Teplota semenníkov

daniel7776
30. apr 2024

Ahojte absolvoval som 2x spermiogram. 1. krát na september 2023 výsledok hrozný koncentrácia 0.5 M/ml potom v januári výsledok lepší 6.5 M/ml. Mám podozrenie na varikokelu aj urológ to potvrdil aj keď to zo zlým výsledkom nespájal. Meral som si teplotu semenníkov ktorá by mala byť okolo 35°C ja však stále nameram teplotu okolo 37.6 až 37.8 čo je aj teplota ktorú nameram na čele. Chcel by som vás poprosiť vedel by si to niekto odmerať? Najlepšie aj muži s dobrým aj so zlým spermiogramom. Najlepšie merať keď je chlap dlhšie v stoji a má voľné trenírky. Ďakujem.

guudy
30. apr 2024

@daniel7776 Bud mas zly teplomer, ak ti na cele meria 37,6 alebo si chory a mas zvysenu teplotu.

Zvysok komentovat nemienim.

januska12323
30. apr 2024

Pri 37,6 si chorý vtedy nič nemeraj.

sevrin
30. apr 2024

Taká otázka.... a ako sa to vlastne meria? To si zasuniem teplomer medzi vajcia, či ako? Ešte som to nerobil, vlastne až do prečítania tejto témy mi to nikdy v živote nenapadlo...

anavixy
30. apr 2024

Neviem ci je bezny postup merat si teplotu semennikov, ale predpokladam, ze to robis bezkontaktnym teplomerom a na ten sa naozaj nemozes spoliehat. Teplota semennikov by mala byt pre spravnu spermatogenezu okolo 34st, zaklad je neprehrievat semenniky tym ze mas vyhrievane sedadla, notebook na kolenach, mobil vo vrecku, castym saunovanim ci kupanim v horucej vode… nemyslim si, ze aktualna vonkajsia teplota semennikov (obzvlast merana bezkontaktne) ma nejaku vypovednu hodnotu, ale to je len moj laicky nazor 😬

daniel7776
autor
30. apr 2024

Sorry ja som sa pomýlil na semenníkoch nameram 36,6 až 36,8 ... Merám to bezkontaktným teplomerom určený na meranie na pokožky... Tiež som spochybňoval teplomer ale ak merám teplotu napr. na rukách alebo nohách namerám teplotu nižšiu čo je prirodzené ale semenníky stále teplota vysoká. Nemám to z vlastnej hlavy čítal som to v nejakom odbornom článku že to je súčasťou andrologickeho vyšetrenia preto som si aj teplomer kúpil... Medzi tým už sa mi nedarí ten článok nájsť a merali to tiež takým spôsobom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre