Ahojte, manžel má potvrdenú diagnózu teratozoospermia, čiže zlá morfológia spermií. Hodnoty sa majú pohybovať tak 4% min môj ma len 1%. Čo to som si o tom prečítala na internete a moja otázka znie . Je vhodné skúšať prirodzene otehotnieť ( momentálne skúšame plánovaným stykom v car) alebo dohodnúť rovno IUI alebo IVF čo nám aj povedali, že takéto možnosti nad čakajú keď sa nepodarí stimulácii liekov … ja mám PCO a žiadny progesteron čiže bez ovu beriem na to lieky … a tá najhlavnejšia otázka . Čítala som tam že sú tam rizika , keď sa nám podarí prirodzene otehotnieť s tou jeho diagnózou hrozí že dieťa bude postihnuté alebo potrat . Skúste ma prosím upokojiť, že v car vedia co robia a nemusím sa teraz báť. Na najbližšom sedení sa ich na to chcem aj opýtať.
Nam sa podarilo prirodzene, mame dceru
Na oplodnenie staci jedna dobra spermia
Dalsie miliony mozu byt zle, je to o stasti ak chcete riesit prirodzene otehotniet
@lucy3080 tak moj muza mal este plus jednu "chutovku" mal astenoteratozoospermiozu a co pokus to som zostala tehotna 🤷♀️ ked nam prisli jeho vysledky spermiogramu s odporucanim na umele oplodnenie, tak som im volala. ze kto ma teda chodi v noci oplodnovat
a ano zial uspesne ukonecne tehotenstvo az na 3. pokus ale problem bol u mna hematologicky, nie u manzela
@lucy3080 ja pcos manžel terato 1% podarilo sa prirodzene - ale ešte len začíname - 8tt takze uvidíme, ako to dopadne. Modlíme sa ❤️
Kde si čítala o tom že deti budú postihnuté ?
A že nastane potrat ?
Prve tehu pri jeho 1.5% a roznych inych pismenkach v diagmoze,nikdy som to neovladala lebo dlhe nazvy :D ale ze mnozstvo aj rychlost boli ok. Ivf et. Druhe tehu tiez po ivf et a zevraj uz mal vsetko raz tolko horsie,dr nechapal ze co robil a ani somnsa nepyyala na cisla. Nepodstatne. Sak len 1 som chcela spermiu 🙂 inak o nejakuch moznyvlch chorobach pri tejto diagmoze mi mikdu mic mevraveli. Co ma byt bude!!!neries. Drzim palce
@lucy3080 moj manzel mal pred 8 rokmi taku ostu morfologiu. Boli sme.na ivf,,vysiel 4. Vklad.
Po 8 rokoch som,otehotnela prirozdene. Vobec sme sa nesnazili.
Ano,,mozes potracat, ak,aj,otehotnies.
@juliavolna drziiim palce 🙂
@snowflakenel jej vďaka ale my už mame takmer ročne zdravé babatko 🙂
@juliavolna super
@snowflakenel aj nam sa nakoniec podarilo druhé IUI …máme doma 8 mesačnú zdravú slečnu ☺️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Určite vedia čo robia.muz mal morfologiu len 0,5%. Prve dieťa po iui hneď, druhé po troch neúspešných iui prirodzene. Zdravé ako rybky🥰