nevieš ci a co brala eventuálne matka v tehotenstve. Nikto ti to nepovie. A potom máš také prekvapko, ze denne narazas na hranice svojich síl.
@129oveciek tak sú decaky plne väčších detí tie nie sú hodné vyrastať v rodine?
Autorka čo si myslíš čo by bolo inak, keby to bolo dievča?máš niečo iba vyfabulovane nerada to píšem, že môžeš byť vďačná za 3 zdravých synov.
Každý chceme čo nemôžeme mať a zabudneme na to, čo máme.Zvykli sme si o všetkom rozhodovať, ale nedá sa to pri všetkom.Skor cítiš, že to je posledná možnosť posledné roky zmeniť počet detí.Ale treba byť racionálny nevieš či nezostaneš na deti sama atď...ty si sa na niečo upla a teraz máš toho plnú myseľ.
Ja len aby si nezabudla, vo vztahu su vzdy dvaja .
Dieta ma chciet aj on, nie len ty.
Ma ho chciet prirodzene,nie nutene
Autorka,
ešte jedno mi napadlo. Hod si do Google pojem Rodinné konštelácie. Je to veľmi zaujímavá intenzívna a neinvazivna metóda, kde svoju túžbu po dievčatku môžeš pochopiť aj možno uzavrieť. Trvá to jeden deň obcas dlhsie. Mne to veľmi pomohlo po rozchode. Rok som bola "v hlave" stále vo vzťahu. Po tomto "sedeni" som mnohé pochopila a ako lusknutim čarovného prútika - doslova, sov odchádzala oslobodená, vyrovnaná, dokonca šťastná.
A riesila tak kamaratka veru aj túžbu po deťoch.
Prajem ti aj celej vašej rodine všetko dobré.
@129oveciek čo tu taras…. Do pestunstva či nosky je voľných kopec deti. Treba daz šancu aj “väčším” napr 2 ročným, lebo každý by chcel len bábätko, ale práve takýchto deti je tu kopec
Poznám manželov, ktorí mali tiež troch synov. A skúsili ešte jeden pokus... Dopadlo to tak, že mali dvojičky. Chlapčeka a dievčatko... 😊Tak mali zrazu 5 detičiek. Ale aj to vysnívané dievčatko.
Ja Ti rozumiem, mam jedneho syna a velmi tuzim po druhom dietati a ano tuzim po dcerke, ktora by bola moja princezna a nie sa len hrat na Ironmana, sermovat, parkovat auta a chodit na vystavy vlacikov...
Ale, uvedim si tiez, ze keby aj presvedcis manzela a narodi sa Ti nakoniec dcerka, vobec to nemusi byt princezna... Mam v okoli dost dievcatiek co sabotuju suknicky a radsej lozia po stromoch a hraju futbal akoby mali kocikovat babiky. Ten vztah, ktory si si vysnivala vobec nemusi byt realitov
Ja by som do toho nešla už len kvoli tomu, že muž nechce. Mate tri deti a myslim si, ze aj jeho slovo je dôležité. A nie sa stale vyhovárať na to, ze srdce to tak chce. Jejo srdce to tak nechce.
@pribinak
nie nedá, aké viem ze som nikdy nebrala drogy toboz v tehotenstve, ani nezažila názor ako sem tam pohár vínka tehotnej neuškodí... Jej dcera brala ktovie co všetko, plus ten alkohol. O tom som pisala. Poznam ľudí s vlastnými detmi a tiež sú 2 z 3 nejako obmedzené, ci uz zdravotné alebo psychicky. A aj to je neskutočne náročné. Ale nemajú ten alkoholický syndróm, ci nadkefjy z užívania drog už v prednatalnom veku.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mas velku pravdepodobnost aj na 4 syna. O pohlavi dietata rozhoduju muzske spermie. A ten tvoj robi "len" chlapcov 🤷🙂