Aby som zacala od zaciatku. Mavala som v svojich mebstruacnych zaciatkoch cyklus nepravidelny. Ved predsa, 12-13 rocna zaba. Casom sa to upravovalo, az som mala taky, 30dnovy cyklus. 2 roky spat som uzila tabletku na oddialenie, nortresto cosi nepamatam si naozov. Po vysadeni som dostala menzes tak, ako som mala, do dvoch dni (musela som ju uzit, aj ked sa mi to velmi nepacilo). Dalsia menstruacia mi uz meskala 10dni, a kazda dalsia znova. Podla kalendara mam za posledny rok priemer 41 dnim z toho vmate bejaka podobnu skusenpst? Samozrejme, caka ma navsteva gynekologa, ale, ci nahodou to niekto nemal podobne. Aby som aspon vedela, naco sa pripravitAprili mi to meskalo riadne. Zasielam aj foto.
@teressa30 ja to mam takto uz 2 roky
@alex_zalez Ja mávam takýto nepravidelný cyklus už cca 6-7 rokov... vyšetrenia ok, zistená hormonálna nerovnováha.. a riešenie? antikoncepcia... ale tú som odmietla nakoľko všetky tieto problémy s cyklom nastali práve po vysadení HAK, kedy som menzes nemala vyše 6 mesiacov,nasledovala liečba, injekcie do zadku, atď, len aby sa mi rozbehol cyklus. Odvtedy to mám rozhodené celé. Fungujem zatiaľ v pohode. Len ma prekvapuje že časom sa mi cyklus skrátil zo 7-8 dní na 3 dni aj to mám len slabý menzes 1-2 dni a potom už len špinenie. Otázne je ako to bude vplývať v budúcnosti, keď sa začneme niekedy časom snažiť o dieťa, či to bude mať vplyv alebo nie... Doktorka vravela, že intenzita ani dĺžka cyklu nemá súvis s plodnosťou. Uvidíme...
Ma 30rokov, menzes od 12, mam dieta. Menzes mam nepravidelny, niekedy mi aj mesiac vynechá. Teraz v júli mi meskal 23 dni. 🙈
Otehotnela som rychlo, asi po 3 mesiacoch nechranenia sa.
Neberiem to tragicky, nijak to hlbkovo neriesim, na preventivky chodim.
Drz sa!
Aj ja som to takto mávala, aj dlhšie. Je to na nervy, hlavne kvoli plánovaniu hocičoho. Ale zhoršila mi prave antikoncepcia, ktoru mi lekar predpisal na upravu cyklu. A to som ho dovtedy mala vcelku ako-tak 30-45 dní. Potom po vysadeni aj 90 dní a do toho prišlo spinenie hocikedy na hocikolko dlho aj dva tyzdne v kuse. Potom sa mi zazrakom podarilo otehotnieť a cyklus sa mi nepravidelne po porode obnovil a otehu som znova.
@mindy112 nechcem ta strasit, ale vplyv to veru moze mat.. ja som to mala tak isto, ja mam dokonca niekedy aj 100dnove cykly (teraz som napr. 106 den), po vysadeni HAK to iste, menzes dake 2-3 dni, aj to slabucky a potom len spinenie.. snazili sme sa s muzom o dieta, po vyse roku sme rovno skoncili v rukach lekarov, lebo mi nakoniec zistili polycysticke ovarie a anovulacne cykly.. a otehotniet sa nam podarilo len vdaka liecbe dost silnych liekov, ktore by sa nemali brat viac ako 6 cyklov.. na posledny cyklus s clostylom sa vdakabohu zadarili rovno dvojicky, no uz nas cakalo dalsi mesiac umele.. nerada spominam na tie skoro 2 roky snazenia a neustaleho behania po doktoroch.. nechcem ta strasit, ale ked raz budes chciet babo, moze to byt dost problem.. daj si radsej spravit hormonalny profil a potom dr.zistia, co dalej.. ja som napr.skoncila aj na endokrinologii vdaka tomu..
@xjanulkaax Ďakujem za radu 🙂 Ak mám byť úprimná beriem to zatiaľ voľným štýlom. To znamená, že keď budeme chcieť, tak sa do toho pustíme a ak sa časom nebude dariť, tak to začnem riešiť. Myslím si, že vopred maľovať čerta na stenu je v tejto situácii kontraproduktívne. Absolvovanie vyšetrení pre mňa spadá v úvahu až v moment, keď problém s otehotnením nastane. Viem, že pre ženy, ktoré to majú vytúžené je možno voľba riešiť situáciu vopred. Ja som skôr z tých, keď bude bude a keď nie tak nie. A možno sa zadarí na prvý raz ako sa vraví 😀
Ja mam taky ciklus stale od 12 rokov a nic som s tym nerobila niekedy mi meskal aj dva mesiace
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, áno meškali ti dosť, ale teraz máš v pohode cyklus, všetky ženy nemajú ukážkový, ja mávam tiež 33, 34 dní a lekár vraví, že je to v poriadku, len ovulácia je tiež posunutá niekoľko dní... daj si urobiť vyšetrenie, ale určite nemaj obavy, predtým ti mohol meškať z rôznych iných dôvodov 🙂