Tri roky snažilkujeme a stále nič

anickaa1983
17. mar 2018

Ahojte, uz tri roky sa s manzelom snazime o dieta, ale za ten cas som nikdy nebola tehotna, ani len naznak druhej ciarky na teste. Po roku nedarenia sme sli do centra, podla ich vysetreni sme ok, 3 iui neuspesna. Psychicky som bola z toho unavena, tak sme si dali dva roky pauzu a teraz som sa opat odhodlala zacat to riesit. V juli som objednana na reproimunologiu a potom chcem ist na ivf. Chcem sa spytat, ci tu je vobec niektora v situacii, ze sa jej nikdy nepodarilo vobec otehotniet?

blairgossip
17. mar 2018

kolko mas rokov?

vierocka888
17. mar 2018

Ahoj. My sme sa snazili 3 roky a nedarilo sa. Ja som mala cyklus ako hodinky, aj ovulaciu som mavala. Nakoniec ale zistili, ze manzel ma zle spermie. Podstupili sme IVF a to nam vyslo hned na prvykrat. O 2 mesiace budeme mat synceka 🙂 Odporucam ti, daj si vysetrit stitnu zlazu a aj na hematologiu si zajdi.
Drzim palce 🙂

anickaa1983
autor
17. mar 2018

@blairgossip mam 33

anickaa1983
autor
17. mar 2018

@vierocka888 partner ma spermio ok, teda resp. Malnpred dvomi rokmi ked sme skusali iui. Stitnu mam v poriadku.

anickaa1983
autor
17. mar 2018

@vierocka888 cyklus mam pravidelna a aj ovulaciu potvrdenu.

anickaa1983
autor
17. mar 2018

@vierocka888 hematologiu nemam, aky to ma na to vplyv? Zatial mi to nikto neodporucil.

katharines
17. mar 2018

A este pripajam jeden clanok o plodnosti
https://paleoleap.com/paleo-guide-to-fertility/

sussah
17. mar 2018

Po piatich rokoch sa nám podarilo IVF v Brne na prvýkrát. Predtým na Slovensku 4 pokusy - 6 embryí a nič...Obehala som hematologiu,reproimunologiu, genetiku, endokrinologiu, podrobnejší spermiogram v labaku... Z hematologie si picham Fraxiparine, na reprodukcnej imunologii som chodila pravidelne na infúzie a brala medrol....Z endokrinologie som mala zvýšený prolaktin (čo bolo asi kľúčové prečo sa nám nedarilo)...a klinika na sk sa tým nezaoberala..brala som na to Parlodel...K tomu kopec vitamínov,čajov,byliniek...Mala som bolesti chrbta..čo je kľúčové pri otehotneni a išla som s tým na akupunkturu a masáže, cvičila Mojzisovej cviky, napráva chrbata,kostrce...Myslím že akupunktura mi veľmi pomohla,odvtedy chrbát vôbec necítim...Teraz mám týždeň do pôrodu a nevieme sa už dočkať 😉 Ak by si potrebovala v niečom poradiť tak len napíš rada pomôžem, lebo viem aké to bolo deprimujúce keď sa nedarilo..

vierocka888
17. mar 2018

@anickaa1983 mne zistili ze mam zvysenu tvorbu krvnych zrazenin a tieto zrazeniny mozu sposobovat neplodnost. Takze daj si trombofilne stavy skontrolovat.... ja uzivam uz do smrti lieky na to a teraz si picham injekcie v tehotenstve.....

luxikate
17. mar 2018

No este v nitre vysetruju specialne protilatlybproti spermiam skus to

maminka1986
17. mar 2018

@anickaa1983 ahoj nečakaj mas dosť rokov
My sme sa 4 roky a nic ale ja pco teda bez ovulacie a manzel pomale a malo a tvoj muz je v poriadku?????
Iui nevyslo...ivf hned na 1xkrat
Mame uz 2 roc synceka

anickaa1983
autor
18. mar 2018

@sussah wau, tak to si toho fakt vela pochodila, naozaj vsetky mozne vysetrenia. Ja osobne si myslim, ze to bude asi nieco s tou imunitou, kedze nic ine nam nezistili. Skoda, ze sa tam na terminy caka tak dlho (objednani sme v juli) , ale tak tajne dufam, ze aj tam to bude v poriadku a budem moct hned ist do ivf. Tiez sa chystam do brna, ale teda az po tej imunologii. Este ma napada, ze pri uplne tych prvych vysetreniach u mojho gynekologa mi robili nejaky test, ze spojili moj ovulacny hlien a manzelove spermie a tam doktor povedal, ze ten hlien ich spomaluje, dokonca zabija. V centre mi robili testy na klasicke protilatky z krvi a tie som mala negstivne, ale teda viem, ze v nitre robia aj tie specialne testy na bunkovu imunitu. Skusim aj tu hematologiu, lebo moja sestra mala nejaky problem s krvou kvoli tomu stale potracala. Neviem ci to nejak suvisi, kedze ja neviem ani otehotniet. Chcela by som nejake vitaminy pre mna aj pre manzela viete mi nieco odporucit?

sussah
18. mar 2018

@anickaa1983 neviem teda odkiaľ ste ale ja som na reprodukčnú imunologiu išla do Prešova..tam sa čaká minimálne a oveľa menej sa platí a robia to isté čo v Nitre. Neviem či vám to sa zo stojí..Odporúčam Adla, dr.Estokova. Čo sa týka vitamínov hneď vám napíšem...mali sme toho nakúpené viacej a urobila som si harmonogram...Môj partner mal aj menej pohybujúce sa spermie a taktiež prestal fajčiť a zlepšilo sa to

anickaa1983
autor
18. mar 2018

@sussah my sme z trnavy, cize mame to dost od ruky. Ja som myslela, ze tie cakacky su v presove podobne ako v nitre. V nitre sa plati 255 eur, kolko to stoji v presove? Teda nie, ze by mi islo o peniaze, len tak informacne sa pytam. Ale ak by mi dali nejaky skorsi termin v presive, tak by som prehovorila manzela a spravili by sme si vylet. O tie vitaminy mam urcite zaujem.😊

sussah
18. mar 2018

@anickaa1983 pre horsi spermiogram bral partner Folandrol..to mu pomohlo dosť zlepší spermiogram.Takze partner bral na striedacku-
Vitamíny E,A, D silne od swansonu,zinok, Q10,omega,selén,C, Prášok Maca a kotvicnik.
Ja som brala: inofolic, matersku kašičku, E,D silne, C,Q10,omega,Maca, kys.listova,B6,B12,zinok, vitex na zníženie prolaktinu.
Pred a po vklade veľa Bromelainu alebo ananásu a pohar červeného vínka na maternicu...aby sa embryjko lepšie zahniezdilo..

sussah
18. mar 2018

@anickaa1983 inak odporúčajú aj kúpele Lúčky a bylinkarku niekde vo Vrbovom,ale k tomu sme sa už nedostali. Taktiež som bola ešte na hysteroskopiu - kontrolu maternice či tam niečo nevadí..Za imuno Prešov som platila za vyšetrenie asi 80 eur a za každú infúziu intralipidu okolo 10 eur..ešte aj nejaké imunoglobuliny mi pichala...ale tie potom už prestali mať v lekárni.

anickaa1983
autor
18. mar 2018

@sussah dakujem za zoznam, urcite nieco objednam😊. Do toho presova by som potom (v pripade, ze by bol problem) musela chodit asi castejsie, takze tym to pre mna pada. Je to pre nas daleko, aby sme tam cestovali casto. Asi budem musiet vydrzat do leta.

katharines
18. mar 2018

@anickaa1983 ak vam nezistili problem, tak tiez odporucam kupele Lucky, ako pisala @sussah, a malo by sa podarit prirodzene. Pre podporu plodnosti je potrebne zmenit aj stravu, zacat cvicit, relaxovat.

sussah
18. mar 2018

@anickaa1983 ja mám pocit že mne pomohla ťa reprodukcna imunológia a akupunktura s vitamínmi.
Partner bol ešte na podrobnejší spermiogram v tkanivovej banke laboratórium pre diagnostiku infertility a banka spermií. Dôležité je vyšetrenie DNA fragmentácia spermií.

katharines
18. mar 2018

@anickaa1983 a este, ak ma sestra problem s krvou, mozes mat nejaku mutaciu krvi aj ty. Ak sa nasadia spravne lieky, to by tiez malo pomoct k prirodzenemu otehotneniu.

sussah
18. mar 2018

@katharines
@anickaa1983
Áno cvičenie, zdravá strava, rôzne semienka,oriešky atď..

anickaa1983
autor
18. mar 2018

@katharines tu hematologiu urcite vyskusam, ja som ale skor myslela, ze ak je problem s krvou sposobuje to potraty a nie to, ze vobec neviem otehotniet, ale teda clovek nikdy nevie. Urcite si to vysetrenie dam urobit. Dievcata velmi pekne vam dakujem a cenim si vase rady😊, dufam, ze aj ja to dotiahnem do uspesneho konca.

majolenka11
18. mar 2018

@anickaa1983 odporúčam brat aj tekvicovy sirup od Justu a tablety s kyselinou listovou ako doplnok liečby neplodnosti.blizsie info Nápiš IP

kikus48
18. mar 2018

@anickaa1983 8 rokov nic. Snazili smevsa z toho 4. Potom tehu po ivf. A potom spontanne.

vyvka
18. mar 2018

Baby
Ak mavam Dlhe cykly 32-34 dnove
A dnes som 14DPO tak ms
Je mozne ze pride az 26 marca cize az o 8 Dni ?
Moj menstruacny kalendar mi to tak ukazuje
A zatial ma nikdy neklamal 1-2 dni hore dole maximalne bud prisla skor alebo neskor ale len o 1-2 dni
A je mozne ze tehu testy stale snehovo biele napriek tomu ze som uz 14DPO ?? Myslite si ze tam este nejaka nadej je ?? 🙂

miriamn76
19. mar 2018

@vyvka lutealnu fazu mas kolko? Ja mavam 25 dnovy cykkus a vzdy 14 dpo dojde mrcha. Ak je ovu skor dojde mi aj ms skor. Tento cyklus som mala ovu 4 marca na 9dc a vcera dorazila mrcha na 23 dc

moznoze
19. mar 2018

My sa snažíme 2,5 roka a ani ja som nemala nikdy // ciarocky.

anickaa1983
autor
19. mar 2018

@moznoze a aj ti nieco zistili?

luxikate
19. mar 2018

@anickaa1983 ak vám výjde v poriadku imunologia,tak prečo umelé chcete riešiť???

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre