Ahojte, mám 36 rokov, 2 deti a premýšľam nad tretím. Máte niektorá konkrétne skúsenosti s tehotenstvom vo vyššom veku? mám obavy najmä z genetických porúch.
Ja za tehotenstvo vo vyssom veku povazujem nad 40,takze v pohode 😉
ďakujem za povzbudenia, že ešte nie som "po expirácii". asi do toho pôjdem, neviem prečo, ale asi mi začali tikať tretí krát biologické hodiny.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ze vo vyssom veku 36rokov - ty si ale dobry vtipalek 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ja som si myslela ze napises 45r
ahoj, ja som sa snazila otehotniet po svadbe po 31, 2 krat som potratila a nebola som az taka stara, k tehotenstvu nam vzdy pomohli lekari, najprv to boli len tabletky, potom umele oplodnenie, potom sme sa na to vykaslali a ked som mala 42 tak som otehotnela, tehotenstvo som dobre znasala, mala som len klasicke priznaky, nevolnost, neskor palenie zahy, ani som moc nepribrala, neopuchali mi nohy a nic ine ma netrapilo, normalne som chodila do prace aj v horucavach a doma som normalne fungovala, asi som to moc prepinala, lebo mesiac pred porodom som zacala mierne spinit, skoncila som v nemocnici, porodila som skor, mala bola mensia, ale zdrava, nakoniec som rodila spontanne a trvalo to 2 hodiny, porod prebehol bez komplikacii a po tyzdni som bola skoro fit
takze ked sa baba citi fit a je zdrava, tak aj tehotenstvo vo vyssom veku bude v pohode
@mija51 ...páči sa mi, že o tom uvažuješ...a keď to finančne budete zvládať tak v pohode 😉
@mija51 Tvoj vek nie je vyšší a už vôbec nie na tretie dieťa. Keby si bola prvo rodička tak by to bolo iné. Ani dnešné 40-ničky nie sú staré, oproti minulosti sa to nedá porovnať. Ono to nie je o tom vynosiť a porodiť dieťa a byť s ním prvé mesiace/ roky doma. Taká aktívna štyridsiatnička to zvládne ľavou zadnou. Mňa skôr napadne že mať v päťdesiatke doma 10-ročné dieťa? Ísť mu na stužkovú v 60-ke? Nechať ho vyštudovať VŠ? Možno zbytočné obavy, je to iba čo ma napadlo na túto tému. Takže smelo do do toho, rôčky utekajú 🙂
Finančne to asi nebude úplne bez problémov, ale keď sme "vyžili" pri predošlých materských, tak sa to asi dá. Uskromníme sa, ale deti to vynahradia.
...ja som mala 36 a prvé dieťatko, jednoducho to tak vyšlo....tehotenstvo v pohode...vystrašili ma tripletesty- pozitívne na DS, ale našťastie sa nič nepotvrdilo...dnes máme krásnu dcérku....takže smelo do toho, ak uvažuješ nad bábom...manžel chce ešte jedno 🙂 ale to už budem mať možno 39....ak sa podarí....tak veľa šťastia Ti prajem...
vacsina matiek ktore poznam v mojom okoli sa stavaju matkami po 30r a strasne vela po 35r - povedala by som drviva vacsina. a nie ze sa im postasti druhe alebo tretie dieta nie oni po tej 35 zacinaju s materstvom a deti zdrave a matky tiez dokonca aktivne az do poslednej chvile 😉 😉 😉 najstarsiu prvorodicku, ktoru poznam osobne je 48r zena ktora mala bezproblemovejsie tehotenstvo ako hociktora 20r a dieta zdrave bez akychkolvek problemov - cize vsetko moze dopadnut uplne normalne
ahoj, ja mam 38 rokov, 8 mesacneho syna (a stvorrocnu dcerku), tiez som mala zle tripple testy, opakovane, hypertenziu, polyhydramion a zle parametre plodu - na konci mi uz bolo povedane, ze pre ten tlak moze mat maly poskodeny mozog (zlata sestricka na gynde)-brala som uz osem tabletiek denne a nic nezaberalo, trikrat som odmietla amnio, bola som na morfologickom ultrazvuku dvakrat-ktory nepreukazal ziadne vady plodu, nakoniec mi naplanovali sekciu cca 2-3 tyzdne pred terminom porodu, uz som lezala v nemocnici, maly sa narodil velky (podla obycajneho ultrazvuku vraj zaostaval podla tabuliek a mal byt maly) a ZDRAVY, vela sme si vytrpeli, no nepoddala som sa a dopadlo to dobre 😉
Ja mám v 36 prvé dieťa, má necelé dva mesiace, je krásny a zdravý. Otehotnela som bez problémov na prvý pokus 🙂 Všetky tehotenské výsledky vždy dobré, na Downa aj rázštepy som mala výborné výsledky. Ponúkali aj amniocentézu kvôli veku, ale keďže som mala vždy dobré hodnoty, odmietla som. Pôrod síce sekciou, ale bolo to viac menej moje rozhodnutie, myslím, že aj ten by bol bezproblémový. Plánujem ešte aj druhé ak sa podarí, to budem mať cez 37, ale skôr aj viac a nemám obavy.
v 38r.som mala tretie dieta a v 39r. neplanovane stvrte dieta,po kazdom dalsom dietati vnimam materstvo inak,krajsie,silnejsie,je pravda,ze nemam tolko energie a silu hlavne v noci vstavat ,ale o to viac lasky ,pohody a vnut.harmonie....a tripple testy som sice mala aj so zlymi hodnotami,ale nastastie to dobre dopadlo
ja som mala maleho planovaneho v 39 rokoch a uplne v pohode.na odber plodovej vody som nebola.a je to super mame ho teraz ako hračku a aj staršie deti 🙂
tiez som tu pred par mesiacmi zalozila podobnu diskusiu, vtedy som otehotnela ako 38 rocna s tretim dietatom. bola som zaskocena, prekvapena, pripadala som si stara a aj obavy tam boli. Teraz uz cakam na porod - o 3 tyzdne mam termin - vsetci sa velmi tesime, vsetko je ok, ak to tak citis, tak smelo so toho, vobec nie si stara 🙂 mne moj gynekolog povedal, nebojte sa, ste uplne v priemere, mne tu rodia od 15 do 45 🙂))
Ahojte, tiez by ma zaujimal vas nazor, tiez mam 36 rokov, dve deti 10 a 6, obe vsak sekciou. Co si myslite o tretom dietati urcite tretou sekciou?
Moja známa má tri deti, všetky sekciou. Dokonca druhé a tretie rok po sebe. Nemala nijaké komplikácie, celkom v pohode.
Taktiež ďalšia známa tri deti a všetky sekciou, taktiež v poriadku. Ale záleží aj na odporúčaní lekára. Držím palce
@slavkapo presne to ma caka. prave som sa bola objednat ( tato tretia je uz planovana, predosle boli akutne). je pravda, ze pri tomto tehotenstve je to o cosi tazsie pre mna ( pre inu nemusi byt) koli jazvam, lebo ma dost bolievaju. hovorila som to aj gynekologovi, no kedze je vsetko ok, tak nerobim paniku a poctivo cakam. zostala som sice na prijimacom oddeleni nemilo prekvapena, lebo termin mi dali az na zaciatok 41 tyzdna :( cize presne termin na termin. cakala som ze to bude o cosi skor. takze ked to zhrniem: tretej sekcie sa netreba bat, ked su tam urcite rozostupy medzi porodmi, myslim ze je to v pohode, ved vas bude sledovat lekar. ja som sa tiez najskor poradila s lekarom ci mi to vobec doporucuje a on nevidel ziaden problem, kedze som zdrava, hoci moj vek uz tiez nie je najnizsi 🙂
ja mám 40 a rodím zač. mája. zatial je všetko v poriadku, akurát sa musím šetriť, lebo ma potom pichá v bruchu.. a čo sa týka vrodených chýb: mne to pripadá, akoby strašili ženy. ( že keď náhodou, tak ste boli upozornrmé)tiež mi povedali rôzne výsledky na dawnov syndróm, a myslím, že viac uškodí ten strach a stres.... beztak tie vyšetrenia robia v 20 tt , kedy už cítite pohyby a pochybujem, ktorá žena by išla na potrat (pokiaľ tam nie je naozaj vážna vývojová chyba) Ja už mám doma troch zdravých chlapov, v rodine sa nič nevyskytuje, takže verím, že všetko je v poriadku 🙂
Ak sú tu ešte nejaké mamičky po 40, mali ste všetky vyššie riziká? nielen z triple testov? Ja mám 43 a tie čísla su hrozneé......čakaám na výsledky z trisomy, ten strach je neskutočný
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja som planovane otehotnela, ked som mala 37. Tehu uplne v pohode, ziadny problem. Drzim palce!