Testosterón u muža

xalendra
24. sep 2023

Ahojte prosím o radu.

S manželom sa snažíme o bábätko už 6 rokov žiaľ neúspešne . Ja mám mierne PCOS a manžel má Oligoasthenoteratozoospermia a ešte nízky testosterón. Niektorí doktori mu odporúčajú pichať si testosterón , iný zasa že mu to úplne zabije spermie a ostatne neplodný.
Máte s tým niekto skúsenosti ? A ako ste sa rozhodli ? Pichal si Váš partner testosterón alebo nie?

Za radu ďakujem 😊

stellarstar
24. sep 2023

@xalendra a iui ci ivf ste neskúšali?

eviann
24. sep 2023

@xalendra IVF... Testosteron sa nema brat, ked sa planuju deti...

colsami
24. sep 2023

Tak asi bude problem najma v tej Oligoasthenoteratozoospermii... Co Vam odporucili? Toto je trosku komplexnejsie problemovy spg, ci to pojde bez pomoci je velmi otazne. A tym, kebyze aj budes substituovat testosteron, toto sa zmenit ani zlepsit nemusi.

pet888
25. sep 2023

@xalendra umele doplnanie testosteronu znizuje tvorbu vlastneho testosteronu a tiez aj pocet spermii,to nerozumiem,ze vam poradili..Ak ma taky zly stav spermii,tak najlepsie je necakat na zazrak a ist rovno na ivf.

xalendra
autor
25. sep 2023

Ďakujem Vám všetkým za radu 🙏
Nám to bolo hneď divné ale pre istou som sa chcela spýtať aj tu . Jeden lekár nam povedal že najprv deti a potom testosterón a druhý že si ho má dať hneď lebo že to pomôže a že sa spermie po pár mesiacoch obnovia... S mužom sme tomu moc neverili tak som sa chcela ešte spýtať aj tu.
Pred pár rokmi sme absolvovali jeden cyklus IVF ( icsi ) žiaľ neúspešne . Keďže to stojí majland tak ideme znova až teraz v októbri ,snáď sa nám už podarí 🍀

melany444
25. sep 2023

@xalendra môj manžel bral clostylbegyt.na zvýšenie počtu spermií a testosteronu.+plus dlhodobo fertiDuo a este urivac je vyborny produkt,tiež bral
Mame presne tu istú diagnozu a otehotnela som teraz zázrakom po 3 rokoch...a varikokelu mate vysetrenu ?

xalendra
autor
27. sep 2023

@melany444 myslím že toto vyšetrenie mu nerobili. Spravili mu len klasický spermiogram a ešte sme boli na jedných testoch kde mu zistili ( tak ako som to pochopila lebo tie odborné názvy mi nič nehovoria 😅) že niektoré spermie majú dve hlavičky, niektoré sú v poriadku a niektoré urobia tú reakciu čo by mali urobiť vo vajíčku skôr ako sa tam dostanú . Mne robili vyšetrenia od “prefuku” vajíčok po neviem čo všetko a nakoniec nás aj tak poslali na IVF. Preto nás zaskočilo keď nám teraz lekárka povedala že by mal brať testosterón keď jeho urológ mu vyslovene povedal že najprv deti a keď tak po deťoch testosterón . Niekedy mám pocit že pacient ( nie len my ) je väčší doktor ako sám doktor v niektorých prípadoch .

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre