Tehotná vegetariánka

khloe_j
7. jún 2017

Babule, už 13 rokov som vegetariánka (nejem ani ryby) a tento rok chceme začať pracovať na bábätku. Užívali ste alebo užívate, "tehuľky vegetariánky ", nejaké extra vitamíny a pod? ďakujem za všetky rady a postrehy 🙂

zlaticko118
7. jún 2017

Sice vegetarianka nie som ale predpokladam ze kyselina listova (co sa berie na spravny vyvin dietata) by nemal byt problem asi ani pre vegetarianky. Ale v lekarni budu vediet tiez urcite poradit.

mischelin89
7. jún 2017

@khloe_j inak to len tak pomino...aby ta to neprekvapilo, co si male vypyta...ja nie som vegetarian, ale maso papam fakt velmi malo, vlastne nemusim ho mat vobec, niekedy aj mesiac si ani nespomeniem. A minule som sa prichytila, ze tlacim domacu pizzu so salamou, slaninou a klobasou a gule som mala az za usami :D to som za cely zivot do ust nedala take veci.

A teda vzhladom k tomu, ze tak zufalo malo jedavam maso mimo tehu, vobec som nebrala ziadne vitaminy, ani pred ani na zaciatku, ale ja skratka nie som zastanca takych veci. Proste som si povedala, ze telo si vypyta, co mu treba, v potravinach.

Takto som si upravila aj nizke zelezo na zaciatku. Telo pytalo vela strukovin a listovej zeleniny. Mudre tela mame, len ich treba pocuvat 🙂

Nech sa vam rychlo postasti 🙂

siska53
7. jún 2017

@khloe_j podla mna ak mas normalne hodnoty, tak len kydelinu listovu ci nejake multivitaminy pre tehulky a dojciace rovnako ako vsetky uzivaju,cize aj tie,co jedia maso..

Mna teda ani jedno babo nedonutilo oblubit si maso, jedla som len obcas par kuskov kvoli tlaku rodiny..
Ja som.pescotarianka,ale napr. Druhe dieta mi na orve tri mesiace vylucilo velmi velanpotravin vratane ryb a vajec..
Zelezo som ale mala lepsie nez tie,vo maso jedavaju,pod normu som sa nedostala,len po 7.m.mi odporucili preventivne uzivat zelezo,ale nie preto,lebo vedzli,ze maso nemusim,ale aby som sa nedostala.pod hodnotu to ale tusim vsetkym predpisuju a aj po porodz vsetky zelezo maju uzivat..

Drzim.paste,nech sa cim.skor zadari.

alexandra2010
7. jún 2017

uzivala som kys listovu a aj zelezo tekute. Hodnoty kys listovej neboli odobrate, to som mala ako tehot vitamin, prevencia vrod.chyb. Zelezo som mala nizke lebo som aj celiaticka.

tyelde
7. jún 2017

Som vegetariánka väčšinu života (tiež ani ryby) a mama som iba kyselinu listovú, dieťaťu nič nechýba ani nechýbalo, neboj...len sa snaž jesť pestro 🙂

janisa31
7. jún 2017

Ak si vegetariánka tak dlho tak musíš vedieť ako papať aby tebe ani bábätku nič nechýbalo 🙂 Ja mám tiež kamarátku čo je vegetariánka už dlhšie a nebrala nič také špeciálne počas tehotenstva, akurát s tou kyselinou listovou sa mi niečo marí 🙂

sayurinka
7. jún 2017

Ja som ani pri prvom ani pri druhom tehu nič nebrala a všetky hodnoty som mala vždy ukážkové až mi lekár nechcel veriť že som vegetariánka 😂

amyamyamy
7. jún 2017

Mne gyn po 6.mes predpísal železo, mala som nižšie hodnoty. Predtým, keď som pravidelne darovala krv, vždy som ich mala veľmi dobre. Tak myslím, že ak budeš na to myslieť a zvýšiš príjem železa ho stravy, pretože v tehotenstve ho skrátka potrebuješ viac, nebude ti nič chýbať. ;) Mávala som chuť (hlavne na začiatku tohoto tretieho tehu) na tresčiu pečeň a vajcia, čo normálne nejedávam - dopriala som si ich. Mám tri deti a chute ma v každom tehotenstve potrápili všelijaké - tiež si myslím, ze telo si skrátka vypýta, čo mu chyba. Pri prvom len surová zelenina (myslím, že mi chýbali nejaké vitaminy), pri druhom frčali jogurty a teraz hlavne vajíčka na sto spôsobov.

mylittlebiglife
7. jún 2017

Ja som vegetariánka a veru železo mi klesá pri každom odbere to ide dole. Začala som 120, teraz som mala 100 a to som este len v 6. Mes. Pri pôrode je este vela strata krvi, pri sekcii este väčšia, bojim sa ze skončím ako pri predchádzajúcim pôrode s hemoglobinom 80 kde mi hrozila transfúzia.

mischelin89
7. jún 2017

@amyamyamy ja som dnes vyratala, ze som zjedla za poslednych 7 dni 28 vajec :D doteraz som vajicka vobec nemala k chuti, ale posledny tyzden teda... 🙂

17alisha
7. jún 2017

Ja som vegetarianka od 4 rokov, zpsychickeho dovodu (trauma v skolke)...a ked som otehotnela, zacala som kazdy den jest ryby, to bolo vlastne aj prvy priznak, podla ktoreho som tusila, ze som v tom...inac som cele tehu maso nejedla a ako som porodila, bum, bravcove, kuracie, kozlacinu, divinu...sice mi to chutilo vsetko ako hmota, ale telo si to pytalo...a ako som prestala kojit, do tuzdna som bola naspat v stave, ze ma z masa natahovalo, takze som ho znova prestala jest. Teraz som druhy raz tehotna a zase mam kazdy den chut na ryby, ale ine maso nejem. Tak som zvedava, ci sa historia zopakuje 😉

elizita
7. jún 2017

Ahoj, ja som brala pred tehu kys listovu a aj pocas. Plus, za cele tehu som preventivne vybrala 1 flasku floradixu. V polke som mala nizky hemoglobin ale zelezo som mala svoje zivotne maximum, takze trochu nerozumiem ako je to mozne.

evickova
7. jún 2017

Ja nejem maso uz 21 rokov, mam 37. Ryby obcas jem, ale iba vynimocne. Ani vajicka moc nie. Prve tehotenstvo v pohode, brala som nejake vitaminy pre tehotne, ale pri 2. tehotenstve mi nahodne zistili velmi nizske hodnoty B12. Na tvojom mieste, by som poziadala, aby ti urobili odber na B12, ci jej mas dostatok. Pred tehotenstvom som sa citila v pohode, ale dieta si z tela matky zoberie, co potrebuje, je to skor matka, ktora moze trpiet nedostatkom vitaminov.

sophinka17
8. jún 2017

ahojte 🙂 aj my teraz zaciname pracovat na babatku a som vegetarianka. tak ma tato diskusia celkom potesila 🙂 ked vidim, ze je nas vela a da sa to. (uz teraz pocuvam ze v tehotenstve urcite musim maso lebo to je hrozne dolezite a potrebne ...)
ja teda jem obcas ryby. ale maso nejem 4-roky, chodim na pravidelne kontroly lekarovi a doteraz si to nikto nevsimol, lebo vsetky vysledky su v poriadku.
inak mne dal gynekolog nejake vitaminy (Elevit) ale on nevie ze nejem maso, takze to nie je nic specialne,ale skor nieco co predpisuje vsetkym buducim mamickam. krv mi nebral, takze asi ich dava preventivne vsetkym, a nie preto ze by som mala niecoho nedostatok

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre