Test sterility po neúspešnom snažení

10. apr 2023

Žienky, ktoré ste mali dlhšie problém s otehotnením...
Bola som u gynekológa, ten mi nasadil duphaston s tým, že ak nepomôže, urobí test sterility a uvidíme ako ďalej.
Googlim, hľadám čo to ten test sterility je, ako sa robí, ale nič nemôžem nájsť, keď tak články po anglicky. Síce preložiť si to čiastočne viem, no stále tomu úplne nerozumiem. Nemáte niekto skúsenosť čo sa vlastne so mnou ide diať?
Jedno dieťa už mám.

A inak, čo sa týka duphastonu, pomohol vám?
Lebo mne zatiaľ pomohol len s priberaním a takými výkyvmi nálad že dovidenia 😑😅

Duphaston mi dal najmä kvôli nepravidelnej menštruácii 28-35 dnovej, s tým aj nepravidelná ovulácia, niekedy neprebehla vôbec.

smajluska
10. apr 2023

Doktor asi tým myslel, že treba vyšetriť spermiogram partnera.

zojanka
10. apr 2023

Nemyslím že existuje niečo ako test sterility. Možno tým myslel že sa pustíte do takých podrobnejších vyšetrení. Hormonálny profil z krvi, spermiogram u muža, odsledovaná a potvrdená ovulácia, zistenie priechodnosti vajcovodov,...

autor
10. apr 2023

@smajluska to už má manžel za sebou
@zojanka aha, takže on to len zovšeobecnil pritom je to milión ďalších vyšetrení, tak to chápem?
Doteraz som sa vyhýbala takýmto článkom, aby som sa zbytočne netrýznila a nestresovala. Takže vôbec neviem čo ma čaká.

janetinka27
10. apr 2023

Ahoj a nehovoril nieco o priechodnosti vajickovodov?

zojanka
10. apr 2023

No neexistuje jeden test, ktorý by preveril všetky možné príčiny neplodnosti súčasne.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre