Trombofília a plánované tehotenstvo

9. aug 2022

Ahojte, ma tu niekto tuto diagnozu ? Zaroven aj heterozygot mutaciu ? Aka je sanca trombozy v tehotenstve ? Daju sa zvladnut injekcie na riedenie krvi ?

domulibalazova
10. aug 2022

Ahojky ja mám trombofiliu a mutáciu PAI -1 Homozygot…preventívne užívam obdeň Anopirin 100vku a keď budem tehu mám prísť na kontrolu okolo 6-8tt… mám za sebou 3 potraty…trombofiliu mi zistili po druhom potrate, ale vraj to nemuselo s tým súvisieť

pininka1
10. aug 2022

Mne to zistili az v tretom tehotenstve, takze urcite sa da. Mala som jeden potrat, prve tehotenstvo. Ak o tom vies, je to urcite lepsie sa na to pripravit. Ja mam mnozstvo tych mutacii, doslova mi lekarka povedala,ze je zazrak ze bol len jeden potrat.

autor
10. aug 2022

@pininka1 teda pricinou potratov je mutacia alebo heterozygot ? Nechcela som si googlit velmi co to znamena a stresovat, mam 29 a chceli by sme velmi babatko, verim ze vsetko bude ok

autor
10. aug 2022

@pininka1 prepac, je to urcite citlive, ale bolo to hbed na zaciatku tehotenstva ? Prepac fakt ak som sa ta dotkla

autor
10. aug 2022

@domulibalazova mne dali anopyrin tiez, kazdy den 1 tabletka, tak uvidime

ada309
10. aug 2022

Tiez mam Leidensku mutaciu V. heterozygot.
Prve teho,este som o tom nevedela,vsetko OK, druhe teho MA a kyret, prave po tomto potrate som bola odoslana na hematologiu kde mi zistilo trombofilny stav, tretie teho uzivanie fraxiparinu, vsetko ok, stvrte teho detto nasadeny fraxiparin - dnes som 5 dni po porode.. 😊😊😊 ... neboj sa, zvladnes to... strach je silny radca ale zly pan ...

pininka1
10. aug 2022

Nie, v pohode, v 5tt som potratila. U mna tazko povedat co bolo pricinou, kedze tych mutacii je viac, ale urcite by som na tvojom mieste sa dohodla s hematologickou, aby ti dala inkekcie ked tak od zaciatku. Ja som brala aj duphaston, ale to pre ten potrat, snad u teba nic take nenastane.

ecko80
10. aug 2022

Mam vrodeny trombofil. stav, Leiden mutaciu, heterozygot. Pocas obidvoch tehotenstiev som brala Fraxiparine, od zaciatku ako som zistila, ze som tehotna, do konca sestonedelia. Moja sestra ma to iste, ona prve potratila v 8. tt a ako dovod zistili prave trombofil. mutaciu.

guga79
11. aug 2022

U mňa to bolo tiež dosť zaujímavé, prvé druhé a tretie tehu v poriadku, zdravé deti.... 4te tehu MA v 11 TT, opätovne otehotnenie, odoslaná som bola na hematologiu kde zistili takisto túto mutáciu, pichala som si fraxika....narodila som nám krasna dnes už 6 ročná dcérka.... šieste a siedme tehu MA, ôsme tehu biochemické 😔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre