TSH 2,75 a snaha o tehotenstvo

6. nov 2024

Ahojte chcem sa spýtať čítala som že pri snahe o tehotenstvo ma byt tsh 2,5 moja hodnota je 2,75 myslite že potrebujem liečbu ? Ďakujem

michaela329
6. nov 2024

Ja som otehotnela s TSH 2.89 - išlo o vklad embryjka po IVF, moja endokrinologicka túto hodnotu považovala za veľmi dobrú. Aj keď viem, že baby v IVF skupine spomínajú hodnotu do 2. Mne po otehotneni na kontrole dokonca klesla na 1.9.

autor
6. nov 2024

@michaela329 fakt takže nedávali ti žiadne lieky ?☺️

michaela329
6. nov 2024

Nie, len som po potvrdení tehotenstva išla hneď na kontrolu, či nestupa 🙂

plamienka555
6. nov 2024

Máš aj hodnoty ft3, ft4 a protilátky? Hodnoty hormónu TSH vie ovplyvniť veľmi veľa faktorov, preto sa funkcia štítnej žľazy posudzuje najmä podľa ostaných hormónov.

mamina7070
6. nov 2024

toto nie je hodnota na liecbu

maciatkolulu
6. nov 2024

Ako vážne? Pýtaš sa na koňovi,či potrebuješ liečbu? Nemala by si to riešiť s dr? Lebo čo? Tu ti vystavia recept,alebo?

autor
7. nov 2024

@plamienka555 nemám moja dr ma nechce poslať na endo keď mám tsh podľa nej ok :/

autor
7. nov 2024

@maciatkolulu nie tu chcem len radu od žien ktoré to mali rovnako a či im niečo odporučili

plamienka555
7. nov 2024

A chceš vedieť viac, choď si urobiť vyšetrenie ako samoplatca. V Medirexe je rozšírený balík pre štítnu žľazu za 56€. Na fb je aj skupina, kde ti ženy poradia, avšak musíš mať výsledky z krvi. Pretože ak už teraz by si mala hypofunkciu ŠŽ, s veľkou pravdepodobnosťou by došlo k potratu. Bábätku sa vytvárá ŠŽ okolo 12t a asi až po 22t začne pracovať naplno. Dovtedy bábätko potrebuje tú tvoju, lenže keď štítna žľaza nevie zásobiť ani teba, bábätku sa nedostane a to vie nepáchať veľké škody. Lekári sa často odvolávajú na referenčný rámec, ale byť v optime referenčného rámca je niečo iné. Skús si pozrieť videá na fb. Pre TSH je to od 1-1,5. Pre t3 v hornej štvrtine referenčného rámca a pre ft4 v hornej polovici.

lienka9898
7. nov 2024

Ano ja som mala okolo 3 a nedarilo sa, ked mi kleslo pod 2 podarilo sa hned 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre