Testovanie - hormonálny profil

malvinka229
19. júl 2023

Ahojte kočky,
Včera som bola na odbere krvi v 2. dni menštruačného cyklu. Na 22. deň mám prísť znovu na odber, aby sme odsledovali, či u mňa prebehla ovulácia. Mám však nepravidelnú menštruáciu a mávam v priemere 36-40 dňové cykly a brucho ma pobolieva akoby počas ovulácie len cca 10 dní pred menštruáciou. Chcela som to prekonzultovať s lekárom ale nemal čas, bola som iba pri sestričke. Nemáte niekto podobné skúsenosti, že ste boli na testoch aj na neskorší deň cyklu, resp. opakovane?
Vďaka;)

mimuska328
19. júl 2023

@malvinka229 ten 22 deň cyklu (20-22) sa robí na prolaktin test. Ale skúsila by som zavolať lekárovi a povedať mu toto

janetinka27
19. júl 2023

@malvinka229 test P+7 sa robi aj preto, aby sa zmeral progesteron a estradiol.ja tak chodim kazdy mesiac na odber na potvrdenie ovulacie. Ale teda chodim vzdy v iny den, sledujem si totiz P (peak) a naslednu ovu a az potom viem, kedy mam ist na krv.
Doktor vacsinou nevie a ani neriesi, kedy teda mas vlastne na odber ist.to je nevyhoda doktorov a najst takeho, ktory sa "vyhra" s kazdym tvojim cyklom je vyhra za milion.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre