Dobrý deň, idem s k Vám pre radu. Mám za sebou dva potraty, vyšetrenia som absolvovala všetky, ktoré sa len dali, jediné čo sa zistilo je hematologický nález: mutácia FXII C46T heterozygot, mutácia PAI-1 heterozygot, mutácia GPla heterozygot a zvýšená agregácia trombocytov po podprahových koncentráciách ADP. Po prvom potrate mi bol nasadený anopyrin, ale keďže ani ten nezabral, lekárka mi teraz na dva mesiace predpísala liek trombex 75, potom má nasledovať kontrola . Má niekto z vás skúsenosť s takýmto liekom? Podarilo sa niekomu s touto diagnózou donosiť zdravé dieťa? Za všetky odpovede ďakujem!!!
@e1i anopyrin som brala 100 už pred druhým tehotenstvom a zrazu v 8 týždni na kontrole už nebilo srdce 💔. Zamlčaný potrat. Všetci lekári vraveli, že ide o náhodu, až dnes mi hematologička povedala, že za to pravdepodobne mohla zvýšená agregácia trombocytov a predpísala ten trombex
@e1i Práve preto jej dali Trombex, aby si nemusela denne pichať Fraxiparin/clexan/LMWH celé tehotenstvo. Anopyrín je v tomto asi celkovo nešpecifický, pri takej zloženej trombofilnej poruche. Ale čo sa autorka pýta ohľadom donosenia zdravého dieťaťa, či už dostane akúkoľvek liečbu, nikto nie je veštec, či bosorka s čarovnou guľou, aby to teraz zodpovedal/a...
@drake122 len ci trombex alebo anopyrin a clexane/fraxiparine posobi na inom principe
ANP sa pouziva aj na prevenciu preeklampsie v tehotenstve
ASA je liekom prvej volby pri sy lepivych dosticiek co je to iste ako zvysena agregacia po stimulacii ADP
https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/syndrom-l...
@eli289 ano mala som od zaciatku obe. aspirin protect 100mg do konca 35tt a clexane do 6t po porode
Trombex neohrozí plod zásadne, ale už po pôrode keď kojí to nie je najlepšia voľba. Zásadne, asi najistejšia voľba je LMWH+ANP (antikoagulans antiagregans, pričom trombex je tzv. "duálne antiagregans") v tehotenstve pri závažnej trombofilnej mutácii, avšak jej doktor sa asi pokúša to uhrať možno len na ANP.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@eli289 anopyrin si mala 30 alebo 100mg?ja som mala 100 mg a už finisujeme druhé tehotenstvo. Ale aj som cele pichala clexane 0,4