Túžba po bábätku v 20. rokoch

10. máj 2021

Viem , že veľa žien sa tu snaží o bábätko a túži po ňom. Dostávajú tu veľa podpory a povzbudzujúce slová, tak snáď ani mňa neukrižujete ak potrebujem podporu práve z opačnej strany. Z jednej strany v poslednej dobe ma strašne premohla túžba po bábätku, no viem, že na to nie som pripravená. Psychický, finančne alebo emočne. Som mladá (20) a mnohé majú už v týchto rokoch deti no ja si hľadám teraz svoju prvú prácu, s priateľom ktorý je tiež mladý (25) sme spolu necelý rok. Ešte obaja bývame s rodičmi a moja i jeho rodina by túžili po bábätku, aj ja by som už chcela malé a aj priateľ by sa potešil ale dieťa nie je oblečenie, nestačí ho chcieť a tešiť sa naňho ale i postarať sa a vychovať. Ak sa už dobrovoľne rozhodnem (nestane sa nehoda v posteli) pre dieťa , tak by som preňho chcela zabezpečiť všetko. Netvrdím, že teraz by nemal čo jesť alebo podobne. Ja by som dostávala niečo, priateľ slušne zarába a obe rodiny by veľmi pomáhali. Skôr som to myslela tak, že vlastné bývanie už, samostatná a finančne zabezpečená zo svojho.Toto všetko síce dáva zmysel a je to rozumné, no vždy keď mi mešká menštruácia i keď viem, že je malá šanca na tehotenstvo a i keď viem, že by to nebolo adekvátne, v kútiku duše vždy dúfam, že sa tam objaví aj druhá čiarka. Neviem čo čakám,..asi len ubezpečenie, že by to nebolo dobré alebo sama neviem,.. možno som sa chcela len vyrozprávať niekomu, keďže pred každým hrám formu, že som šťastná za 1 čiarku..

pribinak
10. máj 2021

Ste spolu necelý rok, obaja sa držíte mamkinej sukne, ale chcete dieťa?
Čo tak si skúsiť spolu bývať, či Vám to bude naozaj klapať, bývať spolu je úplne niečo iné ako len spolu chodiť

Príroda má viac rozumu ako vy všetci. Máj aj 10 deti, ja ti ich rada doprajem, ale až keď budeš naozaj dospela

kkovacovak
10. máj 2021

Je dôležité určite finančné zabezpečenie a minimálne nejaké bývanie. Ani materskú by si nemala keď eštelen začínaš hľadať prácu. Na druhú stranu viem že nikdy nebude toľko peňazí aby si si povedala že ich je dosť a poďme si spraviť dieťa. Sama som dlho čakala lebo potrebujem našetriť, potrebujem to a to a zrazu som zistila že už mám na to vek aby som sa rozhýbala. Poznám mladé páry ktorým sa dieťa pritrafilo do života a zvládajú to aj napriek nie úplne priaznivej situácii na začiatku. Vždy sa to dá len musíš byť o tom na 100% presvedčená. Aj chceš a aj máš obavy. Možno ti neuškodí trošku počkat, začať pracovať a zistiť čo naozaj chceš. Tu ti asi nikto úplne neporadí lebo je to len na tebe a tvojom partnerovi. Ale máš dvadsať a hrnúť sa zatiaľ do toho nemusíš 🙂 Ale je dobre vedieť že máš podporu rodiny. Skus sa ale postaviť na vlastné nohy a možno bude rozhodovanie jednoduchšie 😉

autor
10. máj 2021

@pribinak zle sme sa pochopili. My nechceme dieťa. Teda priateľ by sa potešil kebyže už náhodou sa tak stane, ale neplánujeme. Ja po dieťati síce túžim ale viem, že by to bolo nerozumné. Skôr je to taká túžba, že by som to chcela už celé zažiť, aké to je a podobne.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
felicita027
10. máj 2021

Pokiaľ priateľ slušne zarába a mali by ste dostatok financií tak v tom nevidím problém predsa veľa rodín aj tu na MK majú len 1 plat a žijú na dobrej úrovni len je otázne, čo to je slušne pre niekoho 800eur pre iného 2-3tisíc 🙂 samozrejme to bývanie je podľa mňa veľmi dôležité najmä aj pred bábätkom aby ste vedeli, či si naozaj budete rozumieť, nechcem byť negatívna ale poznám XY zaľúbených párov až po uši a bývať spolu nevydržali ani mesiac. Pracovať môžeš aj počas materskej aj ja s každým dieťaťom som bola pol roka na materskej, od pol roka do 3 na polovičnom úväzku, po 3 už som normálne nastúpila 🙂

autor
10. máj 2021

Práve preto som sem napísala, nechcem sa podať túžbe keď sama viem, že je to nerozumné len som potrebovala tzv.podporu aj od iných 😊 ďakujem

pribinak
10. máj 2021

Tak asi sme fakt zle pochopili. 😊

Mat dieťa je asi krásny sen väčšiny žien a každá, ktorá túži sa stat matkou, tak by jej malo byt dopriate

ivangeline
10. máj 2021

Sama si si odpovedala..nie si pripravena mat dieta,je to skoro z mnohych hladisk. ;) Ale uplne pripravena...zas nebudes nikdy. ;) Takze to je druhy extrem.. :D ale s5 k tebe. Uchovaj si tuzbu a buduj rodinu s priatelom,utuzujte vztah a rozpravajte sa o buducnosti... vela veci treba prebrat od byvania,poctu deti, vychovy, zasahu rodiny do nej, spolocne straveneho casu, co vas bude drzat pohromade,ked bude najhorsie... co taka svadba? vhodny cas vobec na dieta..(plus nie vzdy je tak ako sa hovori..takze si treba vsimat aj spravanie..)

dmk_1
10. máj 2021

Nerob si nic z tych komentarov, ktore hned utocia, ze nevies, co vlastne chces. Nikto ti nemoze hovorit, kedy je ten spravny cas, ste este mladi, mate cas, netreba si hned sup sup narobit deti a potom po nich akurat tak vrieskat a hadat sa s polovickou navzajom, lebo sa najde 1000 dovodov, za ktore ale tie deti nemozu :/ je to normalne, ako zena mas potrebu materstva, ver, ze takych bolo uz vela, co by aj chceli, ale uvedomovali si to "ale". Mate mladost, rok ani dva ani tri vas netlaci, aby ste sa pripravili, mozno daco vybudovali (vztahovo i nehnutelne), nasetrili daky financny start. My sme tiez trosku pockali, stoji to za to a z tuzby po babatku mi ani ň neubudlo. Tak mame hotove byvanie, tehotenstvo si uzivam v klude bez stresov o robotu, o peniaze, o to vsetko, co prichod dietata stoji.

nikolk0
10. máj 2021

Ja tiež túžim po bábätku od mojich 19r. (momentálne budem mať 23) , no vtedy som bola s nesprávnym mužom (chlapcom), a až pri terajšom priateľovi naozaj cítim, že som odhodlaná stať sa matkou a túžba sa trošku zmenila, nie je ako predtým, prišli aj obavy či to zvládneme ako to bude, život sa nám zmení, budeme zodpovední za malého človiečika.. Už nevidím len to "rúžové", malé rozkošné bábo , ako ho budem obliekať, akú kúpim vybavičku atď .. Na tvojom mieste by som sa sústredila na vzájomné spoznávanie sa, budovanie vzťahu, prebrať životné otázky (svadba, počet detí, bývanie ... ) , cestovať, užívať si spoločné chvíle, vybudovať si nejakú kariéru alebo aspoň niekde popracovať a získať skúsenosti a neupnúť sa hneď k dieťatku. Nič ti neutečie ak sa túžbe poddáš trošku neskôr 😉 prajem veľa pekných chvíľ a rozhodnutí na ceste s tvojou polovičkou 😇

n820p
10. máj 2021

Je na tebe kedy sa rozhodneš, že chceš mať dieťa, môžeš počkať, alebo do toho vlietnuť, nikto ťa nemôže nútiť 😁 každopádne, neboj sa, že nebudeš vedieť čo s ním, že ako to budeš zvládať... ono sa jednoducho narodí a ty budeš vedieť presne čo s ním, presne čo kedy chce, čo mu kedy chýba, čo ho bolí. 🤷🏻‍♀️😁 To je údel matky, byť hrdinom 😁 20tka je mimochodom krásny vek na dieťa 🙂 prajem veľa šťastia a radosti, či ho budeš mať o rok alebo o 10

nttnnt
10. máj 2021

zlatino najprv si zariadte spolocne byvanie kde skutocne zistis kvality svojho priatela a ci vobec s nim dokazes existovat, vsetky jeho navyky zlozvyky a potom si rozmysli ci chces mat s nim rodinu...ver mi, to len taka mala rada do zivota :D

cimage
10. máj 2021

najdolezitejsie najst toho spravneho partnera-otca, ale to je tiez otazne. Poznam dievcata, ktore mali dieta v 20tke s prvym chlapcom s ktorym chodili a su stastne uz 15rokov. Bolo to vsetko narychlo, ale zvladli to. Rodicia pomohli, maju svoje byvanie. Nikde nie je napisane, ze najskor musis mat vlastne byvanie, super auto, tisice na ucte. Taktiez poznam baby co si nasli super chlapa, mali pekne vlastne byvanie, zazemie, potom dosli deti a rozisli sa. To proste nikdy nevies co ti zivot prinesie. Mozes po 10 rokoch zistit, ze ti ten partner nevyhovuje. Kazdy clovek sa vyvija a niekedy sa cesty a zaujmy dvoch ludi uz nezhoduju. Ked chcete obaja dieta, tak si porieste spolocne byvanie, aj ked len podnajom. Trocha sa otukate a nevidim problem v tom mat dieta aj v tak mladom veku. Je to vyhodnejsie ako ho mat vo vyssom veku.

lucia0211
10. máj 2021

Žiaľ z vlastnej skúsenosti ti odpoviem..ak cítiš že by si chcela dieťatko,tak ho maj.. neodkladaj to... môže sa totiž stať, že to budeš dovtedy odkladať,kým ti pribudnú roky a už aj otehotnenie bude ťažšie..ja keby som mohla niečo zmeniť vo svojom živote,tak určite to, že dieťatko by som si urobila čo najskôr,hoc aj v 18 stke...a čo a ako bude nerieš.. postarali sa iný, prečo by si sa nezvládla ty?A sama píšeš že máš aj rodinu, čo by sa už aj bábätku potešila 🤗

nevenka
10. máj 2021

Ja Ti poviem mozno nieco k tej tuzbe. Mam o 18 rokov viac nez Ty, prve dve deti prisli nejak same, prve v mojich 30, druhe v 32. Potom sme na tom boli tak, ze asi 2 stacia a mozno by sme aj tretie, ale uz sme tak spohodlneli ci co. No a potom prislo obdobie, ze som sa zacala viac sledovat, merat teplotu, robit ovu testy a jedneho dna som sa pristihla, ze robim tehu test a tuzim po druhej ciarke. Aj som ju tam nasla vlani v januari a nasledne to babatko oplakala. Ale uvedomila som si vtedy, ze ano, ze o chcem. A potom v aprili to prislo, tuzba sa naplnila. Takze rozumiem tej tuzbe pri ocikavani testu, ale ako bolo pisane vyssie, pockajte. Skuste si zariadit zivot spolocne. Najst pracu, odrobit nieco, skusit spolocne byvanie atd...nebudem opakovat, co tu uz bolo x krat napisane. Len ze rozumiem tej tuzbe a poznam to. Ja by som zase ale az do 30 necakala. S kazdym dalsim babatkom, som si povedala, ze je take krasne, ze by som chcela este jedno...Mne sa nakoniec ani ta kariera nepodarila, ako som si vysnivala, ale deti su najviac. Su niecim, co dava mojmu zivotu zmysel. Maximalny. Ked mam zle obdobie, pre nieco som smutna, pripominam si, ze stojim za nieco, ze som mohla dat zivot tym nadhernym ludom a to ten nad nami raz urcite najviac oceni. Netreba podla mna cakat na uplne neviem co, ze nahrabat neviem kolko penazi, ale tak rozumne. Lebo zas dieta nemusi prist presne v ten cas, ked si povieme. Mozeme nan cakat aj viac rokov. Nam sa napriek monim zdravotnym problemom podarilo hned do pol roka, ale sestra ma uz po 35 a ktovie, ci niekedy budu babatko mat ☹. Mozno pred 10 rokmi by bola na tom inac...☹

nevenka
10. máj 2021

@lucia0211 vidim, ze mame podobny nazor. Ja by som veru tiez necala s tym, co viem dnes, az do 30. Hoci nam sa podarilo hned a bez problemov, aj druhe a dokonca v 37 som mala tretie. Ale ked sa spatne pozeram do minulosti, tak by som nestracala cas. Rovnako moj muz povedal, ze by nezabijal cas v tej skole a siel makat, ze davno sme mohli mat porieseny dom, ze iba odu ceny hore a uz sme mohli inac zit. Proste, mali by sme rodinu a deti skor a mozno aj viac nez 3. Ale my sme tak rodinne zalozeni obaja. Nam dokonca aj ten lockdown neprekaza, priam vyhovuje...🙂...a zase, sestra ma problemy, dalsia kamoska po xy krat umele oplodnenie, kolko penazi, nervov. Jej muz ma uz 40, ona sice este len 35, ale aj tak. Konecne po 4 rokoch cakaju babatko. No su rozne zivotne pribehy a podla toho sa na to pozerame.

littlebubble
10. máj 2021

Ste spolu rok.Nebývate spolu.Som len o niečo staršia od teba o zopár rokov.
Najprv si vyskúšajte spolu bývať a ak vám to bude časom klapať tak si môžete kúpiť vlastné bývanie.Rozmýšľala by som najprv nad svadbou pred počatím, ale to som ja, nie každý sa chce zobrať a keď sa ľudia ľúbia tak sa môžu zobrať aj potom alebo vôbec.V prvom rade si treba nájsť prácu aby ste vôbec mali z čoho žiť.

Určite by som najprv niečo odpracovala aby vznikol aj nárok na materskú aj na tehotenský príspevok a nie len to.Kto zamestná ženu ktorá neodpracovala nikde ani deň a už je matkou?

Bohužiaľ taká je realita, ťažká.
Tiež čakám na ,,správny čas,,.Už mohol byť o rok. Prišla korona a kto vie čo bude zase na jeseň.Máme vlastné bývanie a zatiaľ aj prácu.Ten správny čas nepríde asi nikdy, ale aspoň akú takú istotu by človek mal mať.

Ja síce túžbu nemám, ale do 30tky čakať nechcem.

Podľa mňa je správne mať nejaké to materiálne zabezpečenie a je jedno, že či máš 20 alebo 30.

Kamarátka chcela dieťa v 20tke, nedarilo sa, pracovala a porodila nakoniec v 23.Už je vydatá.
Dieťaťu nič nechýba.

Nejde o nič iné (ak je vzťah v poriadku) len aby rodina mala z čoho žiť.Na veku až tak nezáleží. 🙂

liljana
11. máj 2021

Najdi si v pracu v skolke, v skole, ak ti chyba blizkost malych deti. Alebo sa staraj o deti v rodine. Ked budes mat babo a rozides sa s priatelom, ste este mladi, povahy ludi sa menia, ani sa nepoznate, ako budete reagovat na zivotnu zataz. Z coho budetete s dietatom zit? Zase ta budu zivit rodicia? Pockaj aspon do 25ky, nic ti neujde.

48domka
11. máj 2021

Este pockaj 🙂 ja som tiez chcela v 20 dieta uz rodinu a potom to preslo kedze potrebujes priatela/muza schopneho normalnu pracu aj on a vyskusat si byvanie aspon v najme 🙂 potom uvidis ci fakt to date ☺ ovsem ak priatel uz zaraba a vie aj teba zabezpecit prosim len sa neunahli 🙂 .... ja som si potom zacala uzivat chodit vonku a ma to absolutne preslo .... a az teraz taketo riešim 👍

bluka2
11. máj 2021

Je to biologicky pud, ale keďže máš aj rozum, sama vieš, že to ešte počká 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre